2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Több késszúrással ölte meg anyját a foktői asszony – ahogy kihallgatható volt, beismerte tettét

Zsiga Ferenc  |  2018. 02. 05., 09:27

Hivatalos megerősítés híján mindeddig nem tudtuk tényként megírni a foktői gyilkosság már korábban is rendelkezésre álló részleteit, miszerint a foktői Petőfi Sándor utca egyik családi házában február 3-án, vélhetően a reggeli órákban elkövetett emberölés elkövetője több késszúrással végzett áldozatával, a saját 92 éves édesanyjával. Ezt követően az elkövetés eszközével, öngyilkossági szándékkal saját magát is több helyen megvágta, megszúrta. Az áldozat még a helyszínen életét vesztette, a bűncselekménnyel gyanúsított 63 éves asszonyt a kalocsai kórház intenzív osztályára szállították, ahol gyógykezelése alatt rendőr őrizte. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság február 4-én, 11.37 órakor frissített közleménye szerint: „A helyi nő késsel több szúrást ejtett a sértetten, aki belehalt sérüléseibe. Ezt követően többször megszúrta magát, ezért őt sérülései ellátására kórházba szállították. A helyszínre kiérkező járőr az áldozat mellett találta a feltételezett elkövetőt, az asszony lányát, aki cselekménye után véget akart vetni életének. A főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a nőt, aki beismerte tettét. A gyanúsított őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.”

Mint korábban megírtuk, a családi dráma nem minden előzmény nélküli, ugyanis a Foktőre 8-9 éve költözött család férfi tagja, a beismerő vallomást tett asszony férje gyógyíthatatlan betegsége miatt van kórházban.

Hamar végigfutott a falun, és megrázta a foktőieket annak a gyilkosságnak a híre, amelyre a településen tegnap reggel derült fény, és amelynek feltételezett elkövetője, a sértett lánya önmagával is végezni akart. Portálunk a megdöbbentő eset részleteiről az érintetteket ismerő falubeliek körében tájékozódott.
bővebben ...

Az asszony a férj kórházba kerülése után maradt egyedül a házban a másfél évtized óta általa ápolt édesanyjával. A nő végig közös otthonukban látta el a két nagy beteget, e miatt a kalocsai kórházban végzett ápolói munkáját mintegy 10 évvel ezelőtt fel kellett adnia. A gyanúsított és férje foktői gyökerekkel rendelkezik, azért vásároltak ott egy sátortetős házat, amelyet kívül-belül rendben tartottak, a szomszédokkal is jó kapcsolatot ápoltak.

A családot ismerő informátorunk szerint a középfokú egészségügyi végzettséggel rendelkező asszony az utóbbi hetekben úgy 10 kilót fogyott és mentálisan is a beteg ember látszatát keltette. Ám arra senki nem gondolt, hogy az anyja folyamatos ápolása és kórházba került férje elvesztésének realitása olyannyira kikezdi, hogy ilyen végzetes cselekményre szánja el magát.

Foktői ház, a gyilkosság helyszíne
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Figyelemmel arra, hogy az emberölés bűntettével gyanúsított asszony beismerő vallomást tett és ismerjük a nevét, legalább monogrammal utalhatnánk a személyére. Ám mert a cselekménye nagy valószínűséggel pszichés állapotával, mentális egészségével van összefüggésben, ráadásul a profilképe családtagjai, barátai körében a Facebook-on fenn van, ezt néhány olvasónk erre utaló kérése ellenére sem tesszük meg.

Az ügyre a vádemelés után, a vádirat ismeretében visszatérünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK