2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa és a szomszédos városok az Utazás Kiállítás 2020 nyitóeseményén - Nehéz helyzetben a külföldi díszvendég, Olaszország.

Kalocsa és a szomszédos városok az Utazás Kiállítás 2020 nyitóeseményén - Nehéz helyzetben a külföldi díszvendég, Olaszország.
Zsiga Ferenc  |  2020. 02. 28., 08:55

Megnyílt az Utazás Kiállítás 2020 csütörtökön a Hungexpo Budapest Vásárközpontban. A szakmai nap nyitóeseményén dr. Fivig Géza képviselte városunkat. Kalocsa szombaton és vasárnap mutatkozik be az expo közönségének. A február 27. és március 1. között 40 ország több mint 250 kiállítója várja az érdeklődőket 20 ezer négyzetméteren, de a korona vírus miatt még a nyitás előtti utolsó napokban is kételyek merültek fel, hogy ebben a helyzetben az Utazás Kiállítást megtartsák-e.

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója köszöntő beszédében elmondta: mielőtt a megrendezés mellett döntöttek, néhány védelmi intézkedést vezettek be. Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendége Eger és térsége – mondta.

Kiemelte: Olaszország a világ 5. legnépszerűbb úti célja, a turizmus megjelenése az országhoz köthető. Az olasz turisztikai szakemberektől sokat tanulhatnak a magyarok. Eger, a belföldi díszvendég pedig a magyar turizmus egyik legsikeresebb szereplője, tavaly a legtöbb szavazatot kapta az év turisztikai települése kategóriában egy szállásfoglaló oldal versenyében.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: KALOhírek


Mint elhangzott, a szakemberek idén 3 százalék körüli látogatószám- és bevételbővülést prognosztizáltak az idegenforgalom területén, de akkor még a koronavírus nem ütötte fel a fejét.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke Minczér Gábor, Eger alpolgármesterének jelképesen is átadta a díszvendégi státusz stafétaborját. Mint emlékezetes, tavaly ilyenkor megyénk és Kecskemét város volt az utazás expo díszvendége.

Minczér Gábor, Eger alpolgármestere elmondta: évről évre több turista látogat Egerbe, a vendégéjszakák száma tavaly megközelítette a 700 ezret. A város leglátogatottabb helyszíne a Dobó István Vármúzeum, ahol számos fejlesztés valósult meg – mondta.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: KALOhírek


Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete köszönetet mondott, hogy az idei díszvendégnek az országát választották. Sajnálatosnak nevezte, hogy a napokban a koronavírus beárnyékolja a csodálatos olasz országképet. Olaszország aktívan küzd a vírus terjedése ellen, eddig több mint 10 ezer mintát vettek – mondta, egyben reményét fejezte ki, hogy a nemzetközi együttműködés és a tudomány segít gyorsan leküzdeni a válságot. Olaszország a legrégebbi úti célok közé tartozik, egyre nő az oda látogatók száma, a több mint 90 millió turista tavaly több mint 40 milliárd euró bevételt generált az országban.


OLASZORSZÁG BUDAPESTI NAGYKÖVETE A VIP VENDÉGEK TÁRSASÁGÁBAN A 60 NÉGYZETMÉTEREN, 21 KIÁLLÍTÓVAL, KÖZTÜK KALOCSÁVAL, KISKŐRÖSSEL, KISKUNHALASSAL BEMUTATKOZÓ, IDÉN 70. SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPLŐ BÁCS-KISKUN MEGYE STANDJÁHOZ IS ELLÁTOGATOTT, AMELY AZ A PAVILON 307/A SZÁMÚ KIÁLLÍTÓTERÉBEN TALÁLHATÓ.

Kalocsa szombaton és vasárnap, a TDM Iroda szervezésében mutatkozik be. A kalocsai standnál Kapitány Alíz, a TDM Iroda vezetője és munkatársa egy pingáló asszony társaságában mutatja be a város, illetve a TDM további két település, Dunapataj, Szelid és Hajós idegenforgalmi nevezetességeit. A nagyszínpadon a Piros Rózsa Néptánc Együttes szombaton lép fel. Az alkalomra a TDM egy új kiadványt is készített.

Az Utazás Kiállításon első alkalommal jelent meg a Paks II. beruházáshoz kapcsolódó, a kerítésen kívüli fejlesztésekért felelős Paksi Ipari Park Nonprofit Kft-hez tartozó Duna-kör turisztikai iroda.

Bács-Kiskun megye jellemző étel- és ital-specialitásokkal várja a látogatókat. Ballószögről pogácsa, füstölt sajt, termelői gyümölcs joghurt valamint borok, továbbá a Duna Borrégió Borút Egyesület borai, a Sváb Sarok borai, Izsákról a kecskesajt és a vargabéles, a Kiskőrösi pálinka és Mátyás gyomorkeserű, a Kiskunfélegyházi csokoládé és péksütemény, a Kiskunmajsai füstölt kolbász, a Lajosmizsei szamócalekvár, a Szanki konyakmeggy, és Bócsa borai várják egy kis kóstolásra az érdeklődőket.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: KALOhírek


Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a megye szlogenje "Bács-Kiskun boldoggá tesz", amit a megyék közötti boldogság-felmérés kiemelkedő eredménye miatt választottak. A kiállításon megmutatják, hogy mitől boldogok az itt élők. A megye rendelkezik a legtöbb termálfürdővel és gyógyhellyel Magyarországon, és az ország ötödik legnagyobb tava, a Szelidi-tó mellett Európa legnagyobb pincefaluja, a hajósi is itt található, 1200 pincével.

A közgyűlés elnöke felívta a figyelmet, hogy a következő napokban az Utazás kiállítás nagyszínpadán fellép Csík János és a Mezzo. A standon kézműves bemutatók keretében hímzéseket, pingálást, mézeskalácsot, csipke és csuhé alkotásokat láthatnak az érdeklődők, melyekről a készítőkkel is beszélgethetnek.

Rideg László felhívta a figyelmet a Bács-Kiskunmegye közösségi médiafelületén futó nyereményjátékra, melyen családi belépőket, vacsorautalványokat és sok egyéb ajándékot sorsolnak ki.

Látogasson el hozzánk, engedje, hogy vendégül lássuk és kérjük, vigye hírét Bács-Kiskun megye szépségének, sokszínűségének, egyedülálló értékeinek, hogy minél többen megtudhassák: „Bács-Kiskun boldoggá tesz!"– mondta Rideg László.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK