2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Befejeződött a bátyai községháza és a családgondozó energetikai korszerűsítése - 102 millióból újult meg a két leglátogatottabb középület

Zsiga Ferenc  |  2018. 11. 16., 12:25

Megtörtént a projekt zárása, azaz hivatalosan befejeződött az a beruházás Bátyán, melynek keretében a községháza és a családgondozó épülete újult meg. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területi -és Területfejlesztési Operatív Program (TOP-3.2.1-15-BK1-2016-00017) Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, energiahatékonyság növelése Bátya község közintézményeiben című projekt október 31-el történő zárása látványos változást hozott a település két nagy forgalmú utcájának, a Kossuth Lajos utcának és a Rákóczi utcának a külső megjelenésében.

Amint arról korában beszámoltunk, a korszerűsítés mindkét intézmény energiatakarékos és költséghatékony működtetését célozta meg. A fejlesztés elsősorban az épületek hőmegtartó képességét javította. A községháza és a családgondozó épülete 16 centiméteres homlokzati és 20 centiméteres födémszigetelést kapott. Mindkét helyen kicserélték a gázkazánokat és új, korszerű berendezéseket üzemeltek be, illetve a hivatal esetében egy fatüzelésű, úgynevezett elgázosító kazánt szereltek be a környezetbarát és gazdaságos működés érdekében.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Ugyancsak a fűtés hatékonyságát eredményezte a hőleadó radiátorok és egyéb berendezések szabályozó szeleppel történő ellátása. A polgármesteri hivatal tetején egy napelemes rendszert is elhelyeztek, és mindkét intézmény akadálymentesen, a polgármesteri hivatal ügyintézői helyiségei felvonóval közelíthetők meg.

Bátyán járva tegnap azt tapasztaltuk, hogy a községháza udvari térburkolatának saját kivitelezésben történő megvalósítása és a parkosítás még nem fejeződött be, de az épület szépen megújult a kalocsai székhelyű fővállalkozó, a Generált Kft. és az ugyancsak kalocsai Piktor-Ász Kft., mint alvállalkozónak köszönhetően.

Amint arról korábban beszámoltunk, a községháza belső átalakítása eredményeként egy új, viszonylag tágas tárgyalótermet is kialakítottak a képviselő-testület részére. Az idősebb, vagy mozgásukban korlátozott ügyfeleket akadálymentes lift segíti az ügyfélszolgálati irodák megközelítésében. A felvonót az épület hátsó homlokzatához illesztették, de az így is a közlekedési kapcsolatok súlypontjában helyezkedik el, a legforgalmasabb ügyfélfogadó iroda bejáratánál éri el a járószintet.

Zsebics Ilona polgármester korábban arról tájékoztatta portálunkat, hogy a két épületre rendelkezésre álló teljes pályázati összeg közel 60 százalékát költötték a községházára, a fennmaradó összegből újul meg a helyben egészségházként is ismert családgondozó épülete. Tegnapi helyszíni látogatásunk alkalmával azt tapasztaltuk, hogy a családgondozó épülete még takarításra vár, a szakemberek még nem költöztek be a megújult helyükre, de ahogy polgármesteri hivatal már korábban, most is zavartalanul fogadja az ügyfeleket.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints

A négyoldalas szórólapért kattints a képre!

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK