2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai lövészek sikere a gyöngyösi országos Diákolimpián

Kalocsai lövészek sikere a gyöngyösi országos Diákolimpián
2022. 06. 01., 09:13

Május 20-án rendezték meg a 2021/2022. Tanévi Sportlövészet Diákolimpia országos döntőjét Gyöngyösön. A Sportlövészet Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdette meg, a verseny megrendezése pedig a Magyar Sportlövők Szövetségének feladata volt. Kalocsáról és Bajáról összesen négy tanuló indult a megmérettetésen: Farkas Réka, a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 7. a osztályos tanulója, Vörös János, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola 5. a osztályos tanulója, Ladányi Dávid a bajai III. Béla Gimnázium 7. b osztályos tanulója. Mácsai Anna pedig, mint az iskola 9. b. osztályos tanulója a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviselte a versenyen. Első körben a megyei bajnokságra került sor, Bács-Kiskun megye esetében Nagykőrösön, április 23-án.

A kalocsai indulók bizonyították felkészültségüket, mindegyikük kiérdemelte az országos döntőbe való továbbjutást. Ladányi Dávid 151 köregységgel első helyezett, Vörös János 109 köregységgel második helyezett lett a nyíltirányzékú légpuska 20 lövéses fiú III-IV. korcsoport versenyszámban.

Mácsai Anna 166 köregységgel első helyezést, Farkas Réka pedig 115 köregységgel második helyezést ért el a nyíltirányzékú légpuska 20 lövéses leány III-IV. korcsoport versenyszámban.

Ezek után a fiatalok kitartó munkával és nagy reményekkel készültek az országos erőpróbára, amelyre minden megyéből a három legeredményesebb sportoló jutott tovább. A döntőt Gyöngyösön a dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban rendezték meg május 20-án. Mind a négy tanulónak sikerült jelentős mértékben javítani korábbi eredményén. Természetesen egy országos verseny esetében jóval nagyobb próbatétel lehet a látványos helyezések elérése, de mint tudjuk, az igazi kihívást mindig önmagunk legyőzése jelenti.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A fiatal kalocsai lövészeknek ezt a kihívást most sikerült teljesíteni. Ladányi Dávid 159 köregységgel a 11. helyen, Vörös János pedig 131 köregységgel a 45. helyen végzett a nyíltirányzékú légpuska 20 lövéses fiú III-IV. korcsoport versenyszámban. Farkas Réka 140 köregységgel a 21. helyen zárta a versenyt a nyíltirányzékú légpuska 20 lövéses leány III-IV. korcsoport versenyszámban, Mácsai Anna pedig 174 köregységgel ugyanebben a számban ezüstérmes lett. Anna legnagyobb ellenfellei a Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnázium tanulói voltak, akik kiváló eredményeikkel maguk mögé utasították szinte az egész mezőnyt. Egyedül Annának sikerült a három lány közé – akik végül az első (174 köregység), a harmadik (172 köregység) és a negyedik (168 köregység) helyen végeztek – „éket verni” és megszerezni az ezüstérmet, ráadásul az első helyezettel azonos köregységgel. A versenyt ebben az esetben a jobb második sorozat döntötte el.

A Diákolimpia után a kalocsai lövészek folytatják a munkát edzőik Ferenczi László és Tóth Viktor gondos irányítása alatt. Gratulálunk az eddig elért eredményeikhez, valamint sok sikert és kitartást kívánunk a kitűzött célok eléréséhez!

 

Mácsainé Iván Éva

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK