2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Mi lesz veled kalocsai birkózás? – Távozni készülnek az edzők a szakosztályból

Tamás Ferenc  |  2018. 07. 03., 16:24

Aki helyi sportberkekben forgolódik, annak egyre többször kell azzal a meglepő ténnyel azonosulnia, hogy a Kalocsai SE egyik tradicionális szakosztályában – nevezetesen a birkózóknál – a nyár végétől „be lehet majd csukni a boltot”, azaz az egyesület két nemzetközileg is jegyzett egykori birkózója és jelenlegi edzői búcsút intenek a KSE edzőtermének.

Nevezetesen a korábbi sikerkovács ifjabb Elekes Endréről és a mindenki által csak „Hamiként” emlegetett Hamzók Józsefről van szó, akik évek óta szó szerint vállukon cipelték a szakosztály összes gondját és baját, természetesen ezzel nem kisebbítve a szakosztály vezető Romsics Gábor érdemeit.

Elekes Bandi, amikor a profi birkózást abbahagyta és úgymond „leköltözött” Kalocsára a már itt élő szülei és testvére lakhelyére – szabadfogásban új színt hozott a kalocsai birkózás palettájára, sőt személyesen neki köszönhetjük Kalocsa városának első felnőtt magyar bajnoki címét is ebben a fogásnemben. Aztán

sorra jöttek edzői munkájának a sikerei is – diákolimpiai és korosztályos magyar bajnoki dobogós helyezések –

miközben Elekes Emese személyében nemzetközileg is eredményes birkózót nevelt, majd most legutóbb pedig

kislánya, Enikő is serdülő válogatott lett

és képviselhette a magyar színeket az Európa-bajnokságokon. Ugyanitt Elekes Endre a szakágvezető Péteri András mellett

edzői teendőket láthatott el a válogatottnál.

Mivel kislánya az ősztől a fővárosba igazol és ott folytatja majd tanulmányait, lehet, hogy ez is közrejátszott Elekes döntésébe, hogy elköszön a kalocsai szakosztálytól.

Hamzók Józsiról, a KSE másik edzőjéről is olyan hírek érkeztek, hogy a nyár végétől távozik az egyesülettől

és Kalocsa városából is. A zuhanyhíradó szerint ugyanis a megye egyik tradicionális birkózó utánpótlásbázisára csábítják szakvezetőnek, ahol munkahelyet is kínáltak neki.

Ha a fentiek igazak, akkor valóban lehúzhatják a rolót a KSE edzőtermében az új versenyévad során.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés