2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Mi is a siker Réfy Anita számára?

Boda Tibor  |  2018. 02. 25., 11:32

A NŐ-KÖZ-PONT harmadik előadásán a vendég Réfy Anita a járási hivatal népegészségügyi osztályának járványügyi szakügyintézője, a beszélgetőtárs pedig a szokásokhoz híven dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető volt.

A bevezetőben elmondta, hogy

a legfontosabb a család és a munka,

amihez mindig párosult a tervezettség és a kiszámíthatóság, mint ami leginkább segítette őt a céljai elérésében.

A hagyományoknak megfelelően egy prezentáció keretében foglalta össze életútja legfontosabb eseményeit, családi hátterét, gyermekkorát, a nyaralásokat Balatonon, amelynek máig nagy szerelmese, iskolás éveit, családalapítást, hivatást, kedvteléseket.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Meghatározóak voltak az ének-zenei általános iskolában töltött évek, kiemelkedő tanáregyéniségek, mint dr. Tóth Zsigmondné és Lakatosné Klári néni, akik elindították a kóruséneklés felé, ami máig tartó élményt adott számára - az éneklés örömén túl megtanította fegyelemre, a közös munka becsületére.

25 éve a főszékesegyházi kórus tagja, ahova Leányfalusi Vilmos orgonaművész, karnagy hívására érkezett. Sikernek tartja ezt is, akárcsak a házasságát és családalapítását. 1992-ben házasodtak össze férjével Réfy Csabával, akit, mint elmesélte, már 9 éves (!) korában kinézett magának. Az álom valóra vált, és azóta is nagy harmóniában élnek.

Kecelen kezdték közös életüket egy vadregényes vadászházban, ami szintén meghatározó lett a későbbiekben is. Párhuzamosan együtt, egymást támogatva és segítve végezték el ezidőben az egyetemet, főiskolát és két évvel később már ismét Kalocsán folytatták a megkezdett utat.

Rengeteg közös vadászélmény datálódik erre az időre, és itt vált számára is életre szóló vonzalommá a vadászat. Azóta már a nagyon kevés női vadászok egyike az országban, ehhez kapcsolódóan a vadételek készítésének és nem mellesleg a vizsláknak is nagy rajongója lett.

A vadászvizsgát is néhány hónap alatt letette az évek során felhalmozott és elsajátított tudásanyag birtokában, és így kapta meg apósától a jutalomként felajánlott első fegyverét.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

A vadászattal kapcsolatban pro és kontra elhangzó érvekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy számára a természet adta varázslat mellett a vadászatra úgy tekinti, mint egy szükséges vadszabályozó tevékenységre, mely az adott terület, az erdő ökoszisztémájának fenntartásához nélkülözhetetlen.

Szóba került a család és gyermekei, megejtő őszinteséggel beszélt látássérült első szülött gyermekük rengeteg akaratot és erőt kívánó felneveléséről, és az elért közös sikerről, hogy immár főiskolai hallgató.

Természetesen nem maradhatott ki a munkája sem, betekintést nyerhettünk a járványügyi szolgálat tevékenységébe és az aktuális influenza helyzettel és a védőoltásokkal kapcsolatban is kaptunk releváns információkat.

Ismét egy kiegyensúlyozott és sikeres asszonyt ismerhettünk meg, aki mindennek a hátterét tartja talán a legfontosabbnak, zárszónak illő gondolatát idézve:

Ha az embernek ilyen családja van, tényleg lehet sikeres.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK