2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Herman harcban áll az Eb- részvételért

Tamás Ferenc  |  2020. 03. 05., 09:29

Mindhárom szakág serdülő birkózóinak Nagykanizsa adott otthont az év második korosztályos válogató versenyén, ahol február 29-én, szombaton 66 lány és 141 szabadfogású fiú, vasárnap pedig 119 kötöttfogású fiú szállt harcba a címeres mezekért, a korosztályos Eb- szereplésért.

A népes mezőnyben ott volt Zsemberi Herman is, akiről tudni kell, hogy korosztályos válogatott kerettag, mivel előző évben mindkét fogásnemben a magyar bajnoki dobogóra állhatott, edzője Hamzók József legnagyobb örömére. A nagykanizsai seregszemlén a teljes magyar mezőnyt még holland és horvát birkózók indulása is színesítette.

A kalocsai fiú az első napon szabadfogásban, a 44 kg-osok tizenkét fős veretes mezőnyében küzdött a nemes veretű érmekért, ahol csak a döntőben, egy birkózó berkekben is érthetetlen „ajándékpontozás” után vesztett a mérkőzés utolsó másodperceiben. De nézzük sorjában!

Herman az első meccsét Márkus Roland (Centrum SE) ellen vívta, akit betusolt az első perc végére. A folytatásban aztán a később harmadik, Rácz Olivér (Csepel) sem tudott a kalocsai fiú huszáros rohamainak ellenállni (5–0), így már döntőzhetett Hamzók Jóska tanítványa.

A fináléban a Vasas üdvöskéje, a nigériai származású Arszunkaev Ahmad várt rá, ahol a fogásnem teljes repertoárját bemutatta a két ifjú gladiátor. Az első etap után a fővárosi fiú már 6–0-ra vezetett, amikor Herman visszajött a meccsbe, és egyenlített a vége előtt (6–6). Már csupán hét másodperc volt hátra a döntőből, amikor a kalocsai fiú ellenfele támadását megkontrázva – a kalocsai stáb szerint pontokat érően –, szinte kidobta a körből fővárosi ellenfelét, ám hiába volt a „videózás”, a zsűriasztal érthetetlen módon a Vasas szépreményű ifjú titánjának adott pontokat. Ezzel a kalocsai fiú „csak” ezüstérmet vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetéskor.


Forrás: Katona Erika


Másnap a serdülő kötöttfogású fiúk válogatóját rendezték, ahol a KSE ásza, bronzérmet harcolt ki a 44 kg-osok súlycsoportjában.

Herman első mérkőzésén a szigetvári Kocsist győzte le, majd a végső második Secgin Bartu (Dorog) 8–7-re győzte le. Így, a vigaszágra került, ahol a pécsi Czakó elleni győzelmével kiharcolta a dobogó harmadik fokát.


Forrás: Katona Erika


A serdülő korosztály idei csúcsversenyét, az Országos Bajnokságot április 18-án, Püspökladányban tartják. A kalocsai fiúnak egy esetleges jó eredménnyel még minden esélye megmaradt arra, hogy megkaparintsa a címeres mezt, és ő képviselje hazánkat 44 kg-ban, szabadfogásban a júliusi Serdülő Európa-bajnokságon, amelyet majd a bulgáriai Várnában rendeznek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés