2018. 02. 23. péntek
Alfréd
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Hajnalig vigadtak a 2018. évi jogászbál vendégei – Tizedszer rendezték meg a legnevesebb társasági eseményt

Zsiga Ferenc  |  2018. 02. 06., 18:00

A Magyar Jogászegylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete Kalocsai Helyi Csoportja február 3-án, szombaton a kalocsai Katolikus Intézmény aulájában tartotta a város egyik legkiemelkedőbb társasági eseményét, a 2018. évi jogászbált. Az idén sorrendben tizedik alkalommal megtartott bálra Bajáról, Kiskunhalasról, Kiskőrösről is érkeztek a jogvégzett vendégek és partnereik, hogy a színvonalas rendezvényen együtt szórakozzanak, jó kedvűen búcsúztassák a telet.

A jogi hivatásrendek képviselőit és partnereiket, barátaikat dr. Schön Ferenc, a helyi csoport elnöke már a bejáratban köszöntötte, majd a gyönyörűen feldíszített teremben a bál ünnepélyes megnyitásakor 90 pezsgőspoharat koccintottak össze. Dr. Schön Ferenc emlékeztetett arra, hogy a báli műsorban tíz éve igyekeznek teret, fellépési lehetőséget adni a helyi tehetségeknek, így a program összeállításánál idén is ez a szempont vezérelte a szervezőket.

Elsőként a Dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttes adta elő azt a produkciót, amelyet a Felszállott a páva tévéműsornak köszönhetően az egész ország láthatott és a zsűri is magasra értékelt. Tóth-Mihó Erika koreográfus, tánctanár ezt az alkalmat sem szalasztotta el, hogy a kalocsaiak közönségszavazatait ezúttal is megköszönje.

Dr. Bábel Balázs érsek is fontosnak tartotta, hogy köszöntse a bálozókat, akik között helyet foglalva már ő is zenei élményként élhette meg a Hang vagy tavalyi kalocsai énekverseny különdíjasa, Benedek Viktória és a győztes Kiss Eszter előadásában, gépi zenei alapra felcsendülő számokat.

Az évek óta szinte kottára ugyanaz, jól bevált rendezés abban azért kicsit eltért, hogy ezúttal a Veracruz zenekar nyomta a tőle megszokott zenei stílusban, de azért néha magyarosabb műfajra is gyújtottak, még vonatozhatott is a táncparkettet kitartóan koptató közönség.

A bíróságokon gyakran ellenérdekű félként, vagy a döntést hozó bíróként találkozó jogászok ezúttal távol tartották magukat a saját hivatásrendjük adta szigorú keretektől, szívélyesen beszélgettek, mindenkinek volt egy jó szava, egy jó itala a másikhoz.

A kitűnő büféasztalos vacsora elfogyasztása alatt és után, a jogászbálok elmaradhatatlan részeként most is tartottak borkóstolót, mely tételeinek előállításában, az én saját borom „mítoszának” megteremtésében ezúttal is a szőlősgazdának sem utolsó jogászok jeleskedtek.

A város talán legnagyobb figyelemmel kísért, legrangosabb bálja egészen hajnali 4 óráig tartott és egy ideig úgy tűnt, a közeledő reggel sem tántorítja el a mulatozó 25 fős keménymagot attól, hogy egyszer hazatérjen. Hogy ez mikor történt meg, arról így utólag már megoszlanak, ráadásul egymásnak ellentmondanak a vélemények. Ám úgy döntöttünk, e kérdésben bizonyítási eljárást nem folytatunk le, ha már nem maradtunk kivilágos kivirradtig – talán majd jövőre!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 02. 22., 14:04
A képviselő asszonyt nem nevesíti az előterjesztés, amelyben az ÖKO Pontnak a KKKK-ba olvasztását javasolja dr. Bálint József polgármester, azonban egyértelművé teszi, hogy a lépéssel egy fővel csökken a személyi állomány, a feladatokat pedig a kulturális intézmény meglévő személyi állományával látnák el. Közben, amint magától Angelitől tudhattuk meg, jogi bizottsági elnöki tisztétől és bizottsági tagságától, valamint a közbeszerzési bizottsági tagságától is búcsúzni kényszerülhet a mai testületi ülés folyományaként.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 02. 22., 16:27
Zseniális taktikával felülmúlhatatlan siker született a phjongcshangi téli olimpián. A vb-második magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó olimpiai bajnok lett. Még >>>
2018. 02. 22., 13:45
Egyre fogy Kalocsa lakossága. Jóval többen hunynak el, mint ahányan születnek városunkban Még >>>
2018. 02. 22., 05:53
Pályázatot írtak ki jó néhány, a Parkgondozó Kft. tulajdonában álló munkagépre és kiegészítő eszköz értékesítésére. És még csak nem is ez lesz a legnagyobb mai hír a város maradék két Kft.-je egyikéről! Még >>>
2018. 02. 21., 18:34

Dorina ismét új dallal hódít

A pár órája közzétett videó, ami Dorina legújabb videóklipjéből származik, jelenleg 10ezer megtekintésnél tart a közösségi oldalon. Az eredeti, teljes videóra pedig szűk egy óra alatt több mint HATEZREN kattintottak rá. Még >>>
2018. 02. 21., 11:47
A következő napok zimankói miatt fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkben élő embertársainkra. Ha pedig baj van, hívjunk segítséget Még >>>
2018. 02. 20., 17:31
A hipermarket biztonsági őre futott el az ívekkel az Index cikke szerint. Később visszakapták az íveket, darabja tízezer forint lett volna, ha elvész. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. február 16-án került sor a norvég F-35-ös fékernyőrendszerének első helyi tesztjére, melynek a norvég Ørland légibázis adott otthont. A fékernyő nem "tartozéka" az F-35-ösnek, a gyártó a norvég fél kérésére integrálja a rendszert a saját példányaikon.
Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.
Lengyelország védelmi minisztériuma a napokban jelentette be, hogy indul a lengyel pilóták képzése az M-346 Master (lengyel megnevezéssel "Bielik") kiképző repülőgépeken, a lengyel oktatópilóták már teljesítették első repüléseiket az új típuson.
Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.