2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Mi is a siker Réfy Anita számára?

Boda Tibor  |  2018. 02. 25., 11:32

A NŐ-KÖZ-PONT harmadik előadásán a vendég Réfy Anita a járási hivatal népegészségügyi osztályának járványügyi szakügyintézője, a beszélgetőtárs pedig a szokásokhoz híven dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető volt.

A bevezetőben elmondta, hogy

a legfontosabb a család és a munka,

amihez mindig párosult a tervezettség és a kiszámíthatóság, mint ami leginkább segítette őt a céljai elérésében.

A hagyományoknak megfelelően egy prezentáció keretében foglalta össze életútja legfontosabb eseményeit, családi hátterét, gyermekkorát, a nyaralásokat Balatonon, amelynek máig nagy szerelmese, iskolás éveit, családalapítást, hivatást, kedvteléseket.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Meghatározóak voltak az ének-zenei általános iskolában töltött évek, kiemelkedő tanáregyéniségek, mint dr. Tóth Zsigmondné és Lakatosné Klári néni, akik elindították a kóruséneklés felé, ami máig tartó élményt adott számára - az éneklés örömén túl megtanította fegyelemre, a közös munka becsületére.

25 éve a főszékesegyházi kórus tagja, ahova Leányfalusi Vilmos orgonaművész, karnagy hívására érkezett. Sikernek tartja ezt is, akárcsak a házasságát és családalapítását. 1992-ben házasodtak össze férjével Réfy Csabával, akit, mint elmesélte, már 9 éves (!) korában kinézett magának. Az álom valóra vált, és azóta is nagy harmóniában élnek.

Kecelen kezdték közös életüket egy vadregényes vadászházban, ami szintén meghatározó lett a későbbiekben is. Párhuzamosan együtt, egymást támogatva és segítve végezték el ezidőben az egyetemet, főiskolát és két évvel később már ismét Kalocsán folytatták a megkezdett utat.

Rengeteg közös vadászélmény datálódik erre az időre, és itt vált számára is életre szóló vonzalommá a vadászat. Azóta már a nagyon kevés női vadászok egyike az országban, ehhez kapcsolódóan a vadételek készítésének és nem mellesleg a vizsláknak is nagy rajongója lett.

A vadászvizsgát is néhány hónap alatt letette az évek során felhalmozott és elsajátított tudásanyag birtokában, és így kapta meg apósától a jutalomként felajánlott első fegyverét.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

A vadászattal kapcsolatban pro és kontra elhangzó érvekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy számára a természet adta varázslat mellett a vadászatra úgy tekinti, mint egy szükséges vadszabályozó tevékenységre, mely az adott terület, az erdő ökoszisztémájának fenntartásához nélkülözhetetlen.

Szóba került a család és gyermekei, megejtő őszinteséggel beszélt látássérült első szülött gyermekük rengeteg akaratot és erőt kívánó felneveléséről, és az elért közös sikerről, hogy immár főiskolai hallgató.

Természetesen nem maradhatott ki a munkája sem, betekintést nyerhettünk a járványügyi szolgálat tevékenységébe és az aktuális influenza helyzettel és a védőoltásokkal kapcsolatban is kaptunk releváns információkat.

Ismét egy kiegyensúlyozott és sikeres asszonyt ismerhettünk meg, aki mindennek a hátterét tartja talán a legfontosabbnak, zárszónak illő gondolatát idézve:

Ha az embernek ilyen családja van, tényleg lehet sikeres.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK