2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A NŐ-KÖZ-PONT rendezvénysorozat negyedik bemutatkozója, mint sikeres nő: dr. Szeitz Klára gyermekorvos

Boda Tibor  |  2018. 03. 01., 14:58

A cudar idő ellenére is teljesen megtelt a Művelődési ház előadóterme, rengetegen voltak kíváncsiak Klári doktor nénire, milyen egy napja, ha leteszi a sztetoszkópot és hogy hogyan is jutott el odáig, hogy mint orvos a nyakába akaszthassa azt.

Dr. Szeitz Klára Császártöltésen született, de gyermekkorát már Homokmégyen töltötte, így büszkén vallja magát tősgyökeres Homokmégyinek, az általános iskolát is ott végezte, majd a Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi Szakközépiskolába jelentkezett Kalocsára. Osztályfőnöke, Hálóné Erdősi Katalin tanárnő, aki az évben kezdte a pedagóguspályáját, korán felfigyelt Klára kitartó és eredményes munkájára, s erre szülei figyelmét is felhívta. Évről évre magasabbra emelte a lécet, tanítványa céljaihoz igazítva – ami végül elvezetett a szegedi orvosi egyetem sikeres elvégzéséhez. Az ott töltött időt nyugodtan nevezhetjük a legszebb éveknek - emlékezett a doktornő.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Családanya

Ekkor ismerkedett meg majdani férjével is, akivel azóta is boldog, harmonikus házasságban élnek. Két gyermekéről is büszkén mesélt. Nagyobb lánya Ági (édesanyja tanácsa ellenére is) az orvosi pályát választotta, míg a kisebbik, Judit nemzetközi tanulmányokat folytatott Budapesten. Miután a gyerekek kirepültek a szülői házból, energiái levezetésére és barátai legnagyobb örömére a formatorta sütést is megtanulta. Mindig az alkalomhoz illő csodaszép tortával lepi meg az ünnepelteket.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Doktor

Mottója: az empátia. A gyermekszakrendelőben végzett napi munkája mellett a városi kórház gyermekosztályán is vállal ügyeletet, mert az osztály (mint tudjuk) szakorvos hiánnyal küzd. Jelenleg egy orvos van főállásban és egy félállásban, így két kollégájával együtt 4 órás váltásban nyújtanak segítséget a gyerekosztályra érkező kis betegeknek. Elismeréssel szólt kollégáiról, baráti a viszonya mindenkivel, számára megadatott a jó munkahelyi légkör. A gyermekosztály viharos évei után [2009-ben az ÁNTSZ megvonta a kalocsai kórház gyermekosztályának működését - az osztály 2013-ig zárva volt] a kissé szétzilált kollektívát, közös programok szervezésével, kirándulássál, színházlátogatással, vagy csak egy egyszerű bulival sikerült ismét egy erős, vidám csapattá kovácsolni.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírekElmesélte egyik legnagyobb élményét, hogy eljuthatott Kínába, amit asszisztensnőjének, Erzsikének köszönhet, akinek a fia él ott. Őt kísérte el, és töltöttek el három hetet együtt Pekingben, ahol ketten járták be a világvárost keresztül kasul. Férje, ebben is, mint az élete minden területén, támogatta, segítette. Egy modern nőnek a sport sem hiányozhat az életéből, 7 évig fitneszteremben edzett majd egy sérülés miatt otthon folytatta a sportolást. Mostanában a gyorsgyaloglást preferálja. Szabadidejében, ami lássuk be, nem sok maradhat, szívesen olvas szórakoztató, könnyed olvasmányokat. Folyamatosan ápolja baráti kapcsolatait, a közös programok, - elnézve a mindig jókedvű, mosolygós doktornőt - biztos igen jó hangulatban telhetnek.

Prezentációja záróképén is egy olyan nőt láthattunk, aki sikeres és boldog. Szeretettel tekint vissza a múltba, de a szavaiból ítélve várja az újabb rá váró kalandokat.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.
2023-05-31 13:34:00
40 adott gólnál álltak meg Vancsics Jánosék, miközben tombolt a lelátó a mieink attraktív játéka láttán - Bock, Katona, Vancsics, Vidók és Rumi látványos találatai voltak az “olaj a tűzre”.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>