2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa a nemzetközi Utazás Kiállításon – Pingáló asszony a standnál, Piros Rózsa Néptánc Együttes a színpadon

Zsiga Ferenc  |  2020. 02. 26., 15:20

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje, az Utazás Kiállítás 2020 február 27. és március 1. között 43. alkalommal várja a szakembereket és az utazás szerelmeseit a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Kalocsa a Bács-Kiskun megye településeinek helyet adó A pavilon307/A standjánál, a TDM Iroda szervezésében mutatkozik be – tájékoztatta a sajtó képviselőit február 25-én, kedden dr. Filvig Géza. A polgármester Kalocsa bemutatkozó programjának részleteit is a nyilvánosság elé tárta.

Idén 40 ország több mint 250 kiállítója mutatja be desztinációit, szolgáltatásait és termékeit. Ezek között a látogatók több mint 20 ország önálló megjelenésére számíthatnak a világ minden tájáról. A kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendég Eger és térsége lesz. Mint emlékezetes, tavaly Bács-Kiskun megye és Kecskemét megyei jogú város volt az utazás expo díszvendége, így a „stafétabotot” Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke jelképesen is átadja az egrieknek. A Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnökének az Utazás Kiállításról tartott sajtótájékoztatójáról már korábban beszámoltunk, arról itt olvashatnak.

Dr. Filvig Géza elmondta: Kalocsa város ismét fontosnak tartja, hogy részt vegyen az Utazás Kiállításon. A város ezúttal is Bács-Kiskun megye más településeivel együtt mutatkozik be, az expo A pavilon 307/A standján.

A város jelenleg ott tart, hogy az egynapos turizmus intenzív a városban. A látogatók számában a tavalyi Utazás Kiállítást követően volt egy kis emelkedés.

Ezt szeretnénk fokozni, de a személyes célom is az, hogy a hozzánk látogatók két vendégéjszakát töltsenek Kalocsán. Ehhez kell összeállítani annyi színes programot, ami ezt a két napot kitölti.

Látnivalókban jól állunk, hiszen az Astriceum Érseki Múzeum, az Érseki Könyvtár, a főszékesegyház, az ezer éves érsekség vonzó turisztikai látványosság. Emellett vonzó érdekesség még a két hungarikumunk, a kalocsai népművészet és a fűszerpaprika.

Az Utazás Kiállításon való megjelenésünkkel is ezeket az attrakciókat kívánjuk tovább népszerűsíteni, a város egyéb értékeit bemutatni – mondta dr. Filvig Géza.


Hozzátette: a tavalyi Utazás Kiállításon 35 ezer látogató vett részt, tehát idén is várhatóan ennyi ember előtt tudjuk bemutatni a várost és idegenforgalmi vonzerővel bíró nevezetességeit.


A kalocsai standnál a Hagyományőrző Egyesület pingáló asszonya tart bemutatót, valamint a Piros Rózsa Néptánc Együttes  ad műsort az utazás expo színpadán. A TDM Iroda új kiadvánnyal készült az Utazás Kiállításra.

A paprikás ételek kultuszát is tovább szeretnénk erősíteni. Itt szeretném felhívni a kalocsai vendéglátók figyelmét, hogy mindig kalocsai paprikát használjanak, ezzel is erősítsék ezeknek az ételeknek a népszerűségét- mondta a polgármester, aki valamennyi, az Utazás Kiállításon résztvevő vendéget, köztük a kalocsaiakat, környékbelieket ezúton is invitált a kalocsai standhoz.

A POLGÁRMESTER AZT KÉRTE, AKI A KALOCSAI STANDHOZ LÁTOGAT, AZ EGY SZELFIVEL, FOTÓVAL IS NÉPSZERŰSÍTSE VÁROSUNKAT.

Mindenkit szeretettel hívok és várok, vigyük közösen jó hírét városunknak!- zárta a sajtótájékoztatóját dr. Filvig Géza.

Az Utazás Kiállításra a diákok a pénteki napon díjmentesen léphetnek be, a Budapest Boat Show látogatása pedig hajóvezetőknek ingyenes vasárnap.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés