2022. 11. 27.
Virgil
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Ismert nevek, Jónyer István, Klampár Tibor, Font Sándor a szombati hartai asztalitenisz kupán

Ismert nevek, Jónyer István, Klampár Tibor, Font Sándor a szombati hartai asztalitenisz kupán
Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 08., 15:46

Jónyer István, Klampár Tibor világ- és Európa bajnok asztaliteniszezők és Font Sándor, a választókörzet országgyűlési képviselője, ezúttal mint versenyző aktív részvételével március 7-én, a sportcsarnokban rendezték meg a hartai asztalitenisz kupát. A felnövekvő generációk sportválasztását támogató szabadidősport rendezvényre a környező községek, Soltvadkert, Kalocsa, Kiskunhalas városok mellett Bajáról, Székesfehérvárról is érkeztek csapatok és versenyzők.

A nagyszámú indulóval, 26 profi, 42 amatőr és 10 gyerekjátékos részvételével rajtolt, 9 kiváló pingpongasztalon zajló versenyt több mint százan kísérték figyelemmel.

Az Arnold Csaba által szervezett verseny színvonalának és családias, baráti jellegének köszönhetően ezúttal is jól érezték magukat az induló gyerek és felnőtt sportolók, és a közönség is.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A pályázati forrás és a támogatók jóvoltából nagyon szép díjakat, érmeket, okleveleket vehettek át a dobogósok. A kitűnő vendéglátásnak, a híres hartai húsüzemek és hentesek kolbászainak, töltelékáruinak köszönhetően az elvesztett energiát is mindenki pótolhatta.

A versenyzőket és a közönséget nyilvánvalóan az is vonzotta, hogy olyan sportlegendákkal találkozhattak, mint az „aranyhármast” alkotó Gergely Gábor, Jónyer István, Klampár Tibor közül a két utóbbival.

Mint emlékezetes, 41 évvel ezelőtt, a phenjani világbajnokságon a férfi csapatverseny döntőjében a mágikus kínaiak felett elért 5-1-es győzelmükkel a futball aranycsapatunk angolok elleni 6-3-as eredményéhez hasonló diadalt arattak, ami igazi mérföldkő a hazai sporttörténelemben.

Ugyan világklasszisaink a 60-as éveik végét, 70-es éveik elejét tapossák, de a sportág iránti töretlen elkötelezettségüket jelzi, hogy Hartára is eljöttek és egészen az eredményhirdetésig kitartottak. 

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

A versenyt idén is megtisztelte jelenlétével Dollenstein László, Harta nagyközség polgármestere, aki portálunkon keresztül is köszönetét fejezte ki az egyesületeknek, versenyzőknek, a szülőknek, hogy eljöttek Hartára, illetve segítették gyerekeiket, akikkel a szurkolással, izgalommal teli szombati napot együtt töltötték.

A polgármester szerint ha jövőre is ennyien, vagy többen jelentkeznek, akkor fontolóra veszik, hogy a zsúfoltság elkerülése érdekében két egymáshoz nagyon közeli helyszínen, a sportcsarnokban, illetve a művelődési házban rendezik meg a versenyt, nagyobb teret adva a gyerek, illetve a felnőtt versenyeknek.

Az eredményhirdetés előtt benyomásairól Font Sándort kérdeztük, aki elmondta: „Nagy küzdelmek, izgalmas, szoros mérkőzések után fiammal, Márkkal párosban összejött, ami egyesben nem, döntőbe jutottunk. Az első szettet elveszítettük, de utána jobban sikerült összpontosítanunk, így a többit megnyertük. Meglátjuk, mire lesz ez elég.”

Kalocsáról Cselik Gyula, Németh Dávid, dr. Tóth Csaba, Vida Zolta, Győri Martin, Kapeller Gábor és Réfy Mór vett részt a versenyen. A profi pingpongozókból is álló mezőnyben a kalocsai együttes sajnos a legjobb négy közé jutásért folytatott küzdelemben kiesett, de amint mondták, a 26 profi, 42 amatőr és 10 gyerek részvételével zajló verseny végig jó volt, sok tapasztalatot gyűjtöttek.

Eredmények

  • Gyerekeknél: 1. helyezett Juhász Zoltán (Fajsz), 2. Oláh Klaudia (Harta), 3. Kaiber Tamás (Harta).
  • Amatőröknél: 1. helyezett Georg Keilhauer (Gárdony), 2. Molnár Ramóna (Csengőd), 3. dr. Göde Andrea (Székesfehérvár)
  • Profi párosok: 1. Katona László és Tábori Zoltán, 2. Font Sándor és Font Márk, 3. Losonczy György és Szalai Zsombor.

Az eredményhirdetés követően Font Sándor Facebook bejegyzésében azt írta a versenyről:

A délelőtti hartai „helyzetjelentésnél” még csak nem is reménykedtem, hogy éremmel térünk haza. Magunkat is meglepő, jó formában játszottunk Márkkal, és második helyen végeztünk

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!
2022-11-20 16:06:00
Az ország 354 településén, mintegy 21 ezer egyéni gazdaság részvételével kezdte meg november 14-én a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyéni gazdaságok összeírását. A válaszadók november 25-ig online, azt követően pedig december 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>
2022. 11. 24., 09:10
A programsorozat idén a textilre összpontosít, így sok kezdeményezés a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentésére, a ruhák újrahasznosítására, élettartamuk meghosszabbítására irányul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK