2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: Ft   : Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsára érkeztek A munka világa fotópályázat képei - A Kereskedelmi és Iparkamara épületében tekinthetők meg

Kalocsára érkeztek A munka világa fotópályázat képei - A Kereskedelmi és Iparkamara épületében tekinthetők meg
Zsiga Ferenc  |  2022. 11. 25., 13:00

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) tizenharmadik alkalommal írta ki A munka világa című fotópályázatot. A beérkezett pályamunkákból összeválogatott kiállítás október 3-án, hétfőn délután nyílt meg Baján, a Bácskai Kultúrpalotában, majd közel másfél hónap után onnan érkezett Kalocsára. A tárlatot a városban november 18-án, a Duna - táj Fotókör találkozóján nyitották meg, és egészen december végéig, a Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsa, Búzapiac tér 10. szám alatti rendezvénytermében látható. A kollekció ezt követően útnak indul, az újabb állomások Kecskemét és Kiskunhalas lesznek.

Mint korábban, a bajai ünnepélyes megnyitó alkalmával beszámoltunk róla: országos megmérettetéssé nőtte ki magát a pályázat, amelyre az utóbbi években már Magyarország számos településéről érkeztek munkák. Idén 50 fotós 251 alkotását értékelt a zsűri, ezekből pedig 38-at válogattak be a kiállítás anyagába, a képeket ezúttal is vándorkiállítás keretében tárják a szélesebb közönség elé.

Előbb Baján mutatták be a válogatást, ott történt meg a helyezettek díjazása is. A Kalocsán is kiállított fotók a munka világának különböző mozzanatait és pillanatait mutatják be. A fotópályázat célja nem kevesebb, mint hogy az országban tevékenykedő kereskedők, ipari vállalkozások, szolgáltatók, kézművesek tevékenységét, termékeit művészi módon jelenítse meg."

A kamara íj módon is szeretné bemutatni a szakmák szépségét, a mesterek mindennapi életét. Célunk ráirányítani a figyelmet a
vállalkozások értékteremtő és munkaadói tevékenységére.
Az első négy legjobbnak ítélt fotót, köztük a közönségdíjast külön falon állítottuk ki

- mondta portálunknak Mászáros Mónika, a BKMIKIK kalocsai képviseletvezetője.

Hozzátette:

A pályázatnak és a kiállításnak több kalocsai és Kalocsa környéki vonatkozása van, hiszen a bajai ünnepélyes megnyitón szakmai szemmel Regényi Gábor kalocsai fotóművész értékelte a tárlat anyagát, aki kezdettől fogva figyelemmel kísérte a fotópályázatot, és amelynek a szerinte tizenhárom éven át felgyűlt anyaga igazi kordokumentum. Több fotó szereplői már nincsenek az élők sorában, és immár néhány ábrázolt szakma is erősen nosztalgikus jellegű. Épp ezért érezhető: az alkotók egykor és ma is megküzdöttek azért, hogy ezek a képek elkészülhessenek. A bíráló bizottság munkájában az uszódi Bedi Gyula fotóművész és Péjó Zoltán kalocsai fotós is évek óta, így az idén is részt vett. A háromtagú zsűrit Bahget Iskander Kossuth-díjas fotóművész vezette. A tárlat november 18-án, pénteken 17 órakor a Duna-táj Fotókör találkozójával nyílt meg"

– tájékoztatott a képviseletvezető.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A díjazott alkotók, és alkotásaik:


I. díj: Gajdos Gábor – „Bejárás”

II. díj: KOLLEKCIÓ DÍJ

Sági Ági – „A karbantartó magányossága”

Sági Ági – „Tűzgolyó”

III. díj: Szabó Béla – „Kovácsok – Gyimes”

Különdíj: Gyenes Kata – „Ötvösmesterek” (Kecskemét
Városháza)

A kiállítás anyaga a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsai Képviseletének nagytermében november 21-től munkanapokon 8– 16 óráig tekinthető meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK