2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ha február, akkor téli beszélgetések Kalocsán – A KÖZ(ép)-PONT(ban): a sikeres nő!

2018. 01. 25., 20:59
Ha február, akkor téli beszélgetések Kalocsán – A KÖZ(ép)-PONT(ban): a sikeres nő!

„Családbarát NŐ-KÖZ-PONT Kalocsán” feliratú fejléccel, a már jól ismert stilizált emberi arcprofil ezúttal nem fekete, hanem színezett logójával tűnt fel a virtuális világban a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár közelgő téli programjának a plakátja. Ennek tanulsága szerint a képviselők, főnökök és „Év embere” jelöltek után az idén sikeres nőkkel ismerkedhetünk meg közelebbről, kedd esténként.

Három évre visszanyúló hagyománya van már városunkban annak, hogy február elejétől március közepéig-végéig, magyarán, amikor a nappalok már hosszabbodnak, de az idő még túl hűvös és télies ahhoz, hogy mozgolódjuk, „behúzódós” programsorozatot szervez a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár. Indult ez anno a város megválasztott vezetőinek és önkormányzati képviselőinek a színpadi beszélgetés formájában történő, hétről hétre megtartott bemutatkozásával. A régi fotókkal és személyes történetekkel színezett kedd délutánokat annyira megszerette a helyi közönség, hogy a következő évben, amikor hétről hétre közismert vezetők, igazgatók, irányítók mutatkoztak be, ismét sokak összegyűltek a volt Tiszti Klub emeleti előadótermébe. Tavaly a KORONAfm100 rádió által indított „Év embere” közönségszavazás toplistás jelöltjei mutatkoztak be a „másik arc” beszélgetéssorozatban.

Idén a helyszín, az időpont, és az analógia hasonló a korábban írtakhoz, sőt, a megvalósítás sem lesz ismeretlen az említett sorozatokat végiglátogatók számára, a tematika és az üzenet viszont sokkal specifikusabb. A február 6-tól ugyanis két hónapon át – az intézmény által elnyert pályázati sorozat elemeként – tartó délutáni, koraesti alkalmakkor a városból és a környékből jól ismert, de közelről talán csak kevesebbek által ismert nők mutatkoznak majd be. Az orvosok, intézményvezetők, pedagógusok, hivatali dolgozók, népművészek között, bár első ránézésre az élet legkülönbözőbb területein tevékenykednek, valami közös: a siker.

Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna szülész-nőgyógyász, akivel indul majd a program, Dr. Kovács Istvánné Sztakó Éva hagyományőrző néptáncos, Réfy Anita járványügyi felügyelő, Dr. Szeitz Klára gyermekorvos, Mádi Piroska énekes-színművész, Csupor Zsolt Jánosné iskolaigazagtó, Dr. Törökné Móczár Györgyi pedagógus-egyesületvezető, és végezetül a házigazda intézmény igazgatója, dr. Magóné Tóth Gyöngyi ugyanis mind-mind sikeres nők. De vajon ők hogyan élik meg a sikert? Mit jelent számukra sikeresnek lenni? A sikeres szakmai teljesítmények mögött – aminek köszönhetően többnyire a nagyközönség ismeri a közreműködő hölgyeket, milyen emberi teljesítmény, és milyen ember áll?
Február 6-tól március 27-ig, keddenként, délután 17 órai kezdettek a volt Tiszti Klub emeleti előadótermében helyet foglalva kiderül! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK