2022. 05. 21. szombat
Konstantin
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Lezárult az izgalmakban, időjárási viszontagságokban bővelkedő országos Szelidi-tavi horgászverseny – 15 kilós ponty is horogra akadt

Lezárult az izgalmakban, időjárási viszontagságokban bővelkedő országos Szelidi-tavi horgászverseny – 15 kilós ponty is horogra akadt
Zsiga Ferenc  |  2022. 04. 28., 08:00

Még a véghajrá előtti éjszaka, sőt, a szerda 12 órai zárás előtti utolsó pillanatok is jelentősen módosították a háromnapos országos, II. Bán István Szelidi-tavi Horgászverseny végső eredményét, amelynek egyik győztese a partra emelt, kereken 15 kilogrammos ponttyal vívta ki a kategóriaelsőbbséget. Ahogy az izgalmak, úgy ezúttal az időjárás viszontagságai sem kímélték a 26 csapat közel 80 tagját a vasárnap déltől szerda délig, éjjel-nappal tartó verseny során, amelyen összesen 564 darab halat fogtak ki, 1465,18 kilogramm összsúlyban. A több mint félezer hal közül 4 darab volt 10 kilogramm feletti, és egy darab 15 kilogrammos. Mindezt az április 27-én, 15 órakor, a szelidi Holdfény Camping központi épületében megtartott eredményhirdetésen Györgye László főszervező Dusnoki Csaba polgármester köszöntőbeszédének elhangzását követően ismertette a háromnapos maratoni horgászatban megfáradt résztvevőkkel.

A szombat délután jégesővel, mennydörgéssel kísért front betörésével, majd az azt követő nap hektikus időjárása következtében egyszeriben több, addig kevésbé eredményes csapat jelent meg az élmezőnyben. Különösen azok voltak sikeresek, akik a tó déli partján, tehát a Szittyótér felöli oldalon, ott is az úgynevezett magas parton horgásztak. Az összes nagy hal szinte kivétel nélkül ott akadt horogra, majd a mérlegelés után – a versenyszabályoknak megfelelően – valamennyi kíméletesen visszakerült a vízbe. Ugyan a számok azt mutatják, hogy az északi és a déli parton kijelölt 13-13 horgászhelyen ezúttal az üdülőfalu felöli oldalon pecázók voltak sikeresebbek, de azért a tó északi partja (Húsfoka, Bodzás) is szépen adta a halakat, fenntartva a horgászok éjjel-nappal lankadatlan éberségét.

A mérlegelésnél készült fotókat látva elképesztő, milyen gyönyörű és egészséges halakat rejt a mi Szelidi - tavunk, egyben büszkeségünk, és most még csak a versenykiírásban szereplő pontyokat és amurokat láttuk, a kapitális harcsákat, süllőket és csukákat ezúttal nem. 

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Az unalomig ismert közhely, a „mi lett volna ha…” - például, ha az időjárás nem fordul hidegebbre, a tó végéből nem tengelyig érő sárból kell kivontatni az autókat, stb. - természetesen ezúttal is beszédtéma volt a holtfáradt, de azért kitartó és vidám csapattagok között, miközben a verhetetlen dunapataji pacal és sütemények elfogyasztása közben az eredményre vártak.

Az összességében pozitív, vágyvezérelt gondolkodást talán annak a Nyíregyházáról érkezett horgásznak a mondása tükrözte, aki szerint:

Horgászatban nincs kudarc és nincs távolság, mert a természet közelsége, érintése Szeliden, ezen a gyönyörű, halban gazdag helyszínen is itt volt velünk! Az ide érkező horgászok mind a horgászélményeket, mind a csodaszép természeti értékek látva és megtapasztalva, rekreációs szempontból is jól járnak."

A 15 órakor kezdődő eredményhirdetésen a horgászokat Dusnoki Csaba, Dunapataj Nagyközség polgármestere köszöntötte.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A településvezető Györgye László főszervező és segítői, a Lódri család és mások elhivatott szervezői munkáját dicsérve és elismerve visszaemlékezett a horgászverseny névadójának, az elhunyt Bán István híres versenyhorgász, lokálpatrióta munkásságára, aki mint mondta, sokat tett a dunapataji dunai horgászat és a Szelidi-tavi horgászat színvonalának emeléséért és népszerűsítéséért. 

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A polgármester reményét fejezte ki, hogy ugyan a horgászat önmagában is egy remek dolog, de azért itt olyan emberi kapcsolatok, barátságok születtek, mélyültek el, amelyek talán a megpróbáltatások ellenére, vagy éppen ez okból, egy életre emlékezetessé teszik az elmúlt három napot. Mások mellett ezért folytatódik jövőre is a verseny!

A továbbiakban az M Baits cég által támogatott háromnapos II. Bán István Horgászverseny eredményeit Györgye László főszervező ismertette.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

„A” szektor (déli part) 1. helyezett Corax Baits – 124, 35 kg; 2. Venezia Bt. 94,9 kg; 3. Grill Express 91,46 kg.

„B” szektor (északi part) 1. helyezett Buli Carp Team 81,38 kg; 2. Aranysakál Team – 66,4 kg; 3. R. Team – 63,5 kg.

Abszolút győztes

1.Giliszta SÖ-KI Team – 253,25 kg (a vándorkupát őt vihették haza); 2. Auslander Team 173,3 kg; 3. Pataj Team 125, 95 kg

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Legnagyobb amúr

Auslander Team – 6,10 kg

Legszebb spanyol mintás ponty

Auslander Team

Legszebb tőponty

Lady és a Gazember

Különdíj

Szili György és Bogdán Edmond

Női versenyzők:

Althammer Gabriella, Pálinkás Nikolett, Tóth Sarolta, Flöp Annamária, Hajagos Katalin

Legvidámabb csapat

Aranysakál

A népes résztvevők között hárman is a horgászverseny három napján ünnepelték születésnapjukat, Gyöngyösi Róbertet, Tóth Ervint és Németh Szabolcsot külön is köszöntötték ezen alkalomból. Az abszolút győztes részére a Dunapataji Horgász Egyesület egy éves ingyenes horgászjegyet ajánlott fel, a szervezők pedig a második helyen végzettnek a jövő évi verseny 60 ezer forintos nevezési díját ajándékként biztosították.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés