2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bemutatókkal népszerűsítették az új esküvői helyszínt

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 05. 04., 09:41

A kellemes tavaszi időjárás, az ízlésesen feldíszített Platán Rendezvényközpont, a csobogó szökőkút játékos hangjaival vegyülő lágy zene és a várakozó vendégek nyüzsgése épp olyan érzést keltettek, mintha egy szerelmes pár nagy napjának közepébe csöppentünk volna.

Azzal az icipici különbséggel, hogy ez a nap most csak a kíváncsi közönségnek szólt, a célból, hogy a Kalocsa Szíve program keretében megújult Érsekkertet, mint esküvői helyszínt is bemutassák az érdeklődőknek. Néhány hét múlva viszont valódi menyegzőn debütál a Platán Rendezvényközpont, amely máris aktualitást adott a kisebb kiállítással is egybekötött bemutatónak.

Képgaléria megtekintése (80 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az érdeklődők rögtön két házasságkötés pillanatainak is részesei lehettek. Előbb egy napjainkban szokványos ceremóniának lehettek szem és fültanúi: az előkészületek után a menyasszony hófehér ruhában, a vőlegény divatos karcsúsított zakóban a boldogság kapuja alatt áthaladva állt az anyakönyvvezető elé. A fiatalokat Madainé Szilágyi Anita anyakönyvvezető adta össze, természetesen a hivatalos menetrendet követve. Elhangzottak az eskük, a boldogító igenek, és elcsattant az első hitvesi csók is, majd a násznép a szökőkutat körbeállva lufieregetéssel éljenezte az ifjú párt.

A második esküvőt már a lánykikéréstől figyelemmel kísérhette a közönség. A „lányos ház” – ez esetben az Érsekkert új fogadóépülete – előtt a vőfély szerepébe bújt Romsics Imre tolmácsolásával zajlott a kikérés, és a felsorakozó szülőktől, testvérektől, barátoktól és barátnőktől való elköszönés is. A menyasszony és a vőlegény tradicionális fekete viseletben fogadott egymásnak örök hűséget – szintén a Platán teraszán – betartva a hivatalos menetet. A menyegző után vidám lakodalmas hangulatban, tánccal és énekkel ünnepelt a násznép.

Képgaléria megtekintése (80 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A rendezvényközpont belső terében eközben menyasszonyi ruhákból, öltönyökből, esküvői fotókból és videókból, díszes tortákból, ékszerekből és dekorációs ötletekből tartottak kiállítást, hogy megkönnyítve a házasulandó párok dolgát, egyszerre, egy helyen mutassák be az esküvők elmaradhatatlan kellékeit.

Képgaléria megtekintése (80 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Mivel ez alkalommal a park főúti sétánya végén álló, szintén a Kalocsa Szíve program keretében készült házasságkötő pavilont nem mutatták be, ezért kinek-kinek a fantáziájára van bízva, hogy a romantikus, zöldbe ágyazott helyszínen milyen pazar kézfogót tarthatna, így annak csak a képzelet szab határt. A lehetőség viszont adott az esküvők, vagy bármilyen jellegű polgári ceremónia ottani megtartására is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK