2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai lövészek sikere a gyöngyösi országos Diákolimpián

Kalocsai lövészek sikere a gyöngyösi országos Diákolimpián
2022. 06. 01., 09:13

Május 20-án rendezték meg a 2021/2022. Tanévi Sportlövészet Diákolimpia országos döntőjét Gyöngyösön. A Sportlövészet Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdette meg, a verseny megrendezése pedig a Magyar Sportlövők Szövetségének feladata volt. Kalocsáról és Bajáról összesen négy tanuló indult a megmérettetésen: Farkas Réka, a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 7. a osztályos tanulója, Vörös János, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola 5. a osztályos tanulója, Ladányi Dávid a bajai III. Béla Gimnázium 7. b osztályos tanulója. Mácsai Anna pedig, mint az iskola 9. b. osztályos tanulója a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviselte a versenyen. Első körben a megyei bajnokságra került sor, Bács-Kiskun megye esetében Nagykőrösön, április 23-án.

A kalocsai indulók bizonyították felkészültségüket, mindegyikük kiérdemelte az országos döntőbe való továbbjutást. Ladányi Dávid 151 köregységgel első helyezett, Vörös János 109 köregységgel második helyezett lett a nyíltirányzékú légpuska 20 lövéses fiú III-IV. korcsoport versenyszámban.

Mácsai Anna 166 köregységgel első helyezést, Farkas Réka pedig 115 köregységgel második helyezést ért el a nyíltirányzékú légpuska 20 lövéses leány III-IV. korcsoport versenyszámban.

Ezek után a fiatalok kitartó munkával és nagy reményekkel készültek az országos erőpróbára, amelyre minden megyéből a három legeredményesebb sportoló jutott tovább. A döntőt Gyöngyösön a dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban rendezték meg május 20-án. Mind a négy tanulónak sikerült jelentős mértékben javítani korábbi eredményén. Természetesen egy országos verseny esetében jóval nagyobb próbatétel lehet a látványos helyezések elérése, de mint tudjuk, az igazi kihívást mindig önmagunk legyőzése jelenti.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A fiatal kalocsai lövészeknek ezt a kihívást most sikerült teljesíteni. Ladányi Dávid 159 köregységgel a 11. helyen, Vörös János pedig 131 köregységgel a 45. helyen végzett a nyíltirányzékú légpuska 20 lövéses fiú III-IV. korcsoport versenyszámban. Farkas Réka 140 köregységgel a 21. helyen zárta a versenyt a nyíltirányzékú légpuska 20 lövéses leány III-IV. korcsoport versenyszámban, Mácsai Anna pedig 174 köregységgel ugyanebben a számban ezüstérmes lett. Anna legnagyobb ellenfellei a Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnázium tanulói voltak, akik kiváló eredményeikkel maguk mögé utasították szinte az egész mezőnyt. Egyedül Annának sikerült a három lány közé – akik végül az első (174 köregység), a harmadik (172 köregység) és a negyedik (168 köregység) helyen végeztek – „éket verni” és megszerezni az ezüstérmet, ráadásul az első helyezettel azonos köregységgel. A versenyt ebben az esetben a jobb második sorozat döntötte el.

A Diákolimpia után a kalocsai lövészek folytatják a munkát edzőik Ferenczi László és Tóth Viktor gondos irányítása alatt. Gratulálunk az eddig elért eredményeikhez, valamint sok sikert és kitartást kívánunk a kitűzött célok eléréséhez!

 

Mácsainé Iván Éva

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK