2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Szezonnyitó kiállítás a Városi Galériában

Boda Tibor  |  2018. 01. 15., 08:20

A tíz éves jubileumát ünneplő bajai Duna Fotóklub alkotásaiból rendeztek bemutatót Kalocsán.

A Városi Galéria idei kiállítási évadja az idén 10 éves fennállását ünneplő, bajai Duna Fotóklub Egyesület bemutatkozó tárlatával indult január 12-én, péntek délután. A megjelent művészetpártoló közönséget először Mácsainé Iván Éva a galéria vezetője köszöntötte, majd a Liszt Ferenc AMI tehetséges hallgatója Balogh Zsanett és Csupor Balázs zenetanár zongora és fuvola duettjét hallhattuk.

Ezt követően Fischbackné Horváth Ildikó a bajai fotóklub elnöke köszöntötte a megnyitó közönségét és köszönetét fejezte ki a kiállítás létrejöttében segítséget nyújtó szervezeteknek és intézményeknek, majd egy szép összeállítás került levetítésre a kiállító művészek képeiből.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

A kiállítást Péjó Zoltán a kalocsai Dunatáj Fotókör elnöke nyitotta meg.

Beszédében kitért a két fotográfus műhely közötti jó kapcsolat és együttműködés fontosságára, aminek eredménye a jelen kiállítás létrejötte is. Emellett számos más közös program és rendezvény is szerveződött az elmúlt években, ennek a tárlatnak a folytatásaként pedig februárban a kalocsai fotósok mutatkozhatnak majd be Baján. A bajai fotóklub eredményességét jelzi, hogy a közelmúltban három tagjuk is megkapta a MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége) fotóművész diplomáját.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

A kiállításon bemutatásra kerülő 18 alkotó 63 képe számtalan stílust és megközelítési módot képvisel, de mindnyájukban közös a fényképész szó mind a három összetevőjének komplex használata, a kép, a kompozíció és a fény együttes magasszintű művészi alkalmazása.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a nívós tárlat megtekintését, a hangulatok, színek, árnyékok, fények játékában való barangolás élményét.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK