2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Sportnap a Szent István Gimnáziumban

Sportnap a Szent István Gimnáziumban
2021. 10. 08., 14:10

Hagyományosan szeptember utolsó pénteki napján kerül megrendezésre az a sportnap, amelyhez az Európai Diáksport Szövetség felhívására minden évben csatlakozik a Szent István Gimnázium. Sajnos a világjárvány következtében az elmúlt évben ez az esemény elmaradt, de a múlt héten sikerült a gimnázium valamennyi tanulóját és tanárát bevonva megszerveznünk a sportnapot. Szerencsére az időjárás is mellettünk állt, verőfényes napsütésben sorakozhattunk fel a városi sportpályán.

A megnyitót követően az osztályok bemelegítése következett: korábban összeállított gyakorlatok segítségével a Jerusalema című zenére mozogtak együtt a diákok.

A kihívás ebben a programban mindig a futás, amit minden nevezőnek teljesíteni kell. Idén 2021 métert futottak a tanulók - ezúttal váltóban. Emellett sorversenyeken vettek részt az osztályok hétfős csapatai, osztályfőnökeikkel együtt. Vicces és kreatív ügyességi gyakorlatokat kellett végrehajtani, amelyekben nem az erő és izom, inkább a taktikai készség és az összehangolt csapatmunka kapta a főszerepet.

Azok a tanulók is hozzájárulhattak a pontszámok gyűjtéséhez, akik nem nagyon szeretnek sportolni. Számukra az idén nyáron lezajlott különleges olimpia hátteréről, érdekességeiről állítottunk össze egy kvízkérdés-sort, amelyből például az is kiderült, hogy az aranyérmeket a tengerből kihalászott elektronikus hulladékok nemesfém alkatrészeiből készítették.

Komoly szerepet kapott a nagy magyar találmány, az idén immár 47 esztendős Rubik kocka. Minden osztályban akadt olyan versenyző, aki néhány perc alatt eredeti színeire tudta visszatekerni a bűvös hatoldalút.

A gimisek csatakiáltásokkal, logókkal, plakátokkal, jelvényekkel készültek a szurkolásra, az osztályok pedig egységes öltözetükkel mutatták, mennyire összetartoznak.

Szép napsütés, sok vidám, kipirult arcú fiú és lány, humoros jelenetek, és nem utolsósorban aktív mozgás jellemezte ezt a néhány órát. Jó lenne, ha az előttünk álló tanév még jó néhány hasonló programot rejtegetne tanulók és tanárok számára.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

Grabiczáné Fekete Zsuzsanna

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!