2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Elkészült a megye és négy település Fenntartható Energia- és Klímaakció-terve – Négy közül az egyik Bátya község

Elkészült a megye és négy település Fenntartható Energia- és Klímaakció-terve – Négy közül az egyik Bátya község
Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 16., 14:56

2020. június 30-ával befejeződött a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei „SECAP kidolgozása a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat részére” című, 40 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatású projektjének megvalósítása. A minta projekt valamennyi település SECAP-programja elkészítéséhez segítséget nyújt.

A TOP-3.2.1-15-BK1 kódszámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívás keretében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szentkirály Községi Önkormányzattal, Bátya Község Önkormányzatával és Kunadacs Község Önkormányzatával közös projektben készítette el a megye és a négy település Fenntartható Energia- és Klímaakció-tervét.

AZ AKCIÓTERVEK ELFOGULATLAN, STATISZTIKAI ÉS TÉNYADATOKON ALAPULÓ ÁTTEKINTÉST NYÚJTANAK AZ ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA A KÜLÖNBÖZŐ SZEKTOROK ENERGIAFOGYASZTÁSÁRÓL ÉS SZÉN-DIOXID-KIBOCSÁTÁSÁRÓL. EZÁLTAL MÁR RÖVIDTÁVON IS JÓ ALAPUL SZOLGÁLNAK BERUHÁZÁSOK TERVEZÉSÉHEZ IS.

A fenntartható energia akciótervek célja, hogy helyi szintű energetikai stratégiát nyújtsanak a településeknek, majd javaslatokkal növeljék azok ellátásbiztonságát és versenyképességét. Ennek két alapvető eszköze az energiahatékonyság fokozása a jelenlegi életminőségünk megtartása mellett, majd az így kapott fogyasztás kielégítése minél nagyobb arányban megújuló energiaforrások felhasználásával.

A VALÓDI CÉL EGY OLYAN ÉLETTÉR MEGALKOTÁSA, MELY AZ ÉLŐVILÁG MINDEN ÉRTÉKÉNEK MEGŐRZÉSÉVEL HOSSZÚ TÁVÚ BOLDOGULÁST KÍNÁL MINDANNYIUNKNAK.

A TOP-3.2.1-15-BK1-2016-000044 azonosító számú projekt keretében elkészült a lakossági, az önkormányzati és a vállalkozások által megvalósított klímavédelmi és fenntartható energetikai jó gyakorlatok gyűjtése, valamint annak rendszerezését tartalmazó elektronikus „Klíma Kódex” című kiadvány.

A projektről bővebb információt a www.bacskiskun.hu oldalon olvasható.

További információk résztvevő partnerek honlapjain érhetők el:
www.batya.hu
www.kunadacs.hu
www.szentkiraly.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés