2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa a nemzetközi Utazás Kiállításon – Pingáló asszony a standnál, Piros Rózsa Néptánc Együttes a színpadon

Zsiga Ferenc  |  2020. 02. 26., 15:20

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje, az Utazás Kiállítás 2020 február 27. és március 1. között 43. alkalommal várja a szakembereket és az utazás szerelmeseit a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Kalocsa a Bács-Kiskun megye településeinek helyet adó A pavilon307/A standjánál, a TDM Iroda szervezésében mutatkozik be – tájékoztatta a sajtó képviselőit február 25-én, kedden dr. Filvig Géza. A polgármester Kalocsa bemutatkozó programjának részleteit is a nyilvánosság elé tárta.

Idén 40 ország több mint 250 kiállítója mutatja be desztinációit, szolgáltatásait és termékeit. Ezek között a látogatók több mint 20 ország önálló megjelenésére számíthatnak a világ minden tájáról. A kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendég Eger és térsége lesz. Mint emlékezetes, tavaly Bács-Kiskun megye és Kecskemét megyei jogú város volt az utazás expo díszvendége, így a „stafétabotot” Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke jelképesen is átadja az egrieknek. A Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnökének az Utazás Kiállításról tartott sajtótájékoztatójáról már korábban beszámoltunk, arról itt olvashatnak.

Dr. Filvig Géza elmondta: Kalocsa város ismét fontosnak tartja, hogy részt vegyen az Utazás Kiállításon. A város ezúttal is Bács-Kiskun megye más településeivel együtt mutatkozik be, az expo A pavilon 307/A standján.

A város jelenleg ott tart, hogy az egynapos turizmus intenzív a városban. A látogatók számában a tavalyi Utazás Kiállítást követően volt egy kis emelkedés.

Ezt szeretnénk fokozni, de a személyes célom is az, hogy a hozzánk látogatók két vendégéjszakát töltsenek Kalocsán. Ehhez kell összeállítani annyi színes programot, ami ezt a két napot kitölti.

Látnivalókban jól állunk, hiszen az Astriceum Érseki Múzeum, az Érseki Könyvtár, a főszékesegyház, az ezer éves érsekség vonzó turisztikai látványosság. Emellett vonzó érdekesség még a két hungarikumunk, a kalocsai népművészet és a fűszerpaprika.

Az Utazás Kiállításon való megjelenésünkkel is ezeket az attrakciókat kívánjuk tovább népszerűsíteni, a város egyéb értékeit bemutatni – mondta dr. Filvig Géza.


Hozzátette: a tavalyi Utazás Kiállításon 35 ezer látogató vett részt, tehát idén is várhatóan ennyi ember előtt tudjuk bemutatni a várost és idegenforgalmi vonzerővel bíró nevezetességeit.


A kalocsai standnál a Hagyományőrző Egyesület pingáló asszonya tart bemutatót, valamint a Piros Rózsa Néptánc Együttes  ad műsort az utazás expo színpadán. A TDM Iroda új kiadvánnyal készült az Utazás Kiállításra.

A paprikás ételek kultuszát is tovább szeretnénk erősíteni. Itt szeretném felhívni a kalocsai vendéglátók figyelmét, hogy mindig kalocsai paprikát használjanak, ezzel is erősítsék ezeknek az ételeknek a népszerűségét- mondta a polgármester, aki valamennyi, az Utazás Kiállításon résztvevő vendéget, köztük a kalocsaiakat, környékbelieket ezúton is invitált a kalocsai standhoz.

A POLGÁRMESTER AZT KÉRTE, AKI A KALOCSAI STANDHOZ LÁTOGAT, AZ EGY SZELFIVEL, FOTÓVAL IS NÉPSZERŰSÍTSE VÁROSUNKAT.

Mindenkit szeretettel hívok és várok, vigyük közösen jó hírét városunknak!- zárta a sajtótájékoztatóját dr. Filvig Géza.

Az Utazás Kiállításra a diákok a pénteki napon díjmentesen léphetnek be, a Budapest Boat Show látogatása pedig hajóvezetőknek ingyenes vasárnap.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK