2018. 03. 20. kedd
Klaudia
: 311 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

A NŐ-KÖZ-PONT rendezvénysorozat negyedik bemutatkozója, mint sikeres nő: dr. Szeitz Klára gyermekorvos

Boda Tibor  |  2018. 03. 01., 14:58

A cudar idő ellenére is teljesen megtelt a Művelődési ház előadóterme, rengetegen voltak kíváncsiak Klári doktor nénire, milyen egy napja, ha leteszi a sztetoszkópot és hogy hogyan is jutott el odáig, hogy mint orvos a nyakába akaszthassa azt.

Dr. Szeitz Klára Császártöltésen született, de gyermekkorát már Homokmégyen töltötte, így büszkén vallja magát tősgyökeres Homokmégyinek, az általános iskolát is ott végezte, majd a Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi Szakközépiskolába jelentkezett Kalocsára. Osztályfőnöke, Hálóné Erdősi Katalin tanárnő, aki az évben kezdte a pedagóguspályáját, korán felfigyelt Klára kitartó és eredményes munkájára, s erre szülei figyelmét is felhívta. Évről évre magasabbra emelte a lécet, tanítványa céljaihoz igazítva – ami végül elvezetett a szegedi orvosi egyetem sikeres elvégzéséhez. Az ott töltött időt nyugodtan nevezhetjük a legszebb éveknek - emlékezett a doktornő.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Családanya

Ekkor ismerkedett meg majdani férjével is, akivel azóta is boldog, harmonikus házasságban élnek. Két gyermekéről is büszkén mesélt. Nagyobb lánya Ági (édesanyja tanácsa ellenére is) az orvosi pályát választotta, míg a kisebbik, Judit nemzetközi tanulmányokat folytatott Budapesten. Miután a gyerekek kirepültek a szülői házból, energiái levezetésére és barátai legnagyobb örömére a formatorta sütést is megtanulta. Mindig az alkalomhoz illő csodaszép tortával lepi meg az ünnepelteket.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Doktor

Mottója: az empátia. A gyermekszakrendelőben végzett napi munkája mellett a városi kórház gyermekosztályán is vállal ügyeletet, mert az osztály (mint tudjuk) szakorvos hiánnyal küzd. Jelenleg egy orvos van főállásban és egy félállásban, így két kollégájával együtt 4 órás váltásban nyújtanak segítséget a gyerekosztályra érkező kis betegeknek. Elismeréssel szólt kollégáiról, baráti a viszonya mindenkivel, számára megadatott a jó munkahelyi légkör. A gyermekosztály viharos évei után [2009-ben az ÁNTSZ megvonta a kalocsai kórház gyermekosztályának működését - az osztály 2013-ig zárva volt] a kissé szétzilált kollektívát, közös programok szervezésével, kirándulássál, színházlátogatással, vagy csak egy egyszerű bulival sikerült ismét egy erős, vidám csapattá kovácsolni.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírekElmesélte egyik legnagyobb élményét, hogy eljuthatott Kínába, amit asszisztensnőjének, Erzsikének köszönhet, akinek a fia él ott. Őt kísérte el, és töltöttek el három hetet együtt Pekingben, ahol ketten járták be a világvárost keresztül kasul. Férje, ebben is, mint az élete minden területén, támogatta, segítette. Egy modern nőnek a sport sem hiányozhat az életéből, 7 évig fitneszteremben edzett majd egy sérülés miatt otthon folytatta a sportolást. Mostanában a gyorsgyaloglást preferálja. Szabadidejében, ami lássuk be, nem sok maradhat, szívesen olvas szórakoztató, könnyed olvasmányokat. Folyamatosan ápolja baráti kapcsolatait, a közös programok, - elnézve a mindig jókedvű, mosolygós doktornőt - biztos igen jó hangulatban telhetnek.

Prezentációja záróképén is egy olyan nőt láthattunk, aki sikeres és boldog. Szeretettel tekint vissza a múltba, de a szavaiból ítélve várja az újabb rá váró kalandokat.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 18., 20:59
Szabó Vilmos pár éve már a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékében áll, sőt 2015 júniusától az Eseményszervezési Osztály vezetőjének is kinevezték. Azóta már Vilmos az UEFA Mérkőzés Ellenőri kinevezését is magáénak tudhatja, azaz felelős személyiséggé lépett elő Európa nagy stadionjaiban is a különböző nemzetközi találkozókon.
2018-03-19 10:10:38
Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók 2018. március 19-én kérhetik utoljára a szja-bevallás tervezet postázását levélben, sms-ben vagy a NAV honlapján elérhető űrlapon, telefonon, valamint az ügyfélszolgálatokon – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>
2018. 03. 20., 13:27
Immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az ünnepi ételosztás városunkban, idén 5 helyszínen várják Kalocsa város lakosságát egy közös ebédre. Még >>>
2018. 03. 20., 10:09
Évek óta szokás, hogy szépségkirálynő választást is tartanak a kalocsai romák Romajális elnevezésű, május elsejei programjuk részeként. Az idei megmérettetésre már lehet jelentkezni! Még >>>
2018. 03. 20., 09:16
Lezajlottak a jogorvoslati „körök”, így a helyi választási bizottság mindegyik jelölttel kapcsolatos döntése már jogerős: 14-et bejegyeztek, 8-at elutasítottak. Most már csak apadhat a létszám. Bejegyezték a döntést előzetes letartóztatásban váró jelöltaspiránst is. Még >>>
2018. 03. 19., 20:27
Az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet két évfolyamának papnövendékei tettek látogatást március 16-án Kalocsán. Még >>>
2018. 03. 19., 17:44
Szívvel-lélekkel, apait-anyait beleadva készültek a Belvárosi Általános Iskola tanulói a március 15-ei ünnepi műsorukra. Állítólag az utolsó pillanatig senki sem szólt nekik, hogy a városi ünnepségen más adja majd az ünnepi műsort… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.
2022-ig kell elvégeznie a MiG repülőgépgyárnak Bulgária MiG-29-esein a nagyjavítást. A munkálatokban 15 darab, még a szovjet időkből származó vadászrepülőgép érintett.
A 2018. március 6-án, Szíriában bekövetkezett An-26-os katasztrófa okát a fékszárnyak meghibásodása okozta – ezt állapította meg az eset kivizsgálásával megbízott bizottság.
A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma megkezdte történetének legnagyobb fejlesztését, amellyel a teljes hálózat tevékenységét felfuttatja.