2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bemutatókkal népszerűsítették az új esküvői helyszínt

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 05. 04., 09:41

A kellemes tavaszi időjárás, az ízlésesen feldíszített Platán Rendezvényközpont, a csobogó szökőkút játékos hangjaival vegyülő lágy zene és a várakozó vendégek nyüzsgése épp olyan érzést keltettek, mintha egy szerelmes pár nagy napjának közepébe csöppentünk volna.

Azzal az icipici különbséggel, hogy ez a nap most csak a kíváncsi közönségnek szólt, a célból, hogy a Kalocsa Szíve program keretében megújult Érsekkertet, mint esküvői helyszínt is bemutassák az érdeklődőknek. Néhány hét múlva viszont valódi menyegzőn debütál a Platán Rendezvényközpont, amely máris aktualitást adott a kisebb kiállítással is egybekötött bemutatónak.

Képgaléria megtekintése (80 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az érdeklődők rögtön két házasságkötés pillanatainak is részesei lehettek. Előbb egy napjainkban szokványos ceremóniának lehettek szem és fültanúi: az előkészületek után a menyasszony hófehér ruhában, a vőlegény divatos karcsúsított zakóban a boldogság kapuja alatt áthaladva állt az anyakönyvvezető elé. A fiatalokat Madainé Szilágyi Anita anyakönyvvezető adta össze, természetesen a hivatalos menetrendet követve. Elhangzottak az eskük, a boldogító igenek, és elcsattant az első hitvesi csók is, majd a násznép a szökőkutat körbeállva lufieregetéssel éljenezte az ifjú párt.

A második esküvőt már a lánykikéréstől figyelemmel kísérhette a közönség. A „lányos ház” – ez esetben az Érsekkert új fogadóépülete – előtt a vőfély szerepébe bújt Romsics Imre tolmácsolásával zajlott a kikérés, és a felsorakozó szülőktől, testvérektől, barátoktól és barátnőktől való elköszönés is. A menyasszony és a vőlegény tradicionális fekete viseletben fogadott egymásnak örök hűséget – szintén a Platán teraszán – betartva a hivatalos menetet. A menyegző után vidám lakodalmas hangulatban, tánccal és énekkel ünnepelt a násznép.

Képgaléria megtekintése (80 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A rendezvényközpont belső terében eközben menyasszonyi ruhákból, öltönyökből, esküvői fotókból és videókból, díszes tortákból, ékszerekből és dekorációs ötletekből tartottak kiállítást, hogy megkönnyítve a házasulandó párok dolgát, egyszerre, egy helyen mutassák be az esküvők elmaradhatatlan kellékeit.

Képgaléria megtekintése (80 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Mivel ez alkalommal a park főúti sétánya végén álló, szintén a Kalocsa Szíve program keretében készült házasságkötő pavilont nem mutatták be, ezért kinek-kinek a fantáziájára van bízva, hogy a romantikus, zöldbe ágyazott helyszínen milyen pazar kézfogót tarthatna, így annak csak a képzelet szab határt. A lehetőség viszont adott az esküvők, vagy bármilyen jellegű polgári ceremónia ottani megtartására is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>