2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Frissítem állapotom, avagy Heti mérleget olvasok

Téglás Boglárka  |  2018. 02. 25., 22:47

Sporttörténelmet írt aranyérmek, „Év Magyar Beszállítója”, 50. évforduló, 138 milliós pályázat, na és Angeli Gabriella a dübörgő kampányban - tőlük volt hangos a hetünk. Nehéz dolog baj nélkül megúszni az ifjúságot, ha az embernek vannak jó barátai, akikkel el lehet ütni néha az időt, erről mesélhetne Bufurc bácsi is akár! Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

Kezdjük a végén.

Dr. Angeli Gabriella

Országos reflektorfényben indította kampányát dr. Angeli Gabriella, majd az OLAF-ügy után a bizottságok átszervezésével távoznia kellett a jogi bizottság éléről, illetve a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK) átszervezése miatt az ÖKO Pontnál lévő nyolcórás munkahelyéről. Az MSZP helyi elnöke, Lakatos János is kézremegés nélkül szavazott az ÖKO Pont átszervezésére, amivel egyúttal lemondott helyi elnöki pozíciójáról, sőt MSZP-beli párttagságáról is.

A Jogi, Ügyrendi és EU-kapcsolatok Bizottsága vonatkozásában a következő döntés született:

ANGELI TAGSÁGÁT MEGSZŰNTETTÉK, HELYETTE BIZOTTSÁGI TAGNAK KATI LÁSZLÓT VÁLASZTOTTÁK. A VÁLTÁS UTÁN A BIZOTTSÁG ELNÖKI TISZTÉT FILVIG GÉZA LÁTJA EL

– ezt 11 igennel szavazták meg, 1 tartózkodás mellett.

Angeli Gabriella már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni, ezért szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak érte.

Nehezményezte, hogy a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár vezetője, dr. Magóné Tóth Gyöngyi nem beszélt vele személyen az őt érintő átszervezésről. Mint mondta, ha az igazgatóasszony közli, hogy nem tud vele együtt dolgozni, akkor ő önként felállt volna, de „nagyon fájó”, hogy ezért az ÖKO Pont irodát „hurcolják meg”. A bizottsági tagságokat illetően pedig azt hangsúlyozta, eddig nem volt probléma a munkájával.

Helyi sporttörténelmet írt a kalocsai pingpongos fiú

Február 16-18-a között Karcagon rendezték meg az asztalitenisz sportág országos „diákcsúcsversenyét” a Diákolimpiát, ahova mamut mezőny – 269 csapat és 3326 egyéni versenyző –, nevezett a küzdelmek indulásakor. Közülük kerültek aztán ki a kategóriák megyei bajnokai, akik képviselhették iskolájukat a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” kitüntető cím megszerzéséért.
A babérokra pályázók között ott volt a Kalocsai SE megyei első osztályban szereplő csapatának egyik frontembere Rogács Erik is, aki ezúttal iskolája, a Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium színeiben versenyzett, az V-VI. korcsoportos mezőnyben. A csoportkörben Erik kisvárdai, vásárhelyi és körmendi ellenfeleit szó szerint lenullázta, a többi ellenfelét is maga mögé utasítva, a fináléban azzal a körmendi Zakics Richárddal meccselhetett, akit a csoport küzdelmek során egyszer már sima mérkőzésen 3–0-ra legyőzött- most sem történt másképp, Erik esélyt sem adott neki.

Február 18-án, vasárnap Baján rendezték meg az U17-es korosztály megyei futsal döntőjét, ahol a korábbi elődöntők legjobbjai küzdöttek meg egymással. Így, a bajai fináléban az Izsák, Bácsalmás, Kerekegyháza, Baja, és a Méhecskék SE Kalocsa szépreményű fiataljai küzdöttek meg egymással.

Az 1 x 20 perces találkozókon a csapatok 4+1 fővel léptek pályára, a mieink először az izsáki fiatalokkal mérkőztek. A lefújásra a kalocsaiak örülhettek 4–1-es győzelmük után, majd ezen felbuzdulva menetből a Bácsalmást szó szerint kiütötték (14–1). A Gyuricza-tanítványok 4-3-ra nyerték a mérkőzést.

Bufurc bácsi, mi történt még?

„Év Magyar Beszállítója” díjat nyert a fajszi Pata József Gépipari Kft. A fajszi cég a Suzuki egyik legnagyobb hazai partnere az esztergomi gyár 1992-es indulása óta, minőségi munkájával eddig tízszer érdemelte ki az MSC-nél az év beszállítója címet.
A hír kapcsán megkérdeztük dr. Pata Ildikót, ez az újabb, eddigi legmagasabb elismerés mit jelent személy szerint neki és a cégnek?

… mi utódok mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Pata József Gépipari Kft-t az édesapám által kijelölt úton tovább haladva fejlesszük és megmaradjunk sikeres, magyar családi vállalkozásnak!

Minden évben az elmúlt esztendő legjelentősebb beruházásait megvalósító vállalatok részesülnek „Év befektetője” elismerésben.
bővebben ...

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Budamobil Cargo

Ahogy egy jól működő járműipari vállalkozáshoz illik, február 23-án, pénteken stílusosan az egyik gyártócsarnokban tartották a Budamobil-Cargo Járműipari és Szolgáltató Kft. fennállása 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget. Szükség is volt a hatalmas csarnokra, mert aktív és nyugdíjas dolgozók százai, vendégek tucatjai érkeztek a retro helyszínre, ahol alkalmi tárlaton elevenítették fel a cég fél évszázados történetét. 

A cég történetét ki más, mint Sziráki István mondhatta el a leghitelesebben. A nyugdíjas szakember felidézte: a Budamobil- Cargo jelenlegi telephelyét 1968-ban vásárolta meg és egyszerűbb acélszerkezeti munkákkal és gépjármű felépítménygyártással indult meg a termelés. Később az osztrák SCHWARZMÜLLER GmbH, majd a német JUNG GmbH-nak is beszállítói lettek. 2008. júliusától a vállalat Kft-ként működik és lényegesen kibővítette a szolgáltatási körét. A meglévő profil mellet (járműfelépítmény és haszonjármű gyártása, mezőgazdasági gépgyártás), könnyű és nehéz acélszerkezeti munkákat valamint ipari csarnokok komplett kivitelezését is vállalják a tervezésről a kulcsátadásig. A vállalat immár kereskedelmi és logisztikai szolgáltatásokkal is foglalkozik.

Pályázati siker

Összesen 138 millió forintot nyert a Bajai Tankerület az EFOP-3.3.5-17 Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása elnevezésű program keretében, amely összegből 13 tagintézményben, köztük a kalocsai Belvárosi iskolában valósulnak meg tematikus napközi és bentlakásos programok. Bővebben>>>

Bufurc bácsi, mesélj még!

Hallottad már azt, amikor még a keceli rokonok is majdnem megemlegették, hogy a cimborák előző nap beugrottak egy kicsit, hogy együtt múlassák az időt?
Történt egyszer, hogy anyámék elmentek, és egy kisebb csapat gyűlt össze nálunk.
Egy kicsit szabadjára engedtük magunkat. Előkerült a 620-as Slavia, és elkezdtünk az udvaron konzerves dobozokra lövöldözni. Ezzel nem is volt probléma, publikus volt a családban a légpuskázás, csak nagyobb társaságban nem engedte anyám.
De aztán…

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés