2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai asztalitenisz sikerek a diákolimpián

Tamás Ferenc  |  2020. 02. 25., 08:18

A 2019/2020. tanévi Asztalitenisz Diákolimpia Országos döntője február 20-23. között Karcagon került megrendezésre, ahol az indulók ezúttal iskoláik színeiben versenyezhettek.

Az olimpián az I-VI. korcsoportosok versenyzői csapatban és egyéniben mérhették össze tudásukat, ahol

a győztesek megszerezték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A karcagi Városi Sportcsarnokban megtartott nagyszabású viadalra a megyék bajnokai és Budapest 1-3. helyezett versenyzői kvalifikálták magukat. A küzdelmek „A” és „B”-kategóriában zajlottak, azaz előbbiek az igazolt versenyzők, míg utóbbiak az igazolással nem rendelkező amatőr versenyzők voltak.

Országos méretekben 3560 egyéni versenyző állt asztalhoz a kezdetekkor, míg a csapatok versenyében 266 együttes nevezett a fiúknál és a leányoknál.


A kalocsai fiatalok – a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény diákjai – a III-IV. korcsoportos fiúk, a megyei döntőt megnyerve kvalifikálták magukat az országos fináléba, ahol a „B”-kategória csapatversenyében is diadalmaskodtak. Vida Zolta, Győri Martin, Réfy Mór így beírta nevét a kalocsai sport arany oldalaira, a kiharcolt diákolimpiai sikerükkel  – felkészítő edzőjük, Farkas Zoltán őszinte csodálatára.


Vida Zolta a „B”-kategória egyéni versenyét is megnyerte a III-IV. korcsoportban, így előző évi egyéni ezüstje mellé ezúttal már diákolimpiai aranyat is akaszthat vitrinjébe a Kalocsai SE ígéretes tehetsége.


A fiú „B”-kategória III-IV. korcsoport egyéni dobogósai
1.Vida Zolta (Kalocsa, Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény)
2.Móricz Zsombor (Szolnok)
3.Varga Vince (Veresegyház)

A fiú „B”-kategória III-IV. korcsoport csapat végeredménye
1. Kalocsa, Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény
2. Siófoki Beszédes József Általános Iskola
3. Veresegyház, Kálvin Téri Református Általános Iskola


A verseny részleteiről Farkas Zoltán edzőt kérdeztük, arra kérve, hogy avasson be bennünket az „aranykovácsolás” titkaiba.


A KSE Asztalitenisz Szakosztály játékosai közül egyéniben és csapatban is voltak indulók. Február 21-én, péntek délután Vida Zolta, a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola tanulója, a III-IV. korcsoportos fiúk 19 fős mezőnyében,a "B" kategória bajnoki címéért szállt harcba. Tavalyi ezüstérmének köszönhetően kiemelt csoportba került, ahonnan két ellenfelét legyőzve, első helyen jutott a nyolcas főtáblára. Az egyenes kieséses szakaszban újabb két mérkőzést nyert, így döntőbe jutott. A fináléban szolnoki ellenfelét három szettben (11:9,11:9,11:4) maga mögé utasítva sikerült elérnie célkitűzését, diákolimpiai bajnok lett.Másnap, szombaton Győri Martin és Réfy Mór csatlakozott Zoltához, majd délelőtt 10 órától elkezdődött a III-IV. korcsoportos csapatverseny,"B" kategóriában. Az induló tizenhat csapatot négy csoportba osztották. Játékosaink mindhárom rivális csapatot, meggyőző fölénnyel,3:0 arányban győzték le. Minden csoportból az első kettő jutott tovább és játszott a négy közé jutásért. A kieséses szakasz első mérkőzése sem okozott gondot, az újabb három-nullával négy között voltunk. Az ezt követő elődöntő hozott némi izgalmat, de meglepetést nem,2:1 a javunkra, döntőbe jutottunk. Az utolsó mérkőzésünkön korábbi csoportellenfelünkkel, Siófok csapatával kerültünk szembe. A fináléban nem sikerült megismételni a három-nullát, de a győzelmünket semmi sem veszélyeztette, kettő-egy arányban nyertünk.Ezzel a kiváló teljesítménnyel a 2019/2020. tanévi Diákolimpia bajnokcsapata a kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Iskola lett. Dicséret illeti a legifjabb csapattagot Réfy Mórt, aki hat mérkőzéséből négyet nyert, első országos asztalitenisz versenyén jól teljesített. Győri Martin hibátlanul szerepelt, az összes meccsét szettveszteség nélkül, magabiztosan nyerte meg. Vida Zolta, a 2019-es év legjobb kalocsai utánpótlás asztaliteniszezője sem vesztett szettet ezen a napon, kiválóan játszott, megérdemelten lett kétszeres diákolimpiai bajnok – fejezte be értékelését Farkas Zoltán, a fiatalok edzője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>