2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vigyázz, kész, sport! – Mozdul a kalocsai ifjúság

2018. 11. 14., 17:48

Pénteken nagy lesz a sürgésforgás mindkét kalocsai sportcsarnokban. Ekkor tartja ugyanis hagyományos, éves sportnapját a helyi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, amely immáron a „Vigyázz, kész, sport!” nevet viseli. Az aznapi programtorlódás ellenére szép számmal gyűltek csapatok az egyes eseményekre.

A sportfolyam péntek délelőtt 10 órakor kezdődik a „nagysportcsarnokban”, amely helyszín-megnevezés alatt a Martinovics utcai Városi Sportcsarnok értendő. Az események másik helyszínéül a „kissportcsarnokot” nevezik meg a szervezők, amely pedig a kórházzal szembeni, Kossuth utcai létesítményt fedi.

A program tehát Lakatos Melinda alpolgármesteri köszöntőjével startol a nagysportcsarnokban, amelyet ovitorna követ. Ezután kezdődik az általános iskolás és középiskolás korcsoportok számára a röplabdaverseny, amellyel párhuzamosan a kiscsarnokban a gyerekfoci indul. Mindkét elem déltől háromig tart.

Örömteli fejlemény, hogy valamennyi sportágra több nevezés érkezett, mint a tavalyi évben. A röpitornán 7 általános, és 4 középiskolás csapat verseng majd a tavalyi 4-4-gyel szemben, míg gyerekfocira is a legutóbbi 8 csapat helyett az idén 9-et regisztráltak.  

A sorból némileg kilóg az este kilenctől hajnali négyig mérkőző éjszakai focisták száma. Ők ugyanis 2017-ben 15 csapatban neveztek, ez a szám 2018-ban eddig 13, a szervezők viszont a korábbi gyakorlatból kiindulva számolnak arra, hogy többen „utolsó pillanatban” ébrednek majd, és a helyszínen jelzik indulási szándékukat.

Az, hogy ekkora az érdeklődés a diákönkormányzat szervezésében tartandó sportnap iránt két dolgot is fémjelez. Egyfelől azt, hogy a GYIÖK ügyesen mozgósított, másfelől pedig azt, hogy az iskolák is támogatóan fordultak az esemény felé, hiszen annak ellenére, hogy a Bajai Szakképzési Centrumnak a kalocsai Kossuth és Dózsa középiskoláiban egyaránt nyílt napok vannak aznap, a Kalocsai Szent István Gimnázium pedig pályaorientációs napot hirdetett, mind szép számmal delegáltak indulókat.

Érdekesség, hogy a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár nyertes pályázatának köszönhetően egy különlegességgel is feldobják majd a sportnap palettáját, amelyre kifejezetten hívnak és várnak minden érdeklődőt. Délután három órától fél ötig ugyanis egy air track show lesz a Városi Sportcsarnokban, amelyen ingyenes a részvétel, sőt, a látványos, speciális, levegővel fújt szőnyegen bemutatott akrobatikus torna-jellegű gyakorlatokban a megjelenő érdeklődők is kipróbálhatják magukat.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints! 

A négyoldalas szórólapért kattints a képre!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés