2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

27 késszúrással ölte meg barátnőjét, Kalocsán rejtette el a holttestet

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 04. 09., 15:49

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség Sz. Pállal szemben, aki 2015-ben 27 késszúrással megölte barátnőjét, majd a holttestet szőnyegbe csavarta és elásta egy kalocsai ház udvarán. A férfit Kalocsán fogták el, hiába próbált meg egy kanapé ágyneműtartójában elrejtőzni a rendőrök elől. Szintén Kalocsán, csak már a napokban fogtak el egy 37 éves hercegszántói férfit, aki Sükösdön kötözött meg és rabolt ki egy férfit. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

A hét legfelkavaróbb híre kétségkívül a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól érkezett, akik csütörtökön reggel közölték az újabb fejleményt a 2015-ben nagy port kavart gyilkossággal kapcsolatban, amely áldoztának földi maradványait elásva, egy szőnyegbe csavarva 2015. szeptember 11-én egy kalocsai ingatlan udvarán találták meg.
Közlésük szerint a feltételezett elkövető Sz. Pál 33 éves kalocsai lakos ellen az emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást befejezték, és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

Forrás: Sebestyén Jenő / BRFK

Kékfény rovatunkban a héten egy friss elfogásról is olvashattatok: egy 37 éves hercegszántói férfit sikerült nyakon csípniük a kalocsai rendőröknek, aki egy sükösdi házban megkötözött és kirabolt egy 55 éves férfit.

Két kezdet, egy jubileum

Megnyílt a Főszékesegyházi Leváltár olyan könyvtörténeti ritkaságokat felvonultató időszaki kiállítása, mint a híres Nürnbergi Biblia egy példánya vagy Luther Márton saját használatú, kézírásával ellátott Bibliája. A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójára nyílt kiállítás október 31-ig látogatható.

Szerdán a Viski Károly Múzeumban mutatták be dr. Fehér Zoltán egyetemi tanár legújabb könyvét Bátya települése és népi építészete címmel, amelyben a szerző az építményekhez, a falu egyes részeihez kötődő hiedelmeket, mondákat, hagyományokat is olvasója elé tár.

Idén jubilál az 1967-ben megalakított Kalocsai Népi Együttes. Ez alkalomból a két alapítópár életpályájukról és az együttes elmúlt 50 évéről tartott élménybeszámolót csütörtökön a Művelődési Központ Kamaratermében.

Forrás: KALOhírek

Politikusaink sem pihentették a héten újságíróinkat

A hét elején foglaltuk össze olvasóinknak a járásunk polgármestereinek találkozóján történteket, de rögtön hétfőn Suhajda Krisztinán országgyűlési képviselőjelölt a kutak bejelentési kötelezettségéről tartott sajtótájékoztatójáról is beszámoltunk.
Írtunk Kalocsa Város Önkormányzatának első negyedéves nullás közbeszerzési tervéről, amelyet aztán összehasonlítottunk Kiskőrös idei tervével, amely ezzel szemben tizenkét közbeszerzést irányoz elő. Ennek kapcsán Török Gusztáv Andor az önkormányzat megbízásos jogviszonnyal tevékenykedő lobbistájának lehetetlen küldetéséről is cikkeztünk.

Még három hír a hétről:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK