2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kőrösi Tamás rendhagyó kiállítása Kiskőrösön

Kőrösi Tamás rendhagyó kiállítása Kiskőrösön
Cserenkó Gábor  |  2020. 12. 13., 09:00

A járványhelyzet egy szokatlan, mégis pofonegyszerű ötletet szült, hiszen egy kreatív megoldásnak köszönhetően Kiskőrös város lakói ebben az időszakban sem maradnak kiállítás nélkül. A Művelődési Ház épülete ott is zárva van jelenleg, viszont a földszinti ablakaira tekintve egy rendhagyó festészeti kiállítás részesei lehetnek a belvárosba látogatók. A kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ ablakaiban vízkereszt napjáig a kalocsai Kőrösi Tamás festményei láthatók.

A kalocsai születésű festőművész több mint tizedik alkalommalállítja ki festményeit Kiskőrös városában. Természetet ábrázoló olajképeinek visszatérő motívumai a mezők, szántók, vadvizek erdők és patakok, mely köthető a falusi idillben eltöltött gyermekkorához. Ifjúkora óta termékenyen alkot, mégis viszonylag későn, érett fővel mutatta be először képeit a nagyközönségnek 2011-ben. Azóta viszont városunkban és másutt is számos alkalommal kerültek egyéni (Mosonmagyaróvár, Nemesnádudvar, Uszód) vagy csoportos (Verőce, Halásztelek, Buda, Pest, Csepel) tárlatra munkái.


Kalocsán a Belvárosi Általános Iskolában a Kiss István által életre hívott rajz és képzőművész körben tette meg az első lépéseket a rajzolás, festés felé, emellett művészettörténeti alapokat is kapott tanárától. A Dózsa György Mezőgazdasági Szakközépiskolai évei alatt, de később is az általa nagyra becsült festők – Rembrandt, Munkácsy, Paál László, Ferenczy Károly, Mednyánszky – tanulmányozásával igyekezett gyarapítani tudását. Sokat jelentett neki még Mácsai István, Munkácsy-díjas festőművész biztatása is. A tájak mellett kedveli az ódon hangulatot sugárzó mediterrán utcákat, templomokat, hidakat, melyeket Riminiben volt szerencséje tanulmányozni.

Képein igyekszik a lelkéből fakadó, sallangoktól mentes szépséget tárni az emberek elé, amelyeket bárki láthat, hisz a természet csodái itt vannak körülöttünk. 2012 óta tagja a budapesti Művészetbarátok Egyesületének. Kedvenc technikái az olaj és a pasztell.

Kőrösi Tamás képei igazul és szépen vallanak a természet és az ember örök kapcsolatáról.

Jelenlegi kiállítása a Kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ ablakaiban folyamatosan megtekinthetők, melyeket az esti órákban ki is világítanak.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés