2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai birkózó a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián

Kalocsai birkózó a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián
Tamás Ferenc  |  2021. 01. 18., 13:52

A Kalocsai SE birkózó szakosztályának fiatal tehetsége, Zsemberi Herman a jövőben a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián, a sportág honi élmezőnyében pallérozódhat majd tovább, ahol a KIMBA első nemzedékének soraiban tanulhat és versenyezhet.

Mint edzőjétől, Hamzók Józseftől megtudtuk, ezzel a többszörös magyar bajnoki dobogós tanítványának megoldódott a fejlődését gátló összes problémája – Kalocsán már nem voltak előmenetelét segítő edzőpartnerei, nem volt kivel a súlyában birkóznia –, ezután viszont a sportág legjobb szakemberei irányítják majd felkészülését. Így, közvetlenül szem előtt lesz, hiszen a válogatott keret szakmai vezetői programjai szerint dolgozhat majd a hétköznapokban.


Édesanyja Katona Erika azt is megosztotta portálunkkal, hogy Herman remekelt az „akadémia felvételijén” is – a Bács megyei jelentkezők közül messze a legjobb teljesítményt nyújtotta –, így bekerült a KIMBA első nemzedéke 40 kötöttfogású, 17 szabadfogású fiú birkózója, valamint a 27 női versenyző közé.

A 2021-es év egyébként is vízválasztó lesz majd az utolsó éves serdülő kalocsai fiúnak, hiszen már tervei között az is szerepel, hogy megcélozza majd a kadet világbajnokságon való indulást, amelyet a nyár folyamán hazánkban rendeznek.


Jelenlegi edzőjétől Hamzók Józseftől azt is megtudtuk, hogy az akadémia kettős igazolással fogja elvinni majd a kiválasztottakat, tehát Herman is az országos viadalokon szerzett pontjai felét még Kalocsának, míg a másik felét az akadémiának szállítja. Mindeközben azt is megjegyezte, hogy a budapesti élet sem lesz már ismeretlen közeg versenyzője számára, hiszen a 2020/2021-es tanévet is már a fővárosban kezdte az általános iskolai tanulmányait befejező évfolyamában. Új iskolájában a versenyek, edzőtáborok, utazások szinte mindennaposak lesznek majd a sportág utánpótlásának honi krémjében, azaz a mindennapi életvitele középpontjában a tanulás és a magas szintű sportolás lesz a meghatározó. A választott iskolája az érettségi megszerzése mellett nagy segítséget és lehetőséget nyújt majd az edzői képesítés megszerzésében, a továbbtanulás lehetőségeiről már nem is beszélve.
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés