2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Több késszúrással ölte meg anyját a foktői asszony – ahogy kihallgatható volt, beismerte tettét

Zsiga Ferenc  |  2018. 02. 05., 09:27

Hivatalos megerősítés híján mindeddig nem tudtuk tényként megírni a foktői gyilkosság már korábban is rendelkezésre álló részleteit, miszerint a foktői Petőfi Sándor utca egyik családi házában február 3-án, vélhetően a reggeli órákban elkövetett emberölés elkövetője több késszúrással végzett áldozatával, a saját 92 éves édesanyjával. Ezt követően az elkövetés eszközével, öngyilkossági szándékkal saját magát is több helyen megvágta, megszúrta. Az áldozat még a helyszínen életét vesztette, a bűncselekménnyel gyanúsított 63 éves asszonyt a kalocsai kórház intenzív osztályára szállították, ahol gyógykezelése alatt rendőr őrizte. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság február 4-én, 11.37 órakor frissített közleménye szerint: „A helyi nő késsel több szúrást ejtett a sértetten, aki belehalt sérüléseibe. Ezt követően többször megszúrta magát, ezért őt sérülései ellátására kórházba szállították. A helyszínre kiérkező járőr az áldozat mellett találta a feltételezett elkövetőt, az asszony lányát, aki cselekménye után véget akart vetni életének. A főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a nőt, aki beismerte tettét. A gyanúsított őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.”

Mint korábban megírtuk, a családi dráma nem minden előzmény nélküli, ugyanis a Foktőre 8-9 éve költözött család férfi tagja, a beismerő vallomást tett asszony férje gyógyíthatatlan betegsége miatt van kórházban.

Hamar végigfutott a falun, és megrázta a foktőieket annak a gyilkosságnak a híre, amelyre a településen tegnap reggel derült fény, és amelynek feltételezett elkövetője, a sértett lánya önmagával is végezni akart. Portálunk a megdöbbentő eset részleteiről az érintetteket ismerő falubeliek körében tájékozódott.
bővebben ...

Az asszony a férj kórházba kerülése után maradt egyedül a házban a másfél évtized óta általa ápolt édesanyjával. A nő végig közös otthonukban látta el a két nagy beteget, e miatt a kalocsai kórházban végzett ápolói munkáját mintegy 10 évvel ezelőtt fel kellett adnia. A gyanúsított és férje foktői gyökerekkel rendelkezik, azért vásároltak ott egy sátortetős házat, amelyet kívül-belül rendben tartottak, a szomszédokkal is jó kapcsolatot ápoltak.

A családot ismerő informátorunk szerint a középfokú egészségügyi végzettséggel rendelkező asszony az utóbbi hetekben úgy 10 kilót fogyott és mentálisan is a beteg ember látszatát keltette. Ám arra senki nem gondolt, hogy az anyja folyamatos ápolása és kórházba került férje elvesztésének realitása olyannyira kikezdi, hogy ilyen végzetes cselekményre szánja el magát.

Foktői ház, a gyilkosság helyszíne
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Figyelemmel arra, hogy az emberölés bűntettével gyanúsított asszony beismerő vallomást tett és ismerjük a nevét, legalább monogrammal utalhatnánk a személyére. Ám mert a cselekménye nagy valószínűséggel pszichés állapotával, mentális egészségével van összefüggésben, ráadásul a profilképe családtagjai, barátai körében a Facebook-on fenn van, ezt néhány olvasónk erre utaló kérése ellenére sem tesszük meg.

Az ügyre a vádemelés után, a vádirat ismeretében visszatérünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés