2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kaczor Feri és a 3+2 a Paprikafesztivál nyitónapján

Illés György Cinó  |  2017. 09. 16., 10:33

Az önkormányzat szorongatott gazdasági helyzetében a szokásosnál kisebb, takarékosabb fesztivált ígértek a szervezők. Pénzügyi oldalról nem tudjuk megítélni, de a programkínálat oldaláról alig sikerült teljesíteniük ezt a célt. Sőt, ami azt illeti, még választani is kellett az egyes rendezvények közül, mivel egyszerre több helyszínen folytak a programok már pénteken is, miközben számos kapcsolódó rendezvény is megtartásra került, közülük több az Érsekkertben kialakított fesztiválközponttól távoli, külső helyszínen. Ebben a cikkben a pénteki napon megtartott kulturális és szórakoztató programok, színpadi rendezvények kínálatát tekintjük át, amelyek az érsekkerti szabadtéri színpadon, valamint az Érsekkert utcában, a park bejárata közelében fölállított kisszínpadon kerültek megtartásra.

A fesztiválhoz kapcsolódó programok már Evanics Rózsa festményeiből berendezett kiállítás szerdai megnyitójával megkezdődtek, majd csütörtök este DJ. Gabee napjaink slágereivel várta a Platán Rendezvényközpontba a bulizni vágyókat.

Pénteken reggel szakmai konferenciával indult a nap, amelynek témája a 100 éves kalocsai fűszerpaprika-kutatás volt.
Délután négytől a Dunatáj Fotókör tárlata nyílt meg a Városi Galériában, egyidejűleg megtartották a dr. Márkus Ferenc utca névadó ünnepségét, emléktábla avatással egybekötve.

Fél öttől indultak a kulturális és szórakoztató programok, amelyek sorát a Kalocsai Hagyományőrző Néptánc Csoport valamint a Piros Rózsa Táncegyüttes folklór bemutatói nyitották meg fél öttől.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: KALOhírek

Mindkét együttes a messze földön híres kalocsai folklórhagyományok régi, értékőrző szereplője, így különösebb bemutatásra nem szorulnak. Annál is inkább mert mindkettő bemutatkozott az emlékeinkben ma még élénken élő, idei Dunamenti Folklórfesztiválon is. Előbbiről ebben, utóbbiról pedig ebben a cikkben olvashatunk bővebben.

A folklórbemutatók után a nagyszínpadon tartott, hagyományos megnyitó ünnepély keretében hivatalosan is kezdetét vette a 2017. évi, Kalocsai Paprikafesztivál programsora, de egyidejűleg már az Érsekkert bejáratánál fölállított kisszínpadon is indultak a programok.

Mulatós zene, slágerek a nagyszínpadon

Ásós Attila Pacsirta” a Megasztár 4. tehetségkutató sorozatában, főként a Bolond Zenész című számmal vált ismertté a közönség előtt. Mostani produkciója hivatalos megnyitó és a kapcsolódó protokoll után, este hat órai kezdettel ismert magyar slágereket, valamint, már a folytatásnak megágyazva lakodalmas rock nótákat vonultatott föl.

A nagyszínpadon ugyanis a továbbiakban Kaczor Feri mulatós műsora következett este fél nyolctól, majd a műfaj koronázatlana királyai, a ’80-as évektől legendává vált 3+2 együttes szórakoztatta a lakodalmas zene kedvelőit kilenc órától.

Kaczor Feriről pénteken megtudhattuk, hogy

a kalocsai közönség körében óriási a sikere,

amit az is bizonyított, hogy amikor Fekete Antal konferanszié összekötő szövege után színpadra lépett, akkor az addig békésen üldögélő rajongói szabályosan megrohamozták a színpad előtti teret, ahol ugrálva, táncolva, az ismert slágereket Kaczor Ferivel együtt énekelve mulattak a kifejezetten ehhez dukáló lakodalmas nótákra.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: KALOhírek

A műfaj úttörői és máig legendás sztárcsapata, a 3+2 is kitett magáért. A nyolcvanas évektől kezdődően hatalmas karriert befutott csapatot – különösen a mulatós zene kedvelőinek – nem kell bemutatni, hiszen a ritmusos, dinamikus nóták újszerű, popos, rockos feldolgozásával már évtizedekkel ezelőtt üstökösként robbantak be a köztudatba, új műfajt teremtve. Kazettáikat – később CD-iket is – minden vásárban árulták, az általuk népszerűvé tett dalok pedig szinte minden lakodalom elmaradhatatlan kísérőivé váltak. Rajongóik most sem csalódtak, a csapat semmit sem veszített eredeti varázsából!

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: KALOhírek

A kisszínpadon gyerekkoncert és könnyűzene

Ezen a helyszínen először a gyerekeket örvendeztette meg az Iszkiri gyerekzenekar koncertje, öt órától.

Az ISZKIRI egy modern, vagány gyerekzenét játszó zenekar. Tagjai gyakorló apukák, akik főállásban is gyermekekkel foglalkoznak. Ugyanakkor évtizedek óta profi zenészként is működnek, a legkülönfélébb zenei stílusokban. 2011 tavaszán döntöttek úgy, hogy civil foglalkozásukat és legfontosabb hobbijukat összekötik. Így alakult meg az ISZKIRI gyerekzenekar, amelynek repertoárját könnyedén válogatták össze, hiszen külön-külön számtalanszor játszottak már gyermekközönség előtt”írják bemutatkozásképpen honlapjukon. Mostani koncertjükön is sikerült bevonni a gyerekeket a dalokhoz kapcsolódó játékokba, mozgásba, táncba, így a zenészek, a kicsik é szüleik is remekül szórakoztak a ragyogó kora őszi napsütésben.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: KALOhírek

Ugyanott este nyolctól a Rolling Pop muzsikált, majd fél tizenegytől a kalocsai kötődésekkel is rendelkező Forró Rágógumi rock and roll zenekar kerekített a tőlük megszokott, fergeteges hangulatot.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: KALOhírek

Az előbbi együttes egészen új formáció, most mutatkozott be a kalocsai közönségnek. A három hónapja alakult kiskunhalasi zenekar egyik tagja – Csapai Szabolcs – városunk rockzenei életének ismert figurája. Mellette egy bajai származású énekesnő erősíti az egyébként halasiakból szerveződött, magyar és nemzetközi popslágereket repertoárjára tűző Rolling Pop együttest, amelynek fönnállása óta ez volt a harmadik közvetlen találkozása a közönséggel – kedvező fogadtatás mellett.

A Forró Rágógumi együttest a ’60-as évek vérpezsdítő muzsikáját kedvelő környékbelieknek már bizonyára nem kell bemutatni, hiszen számos környékbeli nagyrendezvényen léptek már föl.
A zenekart egyébként többnyire – akárcsak most is – az est zárószám ként tartalékolják, de nem levezetésképpen, hanem épphogy amolyan „petárdának”, ugyanis aki hallotta már őket, tudja, hogy zenéjüket se ülve, se állva nem lehet kibírni. Csak intenzív lábmozgással, úgyhogy mindenki táncba menekül! Erről már közre is adtunk is egy videót a szelidi motoros fesztivál kapcsán. Amint azon is látható, érdemes miattuk ott maradni a buli végéig!
Ezúttal sem volt másképp!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés