2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Eperföldön sportfelvételit tartottak

Tamás Ferenc  |  2023. 03. 29., 16:10

Március 24-én, pénteken délután tartotta az Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola sportosztályába jelentkezői részére a felvételit, amely előfeltétele a sporttagozatra történő bekerülésének. A próbatételen aztán a nagycsoportos óvodások számot adtak labdás ügyességükből, atlétikus képességeikből és mozgás koordinációs rátermettségükből is.

A sportiskolai program mintegy hat évvel ezelőtti bevezetése óta mindenképpen nőtt az érdeklődés az intézmény iránt, sőt a bekerüléshez a felvételi követelmények is egyre magasabbak lettek, hiszen egyre nehezebb a sportosztályba bekerülni. Így, a sportos “A” osztályba kerülők több sportfoglalkozásban is részesülnek a heti öt testnevelés órán kívül. Nekik ugyanis a “Küzdelem és játék”, illetve “Sportágválasztó” egy-egy órája a képzésükbe épül. Természetesen délutánonként az arra rátermetteket és kiválasztottakat több féle sportolási lehetőségen - kézilabda, röplabda, labdarúgás, atlétika, torna - várják a tanárok az edzéseken, sportfoglalkozásokon.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A 2017-es tanév óta sportiskolai keretek között működő intézmény nem csupán az élsport felé orientálásra és az utánpótlás nevelésre törekszik a versenysport számára, de tantárgyi képzésük kiemelt feladatának tekintik a sport és az egészséges életmód megszerettetését, a versenyeztetés biztosítását.

Idén a sportosztályukba mintegy 30 fő jelentkezett, akikből talán ugyanennyit kívánnak beiskolázni.
A jelentkező ovisok aztán bevetették magukat a felvételi követelményeinek próbáiba, amelyek között szerepelt a labdaügyesség, az atlétikus képzettség felmérése (helyből távolugrás, kislabdahajítás) és a mozgáskoodinációs feladatok felmérése is. 

Képgaléria megtekintése (38 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK