2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Rock, motorock, haverock – 26. Pirates Family MC motoros találkozó Szeliden

Illés György Cinó  |  2017. 08. 29., 12:00

Már szinte unalmas évről-évre ugyanazt írni erről a buliról, de ez az igazság: egyre több, egyre jobb, a tömeg is egyre nagyobb, de a baráti, családias hangulat maradt. A foktői Pirates Family MC már jó néhány éve a Szelidi-tónál, az Árnyas Kempingben megtartott gyülekezője mára már nem egy motoros találkozó, hanem a hazai rock-élet egyik legrangosabb rendezvénysorozatává nőtte ki magát, amelyen minden napra jut egy-kettő a legnevesebb zenekarok közül, mellé pedig jó érzékkel kiválasztott, ma még kevésbé neves, de kiemelkedő színvonalú együttesek is bemutatkozhatnak itt, az ország minden részéről és külföldről is szép számmal érkezett közönségnek. A határon túlról nem csak magyarlakta vidékekről jöttek motorosok a találkozóra, hanem német, sőt nagybrit rendszámú járgányokat is láttunk.

A foktői kalózok szelidi találkozójáról már jó pár éve tudósítunk.
Az idei bulit idejében Olvasóink figyelmébe is ajánlottuk, az első tapasztalatainkról pedig egy külön cikkben is írtunk.

MOST, A HÁROMNAPOS RENDEZVÉNY LEZÁRULTA UTÁN BÁTRAN KIJELENTHETJÜK, HOGY VIDÉKI MOTOROS TALÁLKOZÓBÓL IMMÁR FESZTIVÁLLÁ AVANZSÁLT A RENDEZVÉNY.

Mi legalábbis így láttuk, még ha a hivatalos minősítés megszerzését egyelőre nem is lépték meg a szervezők.


Mindenesetre idén azt tapasztaltuk, hogy már a Family Étterem és az Éden Disco közti parkolót is birtokba vette egy különítmény, ott önálló kis sátorvárost építettek ki, ahol valamivel nyugisabb környezetben pihenhetik ki a napi fáradalmakat, miközben kiadó szálláshelyet alig lehet találni a parton, mivel azokat már jó előre lekötik.

Miután évről-évre egyre több érdeklődőt vonz a valóban színvonalas programfolyam, a szervezőknek most már komoly fejtörést okozhat, hogy a jövőben hogyan tudják tovább bővíteni, fejleszteni az önmagát már jócskán kinőtt rendezvényüket.
Talán: Hivatalos fesztiváli rang? Külsős helyszínen elhelyezett sátortábor? Wi-Fi?

EGY BIZTOS: DISCO-SÁTOR EGYELŐRE NEM LESZ.

Rock-seregszemle

Aki a hetijegyet megvette, körülbelül három disco belépő áráért (egy híján) tucatnyi remek koncertet láthatott-hallhatott, és a hasonló léptékű fesztiválok árfekvéséhez mérten kifejezetten baráti, lényegében kocsmai áron ehetett-ihatott helyben – ha volt türelme kivárni a sort, mivel anélkül már csütörtökön sem mindig sikerült hozzájutni az augusztus végén szokatlan hőségben életmentő nedűhöz (jellemzően sörhöz).

Erre nagyobb esély a koncertek alatt volt, akkor ugyanis a színpad köré gyűlt a tömeg nagyja. Érthető, hiszen a már évek óta bevált, nagyon jó hangosítás és látványos fénytechnika mellett hallgathatott a közönség igazán színvonalas koncerteket.

Csütörtökön, az Ismerős Arcok volt a fő műsorszám, a pénteki nap húzóneve Ganxta Zolee és a Kartel volt, szombaton a Tankcsapda lépett színpadra hatalmas érdeklődés mellett. Rajtuk kívül az utánpótlással is találkozhatott a rockrajongó közönség.

A zenei kínálatról külön cikkben is írunk hamarosan, videókkal és fotógalériával illusztrálva.

 

Képgaléria megtekintése (37 db kép)


Szelid-Kalocsa motoros fölvonulás streerfighter show-val

A találkozóhoz kapcsolódik a rendkívüli látványosságszámba menő motoros felvonulás, amelyen ezres nagyságrendben csatlakoznak az esetenként kiállításra való motorokkal, háromkerekűkkel.

A fölvonuló motorosok célállomása az Aldi parkolója volt, ahol – már hagyományos programelemként – Erdei Balázs, alias Balu és barátai a motoros-akrobatika fogásaiból tartottak bemutatót, úgynevezett streetfighter show-t.
Erre a programpontra minden évben szombat koradélután kerül sor. Idén valamivel két óra előtt indult a konvoj Szelidről, rendőri felvezetéssel, majd négy órától már újra a tóparton folytatódtak a programok.

Túl a látványos show-műsoron ez az program kiváló lehetőséget teremt, hogy egy rakáson csodáljuk meg a tömérdek szebbnél-szebb – és az alkalomra tekintettel nyilván kellőképp kicsinosított – motorcsodát. Ehhez ráadásul el sem kell hagyni Kalocsát!
Nekünk idén ez a tűzpiros, egyedi kivitelű, épített modell jött be leginkább, bár vele még Szeliden találkoztunk:

 

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

 

Tulajdonosától megtudtuk, ez a csudamasina két éve készült, és Ford motor hajtja. Külön felhívjuk a figyelmet a négy kipufogó különleges kialakítására!

 

Képgaléria megtekintése (37 db kép)


Nem operabál


Aki hétköznapi, szürke figurákat szeretne látni, az ne jöjjön ide!
Bár a jellemző színek, alapvetően a fekete, mellé kiegészítőnek a fehér és a vörös kissé egyszínűvé teszi a motorosok közösségét, de ebben a szubkultúrában mégis hatalmas respektje van az egyediségnek, a különbözésnek. Ezt számos módon – az egyedi motorok és az iparművészi kivitelű, díszes kézműves bőrdzsekik, nadrágok, kitűzők, felvarrók és egyéb kiegészítők mellett – testékszerekkel, különleges tetoválásokkal is kifejezik a közösség tagjai.

Az előbbiek széles választékát a tábor területén portékáikat kínáló árusoktól is beszerezhettük, az utóbbiak közt pedig művészi alkotásszámba menő tetkókat is lehet találni, és jó párról fotót is gyűjtöttünk – természetesen viselőik engedélyével.

Gyűjteményünk megér egy külön cikket, amivel hamarosan jelentkezünk!

Móka, kacagás

A fesztiválhelyszínen – mi már megelőlegezzük ezt a minősítést – a koncertek kezdetéig, és azok között szórakoztató látványosságként különböző vetélkedőket tartottak, a kifejezetten motoros számok – például motoros lassúsági vetélkedő és motorszépségverseny – kivételével minden komolyság nélkül.

Ebben a komolytalanságban mind közül kiemelkedik a sörpörgő, avagy a „szalki fetrengős”. Ez annyira mókás, és akár a kertünkben is gyakorolható játék, hogy külön Napi Gyors cikkben részletesebben is megismertetjük vele Olvasóinkat!

Hogy az utolsó pillanatig csuda jó hangulatban szórakoztak a népek, azt a Forró Rágógumi által adott záró koncerten készült, alábbi videón is láthatjuk.
Ennyi vidám embert egy helyen régen láttunk.

Szerintem, ha tehetik, jövőre is itt lesznek!

(… és hozzák a cimborákat is…)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK