2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Zsemberi Herman ezúttal kötöttfogásban került dobogóra

Tamás Ferenc  |  2019. 05. 23., 10:56

Soltvadkerten rendezték meg a Serdülő Kötöttfogású Országos Bajnokság küzdelmeit május 12-én, amely egyben Filus Sándor emlékverseny is volt. A szövetség ezzel a „bócsai birkózás pápája” emlékének adózott.

A nagyszabású viadalon közel ötven (!) egyesület, másfélszáz ifjú gladiátora, tizenegy súlycsoportban viaskodott egymással, köztük a Kalocsai SE szépreményű fiatalja Zsemberi Herman is, aki Hamzók József edző jeles tanítványa.


Forrás: Tamás Ferenc

Hermanról tudni kell, hogy előtte egy héttel, már a szabadfogású serdülő mezőnyben is ezüstérmes volt az országos bajnokságon, ráadásul

12 évesként szülői engedéllyel szerepelhetett a 15 éves serdülők honi legjobbjai népes mezőnyében.

Nos, ezúttal a másik fogásnemben is csillogtatta kivételes képességeit és Vadkerten

kötöttfogásban is érmet vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetéskor.

A kalocsai fiú a 41 kg-osok hét fős súlycsoportjába mérlegelt be, ahol a négy fős „A”-csoportban előbb körmérkőzött.

Herman itt is tus-és technikai tus győzelmekkel a csoport élén végzett,

amit Ghete Balázs (Dorog), Frittmann Gergő (Soltvadkerti TE) és Szabó Regő (KSC) bánhatott.

A három fős „B”-csoportban a végső győztes esztergomi Czuczor Dominik végzett az élen, aki egy héttel korábban Győrben már szabadfogásban is magyar bajnoki címet szerzett.

Az elődöntőben Herman a KSC-s Takács Leventével birkózott a fináléba kerülésért, de alulmaradt vetélytársával szemben. A bronzcsatában aztán ismét csoportbeli ellenfele, a dorogi Ghete Balázs ellen küzdött, akit másodszor legyőzve szerezte meg a kötöttfogás bronzérmét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés