2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Altino Kalocsa legújabb, sorban a negyedik testvérvárosa

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 09. 17., 10:17

Testvérvárosi együttműködés jött létre Kalocsa és a közép-olasz város, Altino között. A két városvezető, dr. Bálint József és Vincenzo Muratelli többszöri találkozásuk alkalmával egyetértett abban, hogy Kalocsa és Altino számára egyaránt különösen fontos a két város, a két ország közötti kapcsolat szorosabbra fűzése, az együttműködés területeinek és körének bővítése, valamint a két nemzet között fennálló baráti kapcsolatok ápolása, így a Paprikafesztiválon aláírással is hitelesítették szándékukat.

A két paprikatermesztő hagyományokkal bíró város közötti testvérvárosi kapcsolat szimbolikus jelentőségén túl a megállapodás célja a szorosabb, hatékony együttműködés kialakítása a két város között.

A testvérvárosi szerződés hangsúlyozza az együttműködést többek között a kulturális élet, a kulturális és épített örökség, a turizmus fejlesztése terén, továbbá kiemelten kezeli az ifjúsági és sport területeken való kooperációt.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A testvérvárosi kapcsolat keretében a felek szorgalmazzák az említett területeket érintő tapasztalatcserét, elősegítik az egyes intézmények közötti szakmai eszmecserét, és hozzájárulnak a Kalocsa és Altino közötti tartalmas és hosszú távon is fenntartható nexus kialakításához.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A megállapodás keretében megvalósítani kívánt tervek tehát nemcsak önkormányzati és intézményi szintet érintenek, hanem lehetővé teszik a lakosság minél szélesebb körben történő bevonását és részvételét is – hangsúlyozták a városvezetők a Paprikafesztivál szombati napjának délelőttjén megtartott ünnepélyes szerződéskötéskor, amely alkalom volt arra is, hogy mindkét elöljáró megköszönje képviselő-testületének és városának a kapcsolat létrejöttéhez nyújtott támogatást, a másik delegációjának szívélyes és tartalmas vendéglátását.

Az érsekkerti szabadtéri színpadon megtartott ceremónián a polgármesterek meg is ajándékozták egymást, előbb Vincenzo Muratelli egy földművesek munkáját ábrázoló, gyönyörűen kidolgozott kézműves réztányért, majd Sebastiano Scutti az ottani paprikaszövetség elnöke egy paprikatörőt nyújtott át Bálint Józsefnek, aki egy-egy porelánból készített, Kalocsa-Altino 2017 felirattal ellátott mozsárral viszonozta a figyelmességet.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK