2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Török „Töce” Tibor első kiállítása az Érsekkert bejáratánál lesz

Helyszín: Érsekkert
Dátum: 2022. szeptember 09., péntek 18:00
Török „Töce” Tibor első kiállítása az Érsekkert bejáratánál lesz

Az interneten – főként a Facebookon - már évek óta ismertek a fotói, és a csoportos kiállításokon is kellő népszerűségnek örvendnek a képei, azonban önálló kiállítása eddig még nem volt. 18 év anyagát válogatta most össze, amit szeptember 9-én megmutat a nagyközönségnek.

Az idei évben már 26 külföldi fotós díjat magáénak mondható Török „Töce” Tibor első önálló kiállítása, az idei Csíplek Kalocsa fesztivál ideje alatt lesz látható az Érsekkert bejáratánál.

Töce 1985-ben Kalocsán született és jelenleg is itt él. 2005-ben kezdett el a fotózással ismerkedni. Első digitális fényképezőjével próbálkozott megörökíteni a körülötte zajló világ dolgait. Sokat tanult az újságíró-fotós Benke Ferenctől, akit mentorának tekint. Gál Zoltán (pusztafoto.hu) hatására 2007-ben tükörreflexes gépre cserélte első kompakt fényképezőgépét. Számos hazai és nemzetközi pályázaton vett részt sikerrel, több fotója zsűri által díjazott, vagy kiállításra javasolt alkotás. Jelenleg főként szűkebb hazájában Kalocsán fotóz. A Kalocsán működő Duna−táj Fotókör Egyesület tagja.

A fotózás számára egy különleges művészet:

az alkotó képet varázsol, a múló idő által behatárolt pillanatokból, ami a lélek egy darabja, a belső világ tükröződése, érzelmeket és hangulatokat közvetít a világ számára.”Fotói olyan kreatív alkotómunkát sejtetnek, amelyek eredményeképpen művészi színvonalú alkotások jönnek létre.


2016-ban Kalocsai Sárköz Kincsei címmel egy különleges kihívást csinált, amiben egy éven keresztül fotókon megörökítve mutatta be a térség életének apró kincseit, életképeit, kiragadott pillanatait. Minden nap mást, mindig újabb kincset kapott lencsevégre. A 365 + 1 napon át tartó fotósorozatból készült 4 db zenés slideshow, jelenleg is megtalálható a youtube – on.

2019-ben az első Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa pályázaton való sikeres szerepléseként, egyik fotója albumba is bekerült.

2020 nyarán ismerkedett meg a szolárgráfiával, jelenleg abban próbálkozik különleges és egyedi fotókat alkotni. 

Rendszeresen indul külföldi fotóművészeti pályázatokon, ahol mindig nagyobb a kihívás, hiszen nagyobb a mezőny. Nehezebb elismerést szerezni, hiszen akad olyan, hogy kategóriánként akár 1000 fotó is bekerülhet egy-egy versenybe. Legutolsó eredményei között szerepel egy boszniai pályázat, amin két díjat is nyert, valamint egy úgynevezett kontinentális pályázaton való részvétel (melyet Egyesült Államok, Ausztrália és Kína hirdetett meg), ahol elfogadásra is került és díjat is nyert a Túl mindenen c. fotója. Ennek e képnek kalocsai vonatkozása is van, hiszen ez az a fotó, amit a neten már többször láthattak, amihez Gróf József, a nemrég elhunyt kalocsai költő volt a modell.

Török „Töce” Tibor jelenlegi, 18 fotós évét átfogó kiállításán ez a kép is, és valamennyi díjazott fotója is bemutatásra kerül.

A tárlat megnyitója szeptember 9-én (pénteken), 18 órakor lesz, az Érsekkert bejáratánál lévő szobornál.

A kiállítást megnyitja: Péjó Zoltán (ES-MAFOSZ), a Dunatáj Fotókör elnöke.

Cserenkó Gábor

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK