2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Mi is a siker Réfy Anita számára?

Boda Tibor  |  2018. 02. 25., 11:32

A NŐ-KÖZ-PONT harmadik előadásán a vendég Réfy Anita a járási hivatal népegészségügyi osztályának járványügyi szakügyintézője, a beszélgetőtárs pedig a szokásokhoz híven dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető volt.

A bevezetőben elmondta, hogy

a legfontosabb a család és a munka,

amihez mindig párosult a tervezettség és a kiszámíthatóság, mint ami leginkább segítette őt a céljai elérésében.

A hagyományoknak megfelelően egy prezentáció keretében foglalta össze életútja legfontosabb eseményeit, családi hátterét, gyermekkorát, a nyaralásokat Balatonon, amelynek máig nagy szerelmese, iskolás éveit, családalapítást, hivatást, kedvteléseket.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Meghatározóak voltak az ének-zenei általános iskolában töltött évek, kiemelkedő tanáregyéniségek, mint dr. Tóth Zsigmondné és Lakatosné Klári néni, akik elindították a kóruséneklés felé, ami máig tartó élményt adott számára - az éneklés örömén túl megtanította fegyelemre, a közös munka becsületére.

25 éve a főszékesegyházi kórus tagja, ahova Leányfalusi Vilmos orgonaművész, karnagy hívására érkezett. Sikernek tartja ezt is, akárcsak a házasságát és családalapítását. 1992-ben házasodtak össze férjével Réfy Csabával, akit, mint elmesélte, már 9 éves (!) korában kinézett magának. Az álom valóra vált, és azóta is nagy harmóniában élnek.

Kecelen kezdték közös életüket egy vadregényes vadászházban, ami szintén meghatározó lett a későbbiekben is. Párhuzamosan együtt, egymást támogatva és segítve végezték el ezidőben az egyetemet, főiskolát és két évvel később már ismét Kalocsán folytatták a megkezdett utat.

Rengeteg közös vadászélmény datálódik erre az időre, és itt vált számára is életre szóló vonzalommá a vadászat. Azóta már a nagyon kevés női vadászok egyike az országban, ehhez kapcsolódóan a vadételek készítésének és nem mellesleg a vizsláknak is nagy rajongója lett.

A vadászvizsgát is néhány hónap alatt letette az évek során felhalmozott és elsajátított tudásanyag birtokában, és így kapta meg apósától a jutalomként felajánlott első fegyverét.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

A vadászattal kapcsolatban pro és kontra elhangzó érvekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy számára a természet adta varázslat mellett a vadászatra úgy tekinti, mint egy szükséges vadszabályozó tevékenységre, mely az adott terület, az erdő ökoszisztémájának fenntartásához nélkülözhetetlen.

Szóba került a család és gyermekei, megejtő őszinteséggel beszélt látássérült első szülött gyermekük rengeteg akaratot és erőt kívánó felneveléséről, és az elért közös sikerről, hogy immár főiskolai hallgató.

Természetesen nem maradhatott ki a munkája sem, betekintést nyerhettünk a járványügyi szolgálat tevékenységébe és az aktuális influenza helyzettel és a védőoltásokkal kapcsolatban is kaptunk releváns információkat.

Ismét egy kiegyensúlyozott és sikeres asszonyt ismerhettünk meg, aki mindennek a hátterét tartja talán a legfontosabbnak, zárszónak illő gondolatát idézve:

Ha az embernek ilyen családja van, tényleg lehet sikeres.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK