2022. 08. 13. szombat
Ipoly
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Befejeződött a bátyai községháza és a családgondozó energetikai korszerűsítése - 102 millióból újult meg a két leglátogatottabb középület

Zsiga Ferenc  |  2018. 11. 16., 12:25

Megtörtént a projekt zárása, azaz hivatalosan befejeződött az a beruházás Bátyán, melynek keretében a községháza és a családgondozó épülete újult meg. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területi -és Területfejlesztési Operatív Program (TOP-3.2.1-15-BK1-2016-00017) Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, energiahatékonyság növelése Bátya község közintézményeiben című projekt október 31-el történő zárása látványos változást hozott a település két nagy forgalmú utcájának, a Kossuth Lajos utcának és a Rákóczi utcának a külső megjelenésében.

Amint arról korában beszámoltunk, a korszerűsítés mindkét intézmény energiatakarékos és költséghatékony működtetését célozta meg. A fejlesztés elsősorban az épületek hőmegtartó képességét javította. A községháza és a családgondozó épülete 16 centiméteres homlokzati és 20 centiméteres födémszigetelést kapott. Mindkét helyen kicserélték a gázkazánokat és új, korszerű berendezéseket üzemeltek be, illetve a hivatal esetében egy fatüzelésű, úgynevezett elgázosító kazánt szereltek be a környezetbarát és gazdaságos működés érdekében.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Ugyancsak a fűtés hatékonyságát eredményezte a hőleadó radiátorok és egyéb berendezések szabályozó szeleppel történő ellátása. A polgármesteri hivatal tetején egy napelemes rendszert is elhelyeztek, és mindkét intézmény akadálymentesen, a polgármesteri hivatal ügyintézői helyiségei felvonóval közelíthetők meg.

Bátyán járva tegnap azt tapasztaltuk, hogy a községháza udvari térburkolatának saját kivitelezésben történő megvalósítása és a parkosítás még nem fejeződött be, de az épület szépen megújult a kalocsai székhelyű fővállalkozó, a Generált Kft. és az ugyancsak kalocsai Piktor-Ász Kft., mint alvállalkozónak köszönhetően.

Amint arról korábban beszámoltunk, a községháza belső átalakítása eredményeként egy új, viszonylag tágas tárgyalótermet is kialakítottak a képviselő-testület részére. Az idősebb, vagy mozgásukban korlátozott ügyfeleket akadálymentes lift segíti az ügyfélszolgálati irodák megközelítésében. A felvonót az épület hátsó homlokzatához illesztették, de az így is a közlekedési kapcsolatok súlypontjában helyezkedik el, a legforgalmasabb ügyfélfogadó iroda bejáratánál éri el a járószintet.

Zsebics Ilona polgármester korábban arról tájékoztatta portálunkat, hogy a két épületre rendelkezésre álló teljes pályázati összeg közel 60 százalékát költötték a községházára, a fennmaradó összegből újul meg a helyben egészségházként is ismert családgondozó épülete. Tegnapi helyszíni látogatásunk alkalmával azt tapasztaltuk, hogy a családgondozó épülete még takarításra vár, a szakemberek még nem költöztek be a megújult helyükre, de ahogy polgármesteri hivatal már korábban, most is zavartalanul fogadja az ügyfeleket.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints

A négyoldalas szórólapért kattints a képre!

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022-08-07 08:20:00
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés