2018. 03. 22. csütörtök
Beáta, Izolda
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

A Sikeres Nő rendezvénysorozat ötödik vendége: Mádi Piroska énekes-színésznő

Boda Tibor  |  2018. 03. 09., 08:04

Rendhagyó kezdésként, avagy igazi primadonnához illő nagybelépőként, Kodály Zoltán: Székely-fonójából – A csitári hegyek alatt című népdalt adta elő a kalocsai színpadon, óriási sikert aratva a zsúfolásig megtelt terem közönsége előtt.

Mint már megszokhattuk az est házigazdája ezúttal is Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető volt.

Mádi Piroska 21. századi fiatal, modern nő, aki mint mondta,

sikernek azt tartja, ha bárki (mint ő is) jól érzi magát a bőrében, teljes az élete, elégedett, szereti a munkáját, ami a hobbija is egyben, s mind e mellett szerető család, barátok veszik körül.

Piroska Kalocsán született egy művelt, zeneszerető polgári családban, ahol gyermekkorában gyakran hallgattak klasszikus zenét, többek között sokszor felcsendült Mozart-Requiem-je, ami azóta is az egyik kedvenc darabja. Szeretettel emlékezett vissza a Bátyán töltött időkre is, ahol első, meghatározó hangszeres élményeként találkozott a harmóniummal.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Tanulmányait az Ének-Zenei Általános Iskolában kezdte, melynek kellemes atmoszférájára a mai napig szívesen emlékszik vissza. Itt kapta meg az alapokat a zene és művészettörténeti tudásához, valamint a zene és a néptánc szeretetéhez, nem utolsó sorban hangszeres tanulmányait is itt kezdte meg, zongorán. Mosolyogva mutatta a kivetítőn látható „kisiskolás” barátnők csapatát, megidézve a 80-as évek „retro” hangulatát.

Középiskolába a „gimibe” (Szent István Gimmnázium) járt, mellette folytatta a zongorát és ekkor kezdett el magánénekre járni Geri Zsuzsanna énektanárnőhöz - itt el is dőlt a sorsa, mondta nevetve. Azt még nem tudta pontosan, hogy mi az a munka, aminek szentelné az életét, de azt igen, hogy az a színpadon lesz.

Pécsre járt egyetemre énekkarvezetés szakra, majd Budapestre költözött, ahol magántanítványokat fogadott, zenei vizsgára és felvételire készítette fel őket. Ekkoriban édesanyja és egyik tanítványa unszolására ment el az első színházi meghallgatására és indult el a művészi pályán.

Meghallgatások, próbák, turnék, szerepek, sikerek - mára Piroska életének részévé váltak.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Szabadúszóként dolgozik, ahogy mondta a színészek jelentős részének nincs állandó státusza a színházakban. Az Operettgála társulatnak viszont örökös tagja, itt a kalocsai színházban is több alkalommal, nagy sikerrel szórakoztatták a hallgatóságot.

Itt megszakítva a bemutatkozóját a My Fair Lady musical - Ma éjjel táncolnék dalát énekelte el és fel is kért egy urat a közönség soraiból egy kora esti táncra.

Büszkeséggel mutatta lánya, Csenge fényképét, aki elmondása szerint, most éppen sztár akar lenni. Bemutatkozása után, mint már megszokott - a közönség kérdezhetett a művésznőtől.

A kérdésre, hogy szeretne-e operát énekelni, elmondta, hogy nagy vágya, és ennek beteljesüléséért meg is tesz mindent. Kéringer László énekművész-karnagy segíti magánórákon tökéletesíteni énektudását.
Megtudhattuk, hogy hobbija a sport, konditeremben fut egy-egy órát, ezzel tartja karban magát a néha fizikailag is megterhelő színpadi fellépésekhez, de mint végszóként mondta:

a színpadon kinőnek a szárnyaim, és minden jó!”Fináléként a Csárdáskirálynőből adta elő Szilvia belépőjét a hálás közönségnek, akik vastapssal köszönték meg Piroskának ezt a szórakoztató, kellemes estét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 21., 10:01
Az ezredfordulón már a tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Vatai László országos serdülő kötöttfogású egyéni birkózóversenyt Kalocsán, a hajdani kiváló birkózó, edző, az FTC örökös bajnoka emlékének adózva, aki a római olimpiáról egy sajnálatos „buli-focimeccs” során szerzett sérülése miatt maradt le, pedig már a formaruháját is átvette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 22., 15:58
Áprilistól tilos a fecskék fészkeinek leverése, ezt még a ház átalakítása, szigetelése vagy festése sem indokolhatja Még >>>
2018. 03. 22., 08:32
Tudományos szenzáció kellett ahhoz, hogy megtudjuk, mi, laikusok, hogy a jég tök másmilyen is lehet, mint amilyennek ismerjük. Pedig a tudományos szempontból műveltebbek már tudhatták, hogy a világűrben van ilyen, ám most kiderült: a Földön is lehetséges! Még >>>
2018. 03. 21., 17:13
Szekeres Erzsébet „Gyümölcsoltó Boldogasszony” című kiállítását Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek nyitja meg Virágvasárnap 15:00 órai kezdettel Még >>>
2018. 03. 21., 10:57
Sorsdöntő választásra készülünk – jelentette ki egy solti kampányrendezvényen Szájer József, aki prófétához méltó szakállával okozott meglepetést az Európa parlamenti munkáját naprakészen nem követő hallgatóságnak. Még >>>
2018. 03. 21., 10:15
A Te hímes tojásodtól lesz szebb a húsvéti tojásfa az Érsekkertben! :) Érdemes előtte regisztrálnod az általad hozott díszt, hiszen megnyerheted akár a 2 fő részére szóló wellness hétvégét is. Még >>>
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.
2018. március 20-án, kedden lezuhant a Brit Királyi Légierő világhírű Red Arrows bemutató csapat, illetve az Indiai Légierő egy-egy Hawk típusú kiképző repülőgépe.
Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.