2022. 05. 21. szombat
Konstantin
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Nagy érdeklődés mellett nyílt meg Viczay Lajos kiállítása

Nagy érdeklődés mellett nyílt meg Viczay Lajos kiállítása
Cserenkó Gábor  |  2022. 04. 30., 08:37

Sokan eljöttek, hogy láthassák a fotósként is ismert Viczay Lajos festményeiből álló kiállítást, ami április 22-én, pénteken nyílt meg a Városi Galériában. A tárlaton az alkotó az elmúlt tíz év termését tárja elénk.

Budai Viktória a Schöffer Gyűjtemény vezetőjének rövid köszöntőjét követően Pécsi Vivien, a város Kulturális és Szociális Bizottságának elnöke nyitotta meg a tárlatot.

A kiállított képek egy lelkületet, egy, vagy megannyi érzést tükrözhetnek bennünk, amit egy különleges táj, vagy egy elragadó alak látványa hoz.

Viczay Lajosnak - látszerész pályája mellett - a fotózás töltötte ki a szabad idejét, mellyel eddig 31 egyéni és 365 csoportos kiállításon vett részt. A jugoszláv Újságíró Főiskolán, fotoriporteri szakon diplomázott 1986-ban.

A jugoszláv Fotószövetség mesterjelölt ranggal tüntette ki. Művészi munkásságát a nemzetközi AFIAP és a magyar MAFOSZ aranykoszorúval és életműdíjjal jutalmazta. Kalocsa város vezetése Cziráki Imre – díjjal tüntette ki, 2010-ben. Ugyanebben az évben a kalocsai Főszékesegyház déli tornyában, egy vízhatlan pendrive-on, 232 fotóját hagyta az utókorra.

Rajzolni és festeni pedig 2011-től kezdett el Hubert László Dusnokon élő festőművésznél.

A Dusnoki Önképző Kör tagjaként festményeivel azóta rendszeresen kiállít. Munkáit értékelték a Kalocsa Art és az Amatőr Artium – Kiskőrös – tárlatokon, valamint a budapesti The Talent – Kortárs Képzőművészeti Kiállításon. Uszódon és Szabadkán, valamint Baján egyéni tárlata volt. Fontosabb csoportos kiállításai: Baja, Békéscsaba, Dusnok, Ordas, Dunapataj, Hajós, Kircheim unter Teck, Verőce, Budapest-Kőbánya és Szabadka városában voltak.

A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub tagjaként festményei eddig Halásztelken, a pesti Liget étteremben, a budai Rátkai Klubban, és a csepeli Erdei Éva Galériaban szerepeltek.

2016-ban tüntette ki a The Talent Multi Art Center. Közös erővel, Hubert László festőművésszel megalapítja a Hub Art Egyesületet. A szabadkai Cro Art képzőművészeti egyesülettel közösen meghívják a HubArt Egyesületet, hogy csatlakozzanak a Pannon Nemzetközi Művésztelephez. Azóta évente találkoznak Szabadkán, Dusnokon és Beliscén.

Akvarell, akril és pasztell technikával készíti alkotásait.

„Ami ihlet és inspirál, az Köhler Péter finom akvarell képei, és Hubert László kidolgozott festményei. Jelen kiállításért pedig nagyon hálás vagyok a Hajósi Képzőművészeti Tábor alapítójának, Alföldi Albertnek, és művészettörténész lányának, Alföldi Angélának, valamint az ő férjének, az olasz kortárs festőművészet egyik nemzetközi szinten is kimagasló alkotójának Matteo Massagrandénak, a sok hasznos és építő jellegű tanácsért és a kiállított képek kiválasztásáért.”

A megnyitót követően a zenei hangulatot Szollár Rezső adta, aki hangulatos melódiákkal színesítette az eseményt.

Viczay Lajos kiállítása megtekinthető a Városi Galériában 2022. május 21-ig. Csütörtökön – pénteken - szombaton: 10-12 és 14-16 óráig.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés