2021. 10. 24.
Salamon
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

A Pécsi Tudományegyetem alkotótábora Kalocsán – Megállapodás születik a Viski Károly Múzeum és az egyetem között

Helyszín: Kalocsa, Nicolas Schöffer Gyűjtemény
Dátum: 2021. szeptember 14., kedd 17:00
A Pécsi Tudományegyetem alkotótábora Kalocsán – Megállapodás születik a Viski Károly Múzeum és az egyetem között

Az idei évben Kalocsa volt a helyszíne a Pécsi Tudományegyetem‒Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara környezetkultúra szakos hallgatói számára rendezett alkotótábornak. A résztvevők a különböző tematikájú képzőművészeti műhelyekbe bekapcsolódva élvezhették a közös alkotás örömét – tájékoztatta szerkesztőségünket közleményében a Viski Károly Múzeum. A közlemény folytatásából megismerhettük az alkotótáborozó hallgatók kalocsai programjait is, valamint megtudhattuk azt is, hogy az itt készült alkotásokból összeállított kiállítás jövő kedd délután tartandó megnyitóján az egyetem és a múzeum közötti együttműködési megállapodást írnak alá.

Az alkotótábor megvalósulását az NKA Iparművészeti Kollégiuma támogatta.
A hallgatók az alkotói munka mellett számos programban vettek részt. A Viski Károly Múzeum Kalocsa szervezésében tárlatvezetésen ismerkedtek meg Kalocsa történelmével és népművészetével. A Schöffer Gyűjtemény programjain Schöffer Miklós életművébe kaphattak betekintést, és tanulmányozhatták a kinetikus művészetet.

A Schöffer Gyűjtemény adott helyet az Építészeti makett tervezés workshopnak, ahol az építészeti makettkészítés alapjaival ismerkedtek meg a diákok. E mellett az alkotótábor résztvevői látogatást tettek Schöffer Miklós tanítványának és munkatársának, Dargay Lajos szobrászművésznek egykori műtermében, valamint a Dargay Lajos Művészeti Alapítvány kezelésében lévő Dargay Lajos-hagyaték feldolgozásában is tevékenyen részt vállaltak.

A nyolcnapos alkotótábor alatt készült munkákból 2021. szeptember 14-én, jövő kedden délután öt órakor nyílik kiállítás a Nicolas Schöffer Gyűjteményben.

A kiállításmegnyitó keretében a Viski Károly Múzeum Kalocsa és a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara közötti együttműködési megállapodást írnak alá a felek.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés