2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Zsemberi a Bp. Honvédba igazolt

Tamás Ferenc  |  2023. 02. 13., 12:35

Zsemberi Herman a Kozma István Birkózó Akadémia (KIMBA) első évfolyamos birkózója és tanulója, akadémiai edzője, Cifferszky Ákos ajánlásával a nagymúltú Bp. Honvéd birkózó szakosztályába igazolt, ahol Herman szakmai előrehaladását is irányítja majd a jövőben.

Hermanról birkózó berkekben tudni kell, hogy magyar bajnoki-és diákolimpiai érmekkel is dicsekedhetett Hamzók József tanítványaként, mint kalocsai versenyző, majd a középiskolai tanulmányait már kiválasztott tehetségként a KIMBA fővárosi elitjében kezdhette meg, ugyan is ide nyert felvételt.


Forrás: Katona Erika


A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli létrehozásáról tudni kell, hogy az akadémiai évfolyamok programjába közel száz fiatal tehetség juthat be évente, ahol az ország összes régiójából érkeznek kiválasztottak. Így, többek között Dorog, Kiskunfélegyháza, Orosháza hagyományosan kiemelkedő nevelőműhelyeiből kerülnek ki olyan tehetségek, akik a sportág utánpótlásának legjobbjait képviselhetik – köztük az egykori kalocsai amazon, Elekes Enikő (ma már korosztályos világbajnok – A szerk.) és Zsemberi Herman is, aki a KSE, majd a KUSE egykori vasgyúrója volt.

A ma is Kalocsán lakó Elekes család fiatal amazonja korosztálya világbajnoki dobogója tetejére állhatott.
bővebben ...

A birkózás szakemberei ugyanis vallják, hogy főleg olyan városokban, ahol nincsenek továbbtanulási lehetőségek, pl. egyetemek, főiskolák, ott elvesznek a versenysport számára a tehetséges fiatalok. Nekik ugyanis már az általános iskola befejezése után is továbblépési lehetőséget kell biztosítani mind a sportban, mind a végzettségben. Ugyanis ebben az életkorban kell a heti 5-6 tréning, a sportág élmezőnyébe tartozó szakvezetői háttér, a minél több nemzetközi megmérettetés. Szerencsére a KIMBA-ban mindez együttesen biztosított.

Nos, Zsemberi Herman, aki az első évét töltötte a KIMBA nagy családjában, mindezt megkaphatja a dolgos hétköznapok során, amely egyben a Kalocsán folyó szakmai munkát is fémjelezi. Csak bízhatunk benne, hogy a patinás Budapesti Honvéd olimpikonokkal teli klubjában és a KIMBA tehetségei között is megkapja majd azt a szakmai támogatást edzőjétől, Cifferszky Ákostól, aki a korosztályos válogatottak munkáját is irányítja a serdülő mezőnyben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>