2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A Sikeres Nő rendezvénysorozat ötödik vendége: Mádi Piroska énekes-színésznő

Boda Tibor  |  2018. 03. 09., 08:04

Rendhagyó kezdésként, avagy igazi primadonnához illő nagybelépőként, Kodály Zoltán: Székely-fonójából – A csitári hegyek alatt című népdalt adta elő a kalocsai színpadon, óriási sikert aratva a zsúfolásig megtelt terem közönsége előtt.

Mint már megszokhattuk az est házigazdája ezúttal is Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető volt.

Mádi Piroska 21. századi fiatal, modern nő, aki mint mondta,

sikernek azt tartja, ha bárki (mint ő is) jól érzi magát a bőrében, teljes az élete, elégedett, szereti a munkáját, ami a hobbija is egyben, s mind e mellett szerető család, barátok veszik körül.

Piroska Kalocsán született egy művelt, zeneszerető polgári családban, ahol gyermekkorában gyakran hallgattak klasszikus zenét, többek között sokszor felcsendült Mozart-Requiem-je, ami azóta is az egyik kedvenc darabja. Szeretettel emlékezett vissza a Bátyán töltött időkre is, ahol első, meghatározó hangszeres élményeként találkozott a harmóniummal.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Tanulmányait az Ének-Zenei Általános Iskolában kezdte, melynek kellemes atmoszférájára a mai napig szívesen emlékszik vissza. Itt kapta meg az alapokat a zene és művészettörténeti tudásához, valamint a zene és a néptánc szeretetéhez, nem utolsó sorban hangszeres tanulmányait is itt kezdte meg, zongorán. Mosolyogva mutatta a kivetítőn látható „kisiskolás” barátnők csapatát, megidézve a 80-as évek „retro” hangulatát.

Középiskolába a „gimibe” (Szent István Gimmnázium) járt, mellette folytatta a zongorát és ekkor kezdett el magánénekre járni Geri Zsuzsanna énektanárnőhöz - itt el is dőlt a sorsa, mondta nevetve. Azt még nem tudta pontosan, hogy mi az a munka, aminek szentelné az életét, de azt igen, hogy az a színpadon lesz.

Pécsre járt egyetemre énekkarvezetés szakra, majd Budapestre költözött, ahol magántanítványokat fogadott, zenei vizsgára és felvételire készítette fel őket. Ekkoriban édesanyja és egyik tanítványa unszolására ment el az első színházi meghallgatására és indult el a művészi pályán.

Meghallgatások, próbák, turnék, szerepek, sikerek - mára Piroska életének részévé váltak.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Szabadúszóként dolgozik, ahogy mondta a színészek jelentős részének nincs állandó státusza a színházakban. Az Operettgála társulatnak viszont örökös tagja, itt a kalocsai színházban is több alkalommal, nagy sikerrel szórakoztatták a hallgatóságot.

Itt megszakítva a bemutatkozóját a My Fair Lady musical - Ma éjjel táncolnék dalát énekelte el és fel is kért egy urat a közönség soraiból egy kora esti táncra.

Büszkeséggel mutatta lánya, Csenge fényképét, aki elmondása szerint, most éppen sztár akar lenni. Bemutatkozása után, mint már megszokott - a közönség kérdezhetett a művésznőtől.

A kérdésre, hogy szeretne-e operát énekelni, elmondta, hogy nagy vágya, és ennek beteljesüléséért meg is tesz mindent. Kéringer László énekművész-karnagy segíti magánórákon tökéletesíteni énektudását.
Megtudhattuk, hogy hobbija a sport, konditeremben fut egy-egy órát, ezzel tartja karban magát a néha fizikailag is megterhelő színpadi fellépésekhez, de mint végszóként mondta:

a színpadon kinőnek a szárnyaim, és minden jó!”Fináléként a Csárdáskirálynőből adta elő Szilvia belépőjét a hálás közönségnek, akik vastapssal köszönték meg Piroskának ezt a szórakoztató, kellemes estét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK