2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Hajnalig vigadtak a 2018. évi jogászbál vendégei – Tizedszer rendezték meg a legnevesebb társasági eseményt

Zsiga Ferenc  |  2018. 02. 06., 18:00

A Magyar Jogászegylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete Kalocsai Helyi Csoportja február 3-án, szombaton a kalocsai Katolikus Intézmény aulájában tartotta a város egyik legkiemelkedőbb társasági eseményét, a 2018. évi jogászbált. Az idén sorrendben tizedik alkalommal megtartott bálra Bajáról, Kiskunhalasról, Kiskőrösről is érkeztek a jogvégzett vendégek és partnereik, hogy a színvonalas rendezvényen együtt szórakozzanak, jó kedvűen búcsúztassák a telet.

A jogi hivatásrendek képviselőit és partnereiket, barátaikat dr. Schön Ferenc, a helyi csoport elnöke már a bejáratban köszöntötte, majd a gyönyörűen feldíszített teremben a bál ünnepélyes megnyitásakor 90 pezsgőspoharat koccintottak össze. Dr. Schön Ferenc emlékeztetett arra, hogy a báli műsorban tíz éve igyekeznek teret, fellépési lehetőséget adni a helyi tehetségeknek, így a program összeállításánál idén is ez a szempont vezérelte a szervezőket.

Elsőként a Dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttes adta elő azt a produkciót, amelyet a Felszállott a páva tévéműsornak köszönhetően az egész ország láthatott és a zsűri is magasra értékelt. Tóth-Mihó Erika koreográfus, tánctanár ezt az alkalmat sem szalasztotta el, hogy a kalocsaiak közönségszavazatait ezúttal is megköszönje.

Dr. Bábel Balázs érsek is fontosnak tartotta, hogy köszöntse a bálozókat, akik között helyet foglalva már ő is zenei élményként élhette meg a Hang vagy tavalyi kalocsai énekverseny különdíjasa, Benedek Viktória és a győztes Kiss Eszter előadásában, gépi zenei alapra felcsendülő számokat.

Az évek óta szinte kottára ugyanaz, jól bevált rendezés abban azért kicsit eltért, hogy ezúttal a Veracruz zenekar nyomta a tőle megszokott zenei stílusban, de azért néha magyarosabb műfajra is gyújtottak, még vonatozhatott is a táncparkettet kitartóan koptató közönség.

A bíróságokon gyakran ellenérdekű félként, vagy a döntést hozó bíróként találkozó jogászok ezúttal távol tartották magukat a saját hivatásrendjük adta szigorú keretektől, szívélyesen beszélgettek, mindenkinek volt egy jó szava, egy jó itala a másikhoz.

A kitűnő büféasztalos vacsora elfogyasztása alatt és után, a jogászbálok elmaradhatatlan részeként most is tartottak borkóstolót, mely tételeinek előállításában, az én saját borom „mítoszának” megteremtésében ezúttal is a szőlősgazdának sem utolsó jogászok jeleskedtek.

A város talán legnagyobb figyelemmel kísért, legrangosabb bálja egészen hajnali 4 óráig tartott és egy ideig úgy tűnt, a közeledő reggel sem tántorítja el a mulatozó 25 fős keménymagot attól, hogy egyszer hazatérjen. Hogy ez mikor történt meg, arról így utólag már megoszlanak, ráadásul egymásnak ellentmondanak a vélemények. Ám úgy döntöttünk, e kérdésben bizonyítási eljárást nem folytatunk le, ha már nem maradtunk kivilágos kivirradtig – talán majd jövőre!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK