2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Bronzérmes a „Gimi” lánycsapata az országos elődöntőn

Bronzérmes a „Gimi” lánycsapata az országos elődöntőn
Tamás Ferenc  |  2022. 12. 19., 16:49

December 14-én, szerdán rendezte meg a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Bács-Kiskun megyei Diák és Szabadidősport Egyesület a Városi Sportcsarnokban Kalocsán a Diákolimpia V-VI. korcsoportos lányok egyik országos elődöntőjét, ahol négy régió alakulatai közül három intézmény együttesei hadakoztak egymással. A négyes elődöntőre ugyanis egy területi győztes, a debreceni Ady Endre Gimnázium továbbjutásra is esélyes hölgykoszorúja sérültjei miatt lemondta a kalocsai részvételt.

A kiírás szerint csak a kalocsai elődöntő első helyezettje vehet majd részt a január végi, Tatán megrendezésre kerülő országos döntőben. A kalocsai elődöntőn ugyanis három korábbi megyebajnok küzdhetett meg egymással. A Balaton-parti fonyódi, Mátyás Király Gimnázium lányai, akik szinte a NEKA korosztályos legjobbjait képviselték, a szeghalmi Péter András Gimnázium, és a mieink, a Szent István Gimnázium Kalocsa lány kézilabdázói.

A találkozók előtt a csapatvezetők sorsoltak is, miközben 2x20 perces mérkőzésekben egyeztek meg egymással. Az első párosításban Péter András Gimnázium Szeghalom – Szent István Gimnázium Kalocsa összecsapásra került sor, ahol a Békés megyei első, a félidőre már 16-11-re vezetett, majd 29-19-re nyerte a találkozót.

Ezt a mérkőzést a Kalocsa-Fonyód ütközet követte, ahol a vendégeket a volt szövetségi kapitány, Hajdú János, a NEKA sportigazgatója vezette.
A meccsen aztán kidomborodott a vendégek nagyobb játéktudása és 15-5-ös félidei vezetésük után 33-15-re nyerték az összecsapást.

A folytatásban Szeghalom-Fonyód derbire került sor, amelyet a Balaton-parti Mátyás Király Gimnázium csapata nyert meg 31-26 arányban, 16-9-es félidei vezetésük után. Így ők jutottak az országos fináléba.

A három találkozót a Bács megyei bírópáros- Horváth Zoltán és Sándor György- hiba nélkül vezette a résztvevők egyöntetű megelégedésére.

A Szent István Gimnázium Kalocsa az alábbi játékosokkal szerepelt az országos elődöntőben, amelyet Szűcs Zoltán testnevelő tanítványai a bronzérmes harmadik helyen zártak: Holló Bianka (kapus), Horváth Fanni, Horváth Sára, Szabadi Rita, Arany-Tóth Klaudia, Jávor Molli, Kasi Kíra, Bagó Boglárka, Kovács Napsugár, Mészáros Nikolett, Sebestyén Noémi (mezőnyjátékosok).

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A csapattal Dávidházi Sándor, a Kalocsai KC edzője meccselt, mivel korábbi játékosai közül többen is a gimi csapatában szerepeltek.

Az érmeket a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából Martin Gábor, a házigazda rendező, Bács megyei Diák és Szabadidősport Egyesület nevében adta át az ünnepélyes eredményhirdetéskor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK