2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

27 késszúrással ölte meg barátnőjét, Kalocsán rejtette el a holttestet

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 04. 09., 15:49

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség Sz. Pállal szemben, aki 2015-ben 27 késszúrással megölte barátnőjét, majd a holttestet szőnyegbe csavarta és elásta egy kalocsai ház udvarán. A férfit Kalocsán fogták el, hiába próbált meg egy kanapé ágyneműtartójában elrejtőzni a rendőrök elől. Szintén Kalocsán, csak már a napokban fogtak el egy 37 éves hercegszántói férfit, aki Sükösdön kötözött meg és rabolt ki egy férfit. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

A hét legfelkavaróbb híre kétségkívül a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól érkezett, akik csütörtökön reggel közölték az újabb fejleményt a 2015-ben nagy port kavart gyilkossággal kapcsolatban, amely áldoztának földi maradványait elásva, egy szőnyegbe csavarva 2015. szeptember 11-én egy kalocsai ingatlan udvarán találták meg.
Közlésük szerint a feltételezett elkövető Sz. Pál 33 éves kalocsai lakos ellen az emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást befejezték, és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

Forrás: Sebestyén Jenő / BRFK

Kékfény rovatunkban a héten egy friss elfogásról is olvashattatok: egy 37 éves hercegszántói férfit sikerült nyakon csípniük a kalocsai rendőröknek, aki egy sükösdi házban megkötözött és kirabolt egy 55 éves férfit.

Két kezdet, egy jubileum

Megnyílt a Főszékesegyházi Leváltár olyan könyvtörténeti ritkaságokat felvonultató időszaki kiállítása, mint a híres Nürnbergi Biblia egy példánya vagy Luther Márton saját használatú, kézírásával ellátott Bibliája. A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójára nyílt kiállítás október 31-ig látogatható.

Szerdán a Viski Károly Múzeumban mutatták be dr. Fehér Zoltán egyetemi tanár legújabb könyvét Bátya települése és népi építészete címmel, amelyben a szerző az építményekhez, a falu egyes részeihez kötődő hiedelmeket, mondákat, hagyományokat is olvasója elé tár.

Idén jubilál az 1967-ben megalakított Kalocsai Népi Együttes. Ez alkalomból a két alapítópár életpályájukról és az együttes elmúlt 50 évéről tartott élménybeszámolót csütörtökön a Művelődési Központ Kamaratermében.

Forrás: KALOhírek

Politikusaink sem pihentették a héten újságíróinkat

A hét elején foglaltuk össze olvasóinknak a járásunk polgármestereinek találkozóján történteket, de rögtön hétfőn Suhajda Krisztinán országgyűlési képviselőjelölt a kutak bejelentési kötelezettségéről tartott sajtótájékoztatójáról is beszámoltunk.
Írtunk Kalocsa Város Önkormányzatának első negyedéves nullás közbeszerzési tervéről, amelyet aztán összehasonlítottunk Kiskőrös idei tervével, amely ezzel szemben tizenkét közbeszerzést irányoz elő. Ennek kapcsán Török Gusztáv Andor az önkormányzat megbízásos jogviszonnyal tevékenykedő lobbistájának lehetetlen küldetéséről is cikkeztünk.

Még három hír a hétről:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei