2024. 06. 12. szerda
Villő
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ha február, akkor téli beszélgetések Kalocsán – A KÖZ(ép)-PONT(ban): a sikeres nő!

2018. 01. 25., 20:59
Ha február, akkor téli beszélgetések Kalocsán – A KÖZ(ép)-PONT(ban): a sikeres nő!

„Családbarát NŐ-KÖZ-PONT Kalocsán” feliratú fejléccel, a már jól ismert stilizált emberi arcprofil ezúttal nem fekete, hanem színezett logójával tűnt fel a virtuális világban a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár közelgő téli programjának a plakátja. Ennek tanulsága szerint a képviselők, főnökök és „Év embere” jelöltek után az idén sikeres nőkkel ismerkedhetünk meg közelebbről, kedd esténként.

Három évre visszanyúló hagyománya van már városunkban annak, hogy február elejétől március közepéig-végéig, magyarán, amikor a nappalok már hosszabbodnak, de az idő még túl hűvös és télies ahhoz, hogy mozgolódjuk, „behúzódós” programsorozatot szervez a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár. Indult ez anno a város megválasztott vezetőinek és önkormányzati képviselőinek a színpadi beszélgetés formájában történő, hétről hétre megtartott bemutatkozásával. A régi fotókkal és személyes történetekkel színezett kedd délutánokat annyira megszerette a helyi közönség, hogy a következő évben, amikor hétről hétre közismert vezetők, igazgatók, irányítók mutatkoztak be, ismét sokak összegyűltek a volt Tiszti Klub emeleti előadótermébe. Tavaly a KORONAfm100 rádió által indított „Év embere” közönségszavazás toplistás jelöltjei mutatkoztak be a „másik arc” beszélgetéssorozatban.

Idén a helyszín, az időpont, és az analógia hasonló a korábban írtakhoz, sőt, a megvalósítás sem lesz ismeretlen az említett sorozatokat végiglátogatók számára, a tematika és az üzenet viszont sokkal specifikusabb. A február 6-tól ugyanis két hónapon át – az intézmény által elnyert pályázati sorozat elemeként – tartó délutáni, koraesti alkalmakkor a városból és a környékből jól ismert, de közelről talán csak kevesebbek által ismert nők mutatkoznak majd be. Az orvosok, intézményvezetők, pedagógusok, hivatali dolgozók, népművészek között, bár első ránézésre az élet legkülönbözőbb területein tevékenykednek, valami közös: a siker.

Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna szülész-nőgyógyász, akivel indul majd a program, Dr. Kovács Istvánné Sztakó Éva hagyományőrző néptáncos, Réfy Anita járványügyi felügyelő, Dr. Szeitz Klára gyermekorvos, Mádi Piroska énekes-színművész, Csupor Zsolt Jánosné iskolaigazagtó, Dr. Törökné Móczár Györgyi pedagógus-egyesületvezető, és végezetül a házigazda intézmény igazgatója, dr. Magóné Tóth Gyöngyi ugyanis mind-mind sikeres nők. De vajon ők hogyan élik meg a sikert? Mit jelent számukra sikeresnek lenni? A sikeres szakmai teljesítmények mögött – aminek köszönhetően többnyire a nagyközönség ismeri a közreműködő hölgyeket, milyen emberi teljesítmény, és milyen ember áll?
Február 6-tól március 27-ig, keddenként, délután 17 órai kezdettek a volt Tiszti Klub emeleti előadótermében helyet foglalva kiderül! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-06 17:41:11
„Ne bízzuk Kalocsát Bolvári-féle politikai szélkakasokra!” – a DK-közeli Ezalényeg.hu portál ezzel a címmel közölt cikkében rántja le a keresztvizet a Békés Kalocsáért Egyesületről, személyében is támadva a szervezet vezetőjét, Bolvári Ferdinánd polgármesterjelöltet. A cikk alatt kőkemény kommentháború zajlik. Haditudósítónk a helyszínről jelentkezik!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK