2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bojkottra szólít a Jobbik – Suhajda Krisztián a kutak bejelentési kötelezettségéről

Illés György Cinó  |  2017. 04. 04., 20:26

A Jobbik kalocsai választókerületi elnöke, Suhajda Krisztián hívta a helyi sajtó képviselőit ma délelőtt 11 órára a Jobbik irodájában tartott sajtótájékoztatójára, amelynek témája a kutak regisztrációs kötelezettsége volt. Ez a párt szerint aránytalan adminisztrációs terhet ró sok szegény, idős emberre, az esetleges mulasztás miatt bírságokra is számíthatunk, sok kutat kell majd saját költségen fölszámolni a nem megfelelő vízminőség miatt, és végső soron új adónem bevezetését is előre jelezheti a regisztrációs kötelezettség Suhada Krisztián szerint, aki ezért a törvénnyel szembeni engedetlenségre hívta föl az érintetteket.

Suhajda Krisztián, a Jobbik megyei elnöke bevezetőként elmondta: egy tavaly májusban elfogadott törvény szerint 2018. december 31-éig be kell jelenteni minden fúrt és ásott kutat, függetlenül attól, hogy használják-e, és ha igen, mire, és attól is, hogy mikor létesült az adott kút.


HA NEM JELENTIK BE A KUTAT, AKKOR A MULASZTÁS 300 EZERTŐL EGYMILLIÓIG TERJEDHETŐ BÍRSÁGGAL SÚJTHATÓ.

Ez a törvény miatt egy nyomásgyakorlásba kezdett a párt a kormányra, mert azt a problémát látják benne, hogy főképp a legszegényebb rétegeket sújtja majd, falvak, tanyák többnyire nyugdíjas lakosságát, de a városok kertvárosaiban is sokakat érint ez az új törvény.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Szintén aggályosnak tartják, hogy elmaradt a lakosság tájékoztatása az új kötelezettségről, hol, hogyan kell bejelenteniük, mit kell tenniük, de egyben arra is kérte az érintetteket, hogy ne is kezdjék ezt a folyamatot meg, mert a Jobbik minden törvényes lehetőséget meg fog ragadni, hogy a kútból nyert vizet ne adóztassák meg.

Rámutatott:

SOK HELYEN VEZETÉKES VÍZ HÍJÁN NINCS IS MÁS VÍZVÉTELEZÉSI LEHETŐSÉG, MINT A KÚT.

Ugyanakkor a fönnmaradáshoz a vízminőségnek bizonyos kritériumokat kell teljesítenie, akkor is, ha azt csak tisztálkodásra, állatok itatására vagy öntözésre használják. Így sok kutat föl is kell majd számolni, ha nem megfelelő a vízminőség, aminek költsége szintén a tulajdonosokat terheli.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A BEJELENTÉSSEL JÁRÓ ADMINISZTRÁCIÓS KÖLTSÉGEK MELLETT SZÁZEZRES NAGYSÁGRENDŰ TERHET RÓ AZ INGATLANTULAJDONOSOKRA AZ EMBERI FOGYASZTÁSRA NEM ALKALMAS VIZŰ KÚT FÖLSZÁMOLÁSÁNAK, BETEMETÉSÉNEK KÖLTSÉGE,

függetlenül attól, hogy a kutat használják-e ivásra. Az így fölszámolt kutak pedig a homokhátság vízhiánnyal kapcsolatos problémáit is fokozzák majd a párt álláspontja szerint.

De bízzunk abban, hogy mivel a Jobbik Magyarországért Mozgalom a második legnagyobb politikai erő ma Magyarországon, így tudunk majd elegendő nyomást gyakorolni a kormányra ahhoz, hogy ez nem fog bekövetkezni. A párt ezért küzdeni fog a törvény végrehajtásának megakadályozására, aminek egy lépéseként hirdetnek bojkottot. Suhajda elmondta: pénteken a megyei közgyűlésben is fölszólalással készül e témában, ahol képviselni fogja az érintettek érdekeit.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Kérdésre válaszolva Suhajda Krisztián elmondta: az ellen nincs kifogásuk, hogy az ivóvízkincsünket kiaknázó multikat megadóztassák. Erre mutatott rá Toroczkai László is Lázár Jánoshoz írott levelében, sürgetve, hogy a vízkincset nagy mennyiségben kiaknázó multi cégeket vegyék górcső alá, és adóztassák meg – ez esetben ők is tudnák támogatni ezt a kormányzati szándékot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK