2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ismert nevek, Jónyer István, Klampár Tibor, Font Sándor a szombati hartai asztalitenisz kupán

Ismert nevek, Jónyer István, Klampár Tibor, Font Sándor a szombati hartai asztalitenisz kupán
Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 08., 15:46

Jónyer István, Klampár Tibor világ- és Európa bajnok asztaliteniszezők és Font Sándor, a választókörzet országgyűlési képviselője, ezúttal mint versenyző aktív részvételével március 7-én, a sportcsarnokban rendezték meg a hartai asztalitenisz kupát. A felnövekvő generációk sportválasztását támogató szabadidősport rendezvényre a környező községek, Soltvadkert, Kalocsa, Kiskunhalas városok mellett Bajáról, Székesfehérvárról is érkeztek csapatok és versenyzők.

A nagyszámú indulóval, 26 profi, 42 amatőr és 10 gyerekjátékos részvételével rajtolt, 9 kiváló pingpongasztalon zajló versenyt több mint százan kísérték figyelemmel.

Az Arnold Csaba által szervezett verseny színvonalának és családias, baráti jellegének köszönhetően ezúttal is jól érezték magukat az induló gyerek és felnőtt sportolók, és a közönség is.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A pályázati forrás és a támogatók jóvoltából nagyon szép díjakat, érmeket, okleveleket vehettek át a dobogósok. A kitűnő vendéglátásnak, a híres hartai húsüzemek és hentesek kolbászainak, töltelékáruinak köszönhetően az elvesztett energiát is mindenki pótolhatta.

A versenyzőket és a közönséget nyilvánvalóan az is vonzotta, hogy olyan sportlegendákkal találkozhattak, mint az „aranyhármast” alkotó Gergely Gábor, Jónyer István, Klampár Tibor közül a két utóbbival.

Mint emlékezetes, 41 évvel ezelőtt, a phenjani világbajnokságon a férfi csapatverseny döntőjében a mágikus kínaiak felett elért 5-1-es győzelmükkel a futball aranycsapatunk angolok elleni 6-3-as eredményéhez hasonló diadalt arattak, ami igazi mérföldkő a hazai sporttörténelemben.

Ugyan világklasszisaink a 60-as éveik végét, 70-es éveik elejét tapossák, de a sportág iránti töretlen elkötelezettségüket jelzi, hogy Hartára is eljöttek és egészen az eredményhirdetésig kitartottak. 

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

A versenyt idén is megtisztelte jelenlétével Dollenstein László, Harta nagyközség polgármestere, aki portálunkon keresztül is köszönetét fejezte ki az egyesületeknek, versenyzőknek, a szülőknek, hogy eljöttek Hartára, illetve segítették gyerekeiket, akikkel a szurkolással, izgalommal teli szombati napot együtt töltötték.

A polgármester szerint ha jövőre is ennyien, vagy többen jelentkeznek, akkor fontolóra veszik, hogy a zsúfoltság elkerülése érdekében két egymáshoz nagyon közeli helyszínen, a sportcsarnokban, illetve a művelődési házban rendezik meg a versenyt, nagyobb teret adva a gyerek, illetve a felnőtt versenyeknek.

Az eredményhirdetés előtt benyomásairól Font Sándort kérdeztük, aki elmondta: „Nagy küzdelmek, izgalmas, szoros mérkőzések után fiammal, Márkkal párosban összejött, ami egyesben nem, döntőbe jutottunk. Az első szettet elveszítettük, de utána jobban sikerült összpontosítanunk, így a többit megnyertük. Meglátjuk, mire lesz ez elég.”

Kalocsáról Cselik Gyula, Németh Dávid, dr. Tóth Csaba, Vida Zolta, Győri Martin, Kapeller Gábor és Réfy Mór vett részt a versenyen. A profi pingpongozókból is álló mezőnyben a kalocsai együttes sajnos a legjobb négy közé jutásért folytatott küzdelemben kiesett, de amint mondták, a 26 profi, 42 amatőr és 10 gyerek részvételével zajló verseny végig jó volt, sok tapasztalatot gyűjtöttek.

Eredmények

  • Gyerekeknél: 1. helyezett Juhász Zoltán (Fajsz), 2. Oláh Klaudia (Harta), 3. Kaiber Tamás (Harta).
  • Amatőröknél: 1. helyezett Georg Keilhauer (Gárdony), 2. Molnár Ramóna (Csengőd), 3. dr. Göde Andrea (Székesfehérvár)
  • Profi párosok: 1. Katona László és Tábori Zoltán, 2. Font Sándor és Font Márk, 3. Losonczy György és Szalai Zsombor.

Az eredményhirdetés követően Font Sándor Facebook bejegyzésében azt írta a versenyről:

A délelőtti hartai „helyzetjelentésnél” még csak nem is reménykedtem, hogy éremmel térünk haza. Magunkat is meglepő, jó formában játszottunk Márkkal, és második helyen végeztünk

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK