2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa és a szomszédos városok az Utazás Kiállítás 2020 nyitóeseményén - Nehéz helyzetben a külföldi díszvendég, Olaszország.

Kalocsa és a szomszédos városok az Utazás Kiállítás 2020 nyitóeseményén - Nehéz helyzetben a külföldi díszvendég, Olaszország.
Zsiga Ferenc  |  2020. 02. 28., 08:55

Megnyílt az Utazás Kiállítás 2020 csütörtökön a Hungexpo Budapest Vásárközpontban. A szakmai nap nyitóeseményén dr. Fivig Géza képviselte városunkat. Kalocsa szombaton és vasárnap mutatkozik be az expo közönségének. A február 27. és március 1. között 40 ország több mint 250 kiállítója várja az érdeklődőket 20 ezer négyzetméteren, de a korona vírus miatt még a nyitás előtti utolsó napokban is kételyek merültek fel, hogy ebben a helyzetben az Utazás Kiállítást megtartsák-e.

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója köszöntő beszédében elmondta: mielőtt a megrendezés mellett döntöttek, néhány védelmi intézkedést vezettek be. Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendége Eger és térsége – mondta.

Kiemelte: Olaszország a világ 5. legnépszerűbb úti célja, a turizmus megjelenése az országhoz köthető. Az olasz turisztikai szakemberektől sokat tanulhatnak a magyarok. Eger, a belföldi díszvendég pedig a magyar turizmus egyik legsikeresebb szereplője, tavaly a legtöbb szavazatot kapta az év turisztikai települése kategóriában egy szállásfoglaló oldal versenyében.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: KALOhírek


Mint elhangzott, a szakemberek idén 3 százalék körüli látogatószám- és bevételbővülést prognosztizáltak az idegenforgalom területén, de akkor még a koronavírus nem ütötte fel a fejét.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke Minczér Gábor, Eger alpolgármesterének jelképesen is átadta a díszvendégi státusz stafétaborját. Mint emlékezetes, tavaly ilyenkor megyénk és Kecskemét város volt az utazás expo díszvendége.

Minczér Gábor, Eger alpolgármestere elmondta: évről évre több turista látogat Egerbe, a vendégéjszakák száma tavaly megközelítette a 700 ezret. A város leglátogatottabb helyszíne a Dobó István Vármúzeum, ahol számos fejlesztés valósult meg – mondta.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: KALOhírek


Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete köszönetet mondott, hogy az idei díszvendégnek az országát választották. Sajnálatosnak nevezte, hogy a napokban a koronavírus beárnyékolja a csodálatos olasz országképet. Olaszország aktívan küzd a vírus terjedése ellen, eddig több mint 10 ezer mintát vettek – mondta, egyben reményét fejezte ki, hogy a nemzetközi együttműködés és a tudomány segít gyorsan leküzdeni a válságot. Olaszország a legrégebbi úti célok közé tartozik, egyre nő az oda látogatók száma, a több mint 90 millió turista tavaly több mint 40 milliárd euró bevételt generált az országban.


OLASZORSZÁG BUDAPESTI NAGYKÖVETE A VIP VENDÉGEK TÁRSASÁGÁBAN A 60 NÉGYZETMÉTEREN, 21 KIÁLLÍTÓVAL, KÖZTÜK KALOCSÁVAL, KISKŐRÖSSEL, KISKUNHALASSAL BEMUTATKOZÓ, IDÉN 70. SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPLŐ BÁCS-KISKUN MEGYE STANDJÁHOZ IS ELLÁTOGATOTT, AMELY AZ A PAVILON 307/A SZÁMÚ KIÁLLÍTÓTERÉBEN TALÁLHATÓ.

Kalocsa szombaton és vasárnap, a TDM Iroda szervezésében mutatkozik be. A kalocsai standnál Kapitány Alíz, a TDM Iroda vezetője és munkatársa egy pingáló asszony társaságában mutatja be a város, illetve a TDM további két település, Dunapataj, Szelid és Hajós idegenforgalmi nevezetességeit. A nagyszínpadon a Piros Rózsa Néptánc Együttes szombaton lép fel. Az alkalomra a TDM egy új kiadványt is készített.

Az Utazás Kiállításon első alkalommal jelent meg a Paks II. beruházáshoz kapcsolódó, a kerítésen kívüli fejlesztésekért felelős Paksi Ipari Park Nonprofit Kft-hez tartozó Duna-kör turisztikai iroda.

Bács-Kiskun megye jellemző étel- és ital-specialitásokkal várja a látogatókat. Ballószögről pogácsa, füstölt sajt, termelői gyümölcs joghurt valamint borok, továbbá a Duna Borrégió Borút Egyesület borai, a Sváb Sarok borai, Izsákról a kecskesajt és a vargabéles, a Kiskőrösi pálinka és Mátyás gyomorkeserű, a Kiskunfélegyházi csokoládé és péksütemény, a Kiskunmajsai füstölt kolbász, a Lajosmizsei szamócalekvár, a Szanki konyakmeggy, és Bócsa borai várják egy kis kóstolásra az érdeklődőket.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: KALOhírek


Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a megye szlogenje "Bács-Kiskun boldoggá tesz", amit a megyék közötti boldogság-felmérés kiemelkedő eredménye miatt választottak. A kiállításon megmutatják, hogy mitől boldogok az itt élők. A megye rendelkezik a legtöbb termálfürdővel és gyógyhellyel Magyarországon, és az ország ötödik legnagyobb tava, a Szelidi-tó mellett Európa legnagyobb pincefaluja, a hajósi is itt található, 1200 pincével.

A közgyűlés elnöke felívta a figyelmet, hogy a következő napokban az Utazás kiállítás nagyszínpadán fellép Csík János és a Mezzo. A standon kézműves bemutatók keretében hímzéseket, pingálást, mézeskalácsot, csipke és csuhé alkotásokat láthatnak az érdeklődők, melyekről a készítőkkel is beszélgethetnek.

Rideg László felhívta a figyelmet a Bács-Kiskunmegye közösségi médiafelületén futó nyereményjátékra, melyen családi belépőket, vacsorautalványokat és sok egyéb ajándékot sorsolnak ki.

Látogasson el hozzánk, engedje, hogy vendégül lássuk és kérjük, vigye hírét Bács-Kiskun megye szépségének, sokszínűségének, egyedülálló értékeinek, hogy minél többen megtudhassák: „Bács-Kiskun boldoggá tesz!"– mondta Rideg László.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei