2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A pécsi Mecsek Fotóklub kiállítása Kalocsán

A pécsi Mecsek Fotóklub kiállítása Kalocsán
Illés György Cinó  |  2022. 12. 11., 10:00

Tematikájában, fajában és stílusában is sokféleség jellemzi a Mecsek Fotóklub bemutatkozó tárlatát, amely múlt pénteken, november 25-én este nyílott meg a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) Szent István út 2-4. szám alatti épülete – az egykori Művelődési Ház, eredetileg: Nagyszeminárium – második emeletén. A vendégtárlattal a kalocsai Dunatáj Fotókör pécsi bemutatkozását viszonozza az idén épp 65 éves fényképészcsoport.

Természet- és tájfotók, épületfotók, portrék, életképek, köztük doluentarista és kísérleti munkák láthatóak a Mecsek Fotóklub kiállításán, amelyet a klub elnöke, Déri Judit nyitott meg Péjó Zoltán, a kalocsai Dunatáj Fotókör vezetőjének köszöntőjét követően.
A megnyitó ünnepélyességét Baranyi Réka, a Liszt Ferenc AI növendékének fuvolajátéka emelte, amelyet Csupor Balázs, az iskola tanára kísért zongorán.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Erik Ágoston Nagy / Facebook

A köszöntő és megnyitó beszédek során elhangzott: a kiállítással a pécsi fotóklub a Duntáj Fotókör pécsi kiállítását viszonozta, mégpedig egyéves késéssel, ugyanis ezt a tárlatot már tavaly tervezték megtartani, ám az akkori járványveszély miatt elhalasztották.

A két vezető méltatta a két fotós csoport közti szakai, és tagjai közt kialakuló személyes kapcsolatokat, amelyek az elmúlt időszakban folyamatosan erősödtek. Hasonlóan virágzó kapcsolatokat ápol mind a kalocsai, mind a baranyai megyeszékhelyen működő csoport a Baján tevékenykedő fotósok csoportosulásával, és e „háromszög” kapcsolatainak további mélyülése, a szakmai együttműködés további erősödése iránti reményét fejezte ki a két vezető.

Déri Judit emellett a kalocsai és pécsi fotósok együttműködésének egyik jeleként arról is beszámolt, hogy az idei Sopianae Szalon 2022. kiállítására benevezett egyik képével Sopianae-díj elismerésében részesült Török Töce Tibor „futógráfus”. A díjjal járó plasztikát a megnyitó keretében adta át a Mecsek Fotóklub elnöke. Ezt követően a két csoport tagjai és más érdeklődők megtekintették a kiállítás képeit, és a látottakat szendvicsek, pogácsa és bor mellett beszélhették meg.

A kiállítás megtekinthető hétköznap reggel nyolc és este hat óra köt, szombaton pedig reggel nyolctól délig.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Erik Ágoston Nagy / Facebook

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK