2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Ha február, akkor téli beszélgetések Kalocsán – A KÖZ(ép)-PONT(ban): a sikeres nő!

2018. 01. 25., 20:59
Ha február, akkor téli beszélgetések Kalocsán – A KÖZ(ép)-PONT(ban): a sikeres nő!

„Családbarát NŐ-KÖZ-PONT Kalocsán” feliratú fejléccel, a már jól ismert stilizált emberi arcprofil ezúttal nem fekete, hanem színezett logójával tűnt fel a virtuális világban a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár közelgő téli programjának a plakátja. Ennek tanulsága szerint a képviselők, főnökök és „Év embere” jelöltek után az idén sikeres nőkkel ismerkedhetünk meg közelebbről, kedd esténként.

Három évre visszanyúló hagyománya van már városunkban annak, hogy február elejétől március közepéig-végéig, magyarán, amikor a nappalok már hosszabbodnak, de az idő még túl hűvös és télies ahhoz, hogy mozgolódjuk, „behúzódós” programsorozatot szervez a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár. Indult ez anno a város megválasztott vezetőinek és önkormányzati képviselőinek a színpadi beszélgetés formájában történő, hétről hétre megtartott bemutatkozásával. A régi fotókkal és személyes történetekkel színezett kedd délutánokat annyira megszerette a helyi közönség, hogy a következő évben, amikor hétről hétre közismert vezetők, igazgatók, irányítók mutatkoztak be, ismét sokak összegyűltek a volt Tiszti Klub emeleti előadótermébe. Tavaly a KORONAfm100 rádió által indított „Év embere” közönségszavazás toplistás jelöltjei mutatkoztak be a „másik arc” beszélgetéssorozatban.

Idén a helyszín, az időpont, és az analógia hasonló a korábban írtakhoz, sőt, a megvalósítás sem lesz ismeretlen az említett sorozatokat végiglátogatók számára, a tematika és az üzenet viszont sokkal specifikusabb. A február 6-tól ugyanis két hónapon át – az intézmény által elnyert pályázati sorozat elemeként – tartó délutáni, koraesti alkalmakkor a városból és a környékből jól ismert, de közelről talán csak kevesebbek által ismert nők mutatkoznak majd be. Az orvosok, intézményvezetők, pedagógusok, hivatali dolgozók, népművészek között, bár első ránézésre az élet legkülönbözőbb területein tevékenykednek, valami közös: a siker.

Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna szülész-nőgyógyász, akivel indul majd a program, Dr. Kovács Istvánné Sztakó Éva hagyományőrző néptáncos, Réfy Anita járványügyi felügyelő, Dr. Szeitz Klára gyermekorvos, Mádi Piroska énekes-színművész, Csupor Zsolt Jánosné iskolaigazagtó, Dr. Törökné Móczár Györgyi pedagógus-egyesületvezető, és végezetül a házigazda intézmény igazgatója, dr. Magóné Tóth Gyöngyi ugyanis mind-mind sikeres nők. De vajon ők hogyan élik meg a sikert? Mit jelent számukra sikeresnek lenni? A sikeres szakmai teljesítmények mögött – aminek köszönhetően többnyire a nagyközönség ismeri a közreműködő hölgyeket, milyen emberi teljesítmény, és milyen ember áll?
Február 6-tól március 27-ig, keddenként, délután 17 órai kezdettek a volt Tiszti Klub emeleti előadótermében helyet foglalva kiderül! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!
2023-01-30 15:30:00
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>
2023. 02. 04., 18:09
A mai erős szél miatt Kunszt utcai épület faláról három helyen szakadt le a vakolat - közölte a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium a Facebook-oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK