2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Szezonnyitó kiállítás a Városi Galériában

Boda Tibor  |  2018. 01. 15., 08:20

A tíz éves jubileumát ünneplő bajai Duna Fotóklub alkotásaiból rendeztek bemutatót Kalocsán.

A Városi Galéria idei kiállítási évadja az idén 10 éves fennállását ünneplő, bajai Duna Fotóklub Egyesület bemutatkozó tárlatával indult január 12-én, péntek délután. A megjelent művészetpártoló közönséget először Mácsainé Iván Éva a galéria vezetője köszöntötte, majd a Liszt Ferenc AMI tehetséges hallgatója Balogh Zsanett és Csupor Balázs zenetanár zongora és fuvola duettjét hallhattuk.

Ezt követően Fischbackné Horváth Ildikó a bajai fotóklub elnöke köszöntötte a megnyitó közönségét és köszönetét fejezte ki a kiállítás létrejöttében segítséget nyújtó szervezeteknek és intézményeknek, majd egy szép összeállítás került levetítésre a kiállító művészek képeiből.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

A kiállítást Péjó Zoltán a kalocsai Dunatáj Fotókör elnöke nyitotta meg.

Beszédében kitért a két fotográfus műhely közötti jó kapcsolat és együttműködés fontosságára, aminek eredménye a jelen kiállítás létrejötte is. Emellett számos más közös program és rendezvény is szerveződött az elmúlt években, ennek a tárlatnak a folytatásaként pedig februárban a kalocsai fotósok mutatkozhatnak majd be Baján. A bajai fotóklub eredményességét jelzi, hogy a közelmúltban három tagjuk is megkapta a MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége) fotóművész diplomáját.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

A kiállításon bemutatásra kerülő 18 alkotó 63 képe számtalan stílust és megközelítési módot képvisel, de mindnyájukban közös a fényképész szó mind a három összetevőjének komplex használata, a kép, a kompozíció és a fény együttes magasszintű művészi alkalmazása.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a nívós tárlat megtekintését, a hangulatok, színek, árnyékok, fények játékában való barangolás élményét.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK