2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Neszterovics Irina és Najgyonov Vlad kiállítása a kalocsai orosz kulturális kirendeltségen – Már azt is tudni, mi lesz a következő program

Illés György Cinó  |  2019. 04. 15., 11:00

Szombaton nyílt meg a kalocsai orosz kulturális kirendeltség, amelynek első porgramja egy képzőművészeti kiállítás megnyitója volt. A tárlaton Neszterovics Irina textilművész, szalaghímző és Najgyonov Vlad festőművész alkotásai láthatóak. Nyeszterovics Olga kirendeltség-vezetőt arról kérdeztük, mikor lesz nyitva a központ, és tudja-e már, mi lesz a következő program. Válaszán meglepődtünk.

Az új kulturális központot ünnepélyes külsőségek közt – verssel, zenével és Bálint József polgármester, valamint Kern Tatjána, az Orosz Honfitársak Koordinációs Tanácsának elnöke beszédével – szombat délután történt átadásáról a rendezvényen elhangzott zeneművekről készült videóinkkal megtűzdelt cikkünkben bővebben olvashatnak, arról pedig, hogy mit várhatnak a helybéliek a kirendeltség működésétől, hallgassák meg Kern Tatjánát ebben a rövid videóban!

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Az átadó után már meg is nyílt a központ első programja, amelyen egy textilművész és egy festőművész mutatkozik be a kalocsai közönségnek. A tárlatot a szombaton átadott orosz kulturális kirendeltségen, a Tomori Pál Könyvtár első emeleti folyosóján jobbra, a folyosó szegletéből nyíló két termében tekinthetik meg az érdeklődők.

Najgyonov Vlad Kárpátalján született festőművész főképp tájképeket fest, és fafaragó, faszobrász végzettséget is szerzett. Családjával, amelynek tagjai közt több művészt is találhatunk, 1992-ben települt át hazánkba.

Neszterovics Irina textilművész színes szalagokat használ képeihez, csendéletekhez és tájképekhez.

A textilművész művein alkalmazott technikát az alkotások térbelisége miatt fotón nem lehet jól bemutatni, ezért ezen a rövid videón tanulmányozhatjuk. Aki rájön, hogyan készült – ennek titkát ugyanis a művésznő, amint mondta, senkinek sem hajlandó fölfedni –, csinálja utána!

A kirendeltség napi nyitvatartását, valamint azt, hogy a mostani kiállítás meddig látogatható, illetve mi, és mikor lesz a következő programjuk, azt a kirendeltség immár négy éve Kalocsán élő vezetőjétől, Nyeszterovics Olgától tudtuk meg:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés