2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Altino Kalocsa legújabb, sorban a negyedik testvérvárosa

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 09. 17., 10:17

Testvérvárosi együttműködés jött létre Kalocsa és a közép-olasz város, Altino között. A két városvezető, dr. Bálint József és Vincenzo Muratelli többszöri találkozásuk alkalmával egyetértett abban, hogy Kalocsa és Altino számára egyaránt különösen fontos a két város, a két ország közötti kapcsolat szorosabbra fűzése, az együttműködés területeinek és körének bővítése, valamint a két nemzet között fennálló baráti kapcsolatok ápolása, így a Paprikafesztiválon aláírással is hitelesítették szándékukat.

A két paprikatermesztő hagyományokkal bíró város közötti testvérvárosi kapcsolat szimbolikus jelentőségén túl a megállapodás célja a szorosabb, hatékony együttműködés kialakítása a két város között.

A testvérvárosi szerződés hangsúlyozza az együttműködést többek között a kulturális élet, a kulturális és épített örökség, a turizmus fejlesztése terén, továbbá kiemelten kezeli az ifjúsági és sport területeken való kooperációt.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A testvérvárosi kapcsolat keretében a felek szorgalmazzák az említett területeket érintő tapasztalatcserét, elősegítik az egyes intézmények közötti szakmai eszmecserét, és hozzájárulnak a Kalocsa és Altino közötti tartalmas és hosszú távon is fenntartható nexus kialakításához.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A megállapodás keretében megvalósítani kívánt tervek tehát nemcsak önkormányzati és intézményi szintet érintenek, hanem lehetővé teszik a lakosság minél szélesebb körben történő bevonását és részvételét is – hangsúlyozták a városvezetők a Paprikafesztivál szombati napjának délelőttjén megtartott ünnepélyes szerződéskötéskor, amely alkalom volt arra is, hogy mindkét elöljáró megköszönje képviselő-testületének és városának a kapcsolat létrejöttéhez nyújtott támogatást, a másik delegációjának szívélyes és tartalmas vendéglátását.

Az érsekkerti szabadtéri színpadon megtartott ceremónián a polgármesterek meg is ajándékozták egymást, előbb Vincenzo Muratelli egy földművesek munkáját ábrázoló, gyönyörűen kidolgozott kézműves réztányért, majd Sebastiano Scutti az ottani paprikaszövetség elnöke egy paprikatörőt nyújtott át Bálint Józsefnek, aki egy-egy porelánból készített, Kalocsa-Altino 2017 felirattal ellátott mozsárral viszonozta a figyelmességet.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés