2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsára érkeztek A munka világa fotópályázat képei - A Kereskedelmi és Iparkamara épületében tekinthetők meg

Kalocsára érkeztek A munka világa fotópályázat képei - A Kereskedelmi és Iparkamara épületében tekinthetők meg
Zsiga Ferenc  |  2022. 11. 25., 13:00

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) tizenharmadik alkalommal írta ki A munka világa című fotópályázatot. A beérkezett pályamunkákból összeválogatott kiállítás október 3-án, hétfőn délután nyílt meg Baján, a Bácskai Kultúrpalotában, majd közel másfél hónap után onnan érkezett Kalocsára. A tárlatot a városban november 18-án, a Duna - táj Fotókör találkozóján nyitották meg, és egészen december végéig, a Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsa, Búzapiac tér 10. szám alatti rendezvénytermében látható. A kollekció ezt követően útnak indul, az újabb állomások Kecskemét és Kiskunhalas lesznek.

Mint korábban, a bajai ünnepélyes megnyitó alkalmával beszámoltunk róla: országos megmérettetéssé nőtte ki magát a pályázat, amelyre az utóbbi években már Magyarország számos településéről érkeztek munkák. Idén 50 fotós 251 alkotását értékelt a zsűri, ezekből pedig 38-at válogattak be a kiállítás anyagába, a képeket ezúttal is vándorkiállítás keretében tárják a szélesebb közönség elé.

Előbb Baján mutatták be a válogatást, ott történt meg a helyezettek díjazása is. A Kalocsán is kiállított fotók a munka világának különböző mozzanatait és pillanatait mutatják be. A fotópályázat célja nem kevesebb, mint hogy az országban tevékenykedő kereskedők, ipari vállalkozások, szolgáltatók, kézművesek tevékenységét, termékeit művészi módon jelenítse meg."

A kamara íj módon is szeretné bemutatni a szakmák szépségét, a mesterek mindennapi életét. Célunk ráirányítani a figyelmet a
vállalkozások értékteremtő és munkaadói tevékenységére.
Az első négy legjobbnak ítélt fotót, köztük a közönségdíjast külön falon állítottuk ki

- mondta portálunknak Mászáros Mónika, a BKMIKIK kalocsai képviseletvezetője.

Hozzátette:

A pályázatnak és a kiállításnak több kalocsai és Kalocsa környéki vonatkozása van, hiszen a bajai ünnepélyes megnyitón szakmai szemmel Regényi Gábor kalocsai fotóművész értékelte a tárlat anyagát, aki kezdettől fogva figyelemmel kísérte a fotópályázatot, és amelynek a szerinte tizenhárom éven át felgyűlt anyaga igazi kordokumentum. Több fotó szereplői már nincsenek az élők sorában, és immár néhány ábrázolt szakma is erősen nosztalgikus jellegű. Épp ezért érezhető: az alkotók egykor és ma is megküzdöttek azért, hogy ezek a képek elkészülhessenek. A bíráló bizottság munkájában az uszódi Bedi Gyula fotóművész és Péjó Zoltán kalocsai fotós is évek óta, így az idén is részt vett. A háromtagú zsűrit Bahget Iskander Kossuth-díjas fotóművész vezette. A tárlat november 18-án, pénteken 17 órakor a Duna-táj Fotókör találkozójával nyílt meg"

– tájékoztatott a képviseletvezető.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A díjazott alkotók, és alkotásaik:


I. díj: Gajdos Gábor – „Bejárás”

II. díj: KOLLEKCIÓ DÍJ

Sági Ági – „A karbantartó magányossága”

Sági Ági – „Tűzgolyó”

III. díj: Szabó Béla – „Kovácsok – Gyimes”

Különdíj: Gyenes Kata – „Ötvösmesterek” (Kecskemét
Városháza)

A kiállítás anyaga a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsai Képviseletének nagytermében november 21-től munkanapokon 8– 16 óráig tekinthető meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK