2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Képírók számvetése

Boda Tibor  |  2017. 11. 30., 21:55

November 23-án 17 órakor a Városi Galériában „Képírók számvetése” címmel nyílt közös kiállítása Kiss Istvánnak, Bukor Tibornak és Kőrösi Tamásnak. Három férfi – mester és tanítványai.

Kiss István személyes hangvételű visszaemlékezésével köszöntötte a megjelenteket. 1976-ban kezdett tanítani a Belvárosi (akkori lány) iskolában. Elmondása szerint nehéz döntés volt ez számára, mert jó barátja, a korán elhunyt, igen tehetséges szintén művész és tanár Schnúr József helyére kellett lépnie a katedrán.

A két tanítványa Bukor Tibor és Kőrösi Tamás a rajzórán kívül az általa vezetett rajzszakkörön bontogatták szárnyaikat, fogtak ecsetet, ceruzát, próbálkoztak különböző technikákkal.
Az általános iskola elvégzése után sem szakadt meg a kapcsolatuk. Onnantól barátként kísérte figyelemmel sorsukat.


Forrás: KALOhírek

Bukor Tibor a Szegedi Művészeti Középiskolába került, majd a Képzőművészeti főiskolán szerezte meg a diplomáját. Jelenleg a Szegedi Művészeti Szakközépiskolában tanít rajzot. 

Körösi Tamás autodidaktaként tökéletesítette az iskolában megszerzett festészeti, művészeti alapokat.

A tanítványok túlszárnyalták a mestert – jelentette ki büszkén a Tanár úr.

A megnyitón Haskóné Apagyi Judit és Borbély Lászlóné zenével hangolta rá a jelenlévőket a kiállított művek élvezetére.

A három művészt a kecskeméti Gyergyádesz László, népművelő, művészeti menedzser és dramaturg mutatta be a jelenlevőknek, majd egy-egy munkájukon keresztül elemezte festészeti stílusukat, eltérő technikáikat, ami különböző, de mégis van valami közös bennük: a művészet iránti alázat.

A tanár úr kaput nyitott a művészet ajtaján, tanítványai beléptek.


Forrás: KALOhírek

A kiállítás 2018. január 6-ig tekinthető meg a Városi Galériában, nyitvatartási időben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés