2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

A Sikeres Nő rendezvénysorozat ötödik vendége: Mádi Piroska énekes-színésznő

Boda Tibor  |  2018. 03. 09., 08:04

Rendhagyó kezdésként, avagy igazi primadonnához illő nagybelépőként, Kodály Zoltán: Székely-fonójából – A csitári hegyek alatt című népdalt adta elő a kalocsai színpadon, óriási sikert aratva a zsúfolásig megtelt terem közönsége előtt.

Mint már megszokhattuk az est házigazdája ezúttal is Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető volt.

Mádi Piroska 21. századi fiatal, modern nő, aki mint mondta,

sikernek azt tartja, ha bárki (mint ő is) jól érzi magát a bőrében, teljes az élete, elégedett, szereti a munkáját, ami a hobbija is egyben, s mind e mellett szerető család, barátok veszik körül.

Piroska Kalocsán született egy művelt, zeneszerető polgári családban, ahol gyermekkorában gyakran hallgattak klasszikus zenét, többek között sokszor felcsendült Mozart-Requiem-je, ami azóta is az egyik kedvenc darabja. Szeretettel emlékezett vissza a Bátyán töltött időkre is, ahol első, meghatározó hangszeres élményeként találkozott a harmóniummal.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Tanulmányait az Ének-Zenei Általános Iskolában kezdte, melynek kellemes atmoszférájára a mai napig szívesen emlékszik vissza. Itt kapta meg az alapokat a zene és művészettörténeti tudásához, valamint a zene és a néptánc szeretetéhez, nem utolsó sorban hangszeres tanulmányait is itt kezdte meg, zongorán. Mosolyogva mutatta a kivetítőn látható „kisiskolás” barátnők csapatát, megidézve a 80-as évek „retro” hangulatát.

Középiskolába a „gimibe” (Szent István Gimmnázium) járt, mellette folytatta a zongorát és ekkor kezdett el magánénekre járni Geri Zsuzsanna énektanárnőhöz - itt el is dőlt a sorsa, mondta nevetve. Azt még nem tudta pontosan, hogy mi az a munka, aminek szentelné az életét, de azt igen, hogy az a színpadon lesz.

Pécsre járt egyetemre énekkarvezetés szakra, majd Budapestre költözött, ahol magántanítványokat fogadott, zenei vizsgára és felvételire készítette fel őket. Ekkoriban édesanyja és egyik tanítványa unszolására ment el az első színházi meghallgatására és indult el a művészi pályán.

Meghallgatások, próbák, turnék, szerepek, sikerek - mára Piroska életének részévé váltak.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Szabadúszóként dolgozik, ahogy mondta a színészek jelentős részének nincs állandó státusza a színházakban. Az Operettgála társulatnak viszont örökös tagja, itt a kalocsai színházban is több alkalommal, nagy sikerrel szórakoztatták a hallgatóságot.

Itt megszakítva a bemutatkozóját a My Fair Lady musical - Ma éjjel táncolnék dalát énekelte el és fel is kért egy urat a közönség soraiból egy kora esti táncra.

Büszkeséggel mutatta lánya, Csenge fényképét, aki elmondása szerint, most éppen sztár akar lenni. Bemutatkozása után, mint már megszokott - a közönség kérdezhetett a művésznőtől.

A kérdésre, hogy szeretne-e operát énekelni, elmondta, hogy nagy vágya, és ennek beteljesüléséért meg is tesz mindent. Kéringer László énekművész-karnagy segíti magánórákon tökéletesíteni énektudását.
Megtudhattuk, hogy hobbija a sport, konditeremben fut egy-egy órát, ezzel tartja karban magát a néha fizikailag is megterhelő színpadi fellépésekhez, de mint végszóként mondta:

a színpadon kinőnek a szárnyaim, és minden jó!”Fináléként a Csárdáskirálynőből adta elő Szilvia belépőjét a hálás közönségnek, akik vastapssal köszönték meg Piroskának ezt a szórakoztató, kellemes estét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK