2017. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Kiskőrös–Kalocsa 12–0 – Van jobb a nullás közbeszerzési tervnél!

Illés György Cinó  |  2017. 04. 06., 14:54

Eddig egy településről érkezett meg a válasz arra a kérdésünkre, hogy a múlt hó végi határidőig, péntekig hol milyen közbeszerzési tervet fogadtak el. Bálint József azzal érvelt a kalocsai, nullás összértékű közbeszerzési terv kapcsán, hogy a pályázatok kiírásának elhalasztása miatt más településeken is hasonló a helyzet. „Az összes településtől meg lehet kérdezni” – mondta. Mi nem pontosan ezt tettük, de néhány környékbeli település jegyzőjét megkerestük kérdésünkkel. Eddig csak Kiskőrösről érkezett válasz, de ha a többi tényleg nullás, akkor a szomszédos borváros csúnyán elhúzott a mezőnytől.

A közbeszerzési terv elfogadását a március 31-ei határidőig írja elő a törvény. Ennek megfelelően a múlt szerdai képviselő-testületi ülésen Kalocsán is elfogadták az erre vonatkozó javaslatot, amely azonban egyetlen közbeszerzési eljárást sem indítványozott erre a negyedévre. A nullás közbeszerzési terv kapcsán Simon Zoltán fogalmazott meg kritikát, a terv nullás végösszegét a város fejlődésének hiányát jelző, beszédes adatnak nevezve, amire dr. Bálint József válaszolt.

A polgármester a felelősséget az államra hárította, amiért nem írták ki a pályázatokat, amelyekre az önkormányzat pályázhatott volna, visszatartották a pénzt az uniós viták rendezéséig. A pályázatokat a mostani időszakban írják ki sorozatban – egyre, az óvodák kiváltására 400 millióból építendő új óvodára már készül is a pályázatunk a szintén múlt heti döntés nyomán. A polgármester úgy vélte, az állam és a megyei önkormányzat is „mulasztásos helyzetbe került” a pályázatok késlekedése miatt, ami által más településeken sem más a helyzet Bálint József szerint, aki elsősorban a TOP pályázatok kiírását várja, azok híján nem tudtunk ugyanis pályázni a megyei szinten elosztásra kerülő forrásokra.


Nem csak Kalocsa városában, az összes településtől meg lehet kérdezni! – fogalmazott Bálint József.

Felhívás keringőre, nosza! – gondoltuk, és megkerestük néhány közeli település jegyzőjét, hogy szíveskedjen számunkra elérhetővé tenni. Közülük eddig Kiskőrös válaszát kaptuk meg. A közzétett közbeszerzési tervük bárki számára megtekinthető.

A szikár adatok:

A TÍZOLDALAS DOKUMENTUM TIZENKÉT, RÓMAI SZÁMOKKAL MEGKÜLÖNBÖZTETETT KÖZBESZERZÉST IRÁNYOZ ELŐ.

Ezek között nyolc építési jellegű beruházás megvalósítását és négy árubeszerzést céloz. Van köztük 19,7 millió forintos is – ez a legkisebb – és 613,7 millió forint nettó összértékű – ez a legnagyobb –közbeszerzés is. A tételek közül hat meghaladja a százmilliós összértéket, ebből négy önmagában is több százmilliós nagyságrendet képvisel.
A közbeszerzést igénylő projektek közt 7 pályázat az EFOP, 4 pedig a TOP pályázati rendszer keretében elnyert forrás fölhasználására vonatkozik, míg egy pályázatuk egyéb forrást nyert el.

A kiskőrösi városháza épülete
Forrás: kiskőrös.hu


A KISKŐRÖSÖN A MÚLT PÉNTEKEN MEGHOZOTT DÖNTÉSSEL HATÁLYBA LÉPETT KÖZBESZERZÉSI TERV ÖSSZESEN TÖBB MINT KÉTMILLIÁRD FORINT ÉRTÉKŰ KÖZBESZERZÉS LEBONYOLÍTÁSÁT ÍRJA ELŐ.

Nem állt meg az élet

Bár a városnak eddig elbírált igényeivel nem nyert támogatást az önkormányzat, így két játszótér-beruházására benyújtott pályázatát a kiíró Belügyminisztérium elutasította – amit Bálint József polgármester „Kalocsa jutalmaként” aposztrofált a március 22-ei testületi ülésen –, és emlékeink szerint a Gém utca–Csalogány utca környékének közútfejlesztésére és környezetrendezésére sem nyertünk támogatást, az élet mégsem állt meg Kalocsán.

Az Eperföldi Általános Iskolában tervezett tornaterem-fejlesztés a küszöbön áll – itt a Magyar Kézilabda Szövetség a projektgazda –, szintén előkészítés alatt áll Meszesen egy komplex vízi turisztikai beruházás részeként megvalósuló túraközpont kialakítása – itt viszont a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a beruházó.

A városvezetés nagy reményeket fűz az elbírálás alatt álló CLLD pályázatunkhoz, amelynek sikere esetén félmilliárdos forrás nyílhat meg Kalocsán az e célra megalakult helyi akciócsoport által a koncepcióalkotás szintjén kimunkált projektekre, köztük építésre és eszközbeszerzésre, programok lebonyolítására is.

Szintén nagy várakozással tekintenek az Úttörőház telkén építendő új óvodára benyújtott pályázatra, bízva annak sikerében, ugyanis igényünk valóban indokolt, és a jelek szerint tökéletesen egybecseng a kormányzati szándékkal is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 3 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (3 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Tora Tora Tora
2017-04-10 15:58:53
És már az a kevés kezdeti kraft is elfogyott :::))))
Ágika
2017-04-06 18:48:45
Annyira szánalmas, és annyira hamar utol lehet érni minden hazugságát Bólintnak!
Lufi
2017-04-06 16:10:21
Köszönjük Kalohírek! Ez jelenti azt, hogy balfék a városvezetés ezt mondom már 2,5 éve! Elképzelésük sincs a pályázatokról és a város fejlődési lehetőségeiről. Lobbierő és koncepció 0!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.