2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Szép eredményekkel zárult a négynapos országos non-stop horgászverseny Szeliden – 2,7 mázsa ponty, amur a győztes zsákmánya

Zsiga Ferenc  |  2023. 09. 18., 08:55

Szeptember 17-én, vasárnap 12 órakor hivatalosan is véget ért a csütörtökön kezdődött négynapos, immár negyedik alkalommal megrendezett Szelidi Országos Non-stop Horgászverseny, amelyen különösen az első két helyen végzett csapat esetében szép összsúlyú fogásokat regisztráltak a szervezők.

Az élmezőny ezúttal egy kicsit átrendeződött: a tavaly minden idők legnagyobb fogását elérő, akkor három nap alatt 821,27 kilogramm pontyot és amurt partra emelő, kiskunhalasiakból álló Venezia Bt. háromfős csapata a most kifogott 233,55 kilogrammal csak a második lett. Ezúttal riválisuk, a Haldoradó Team 270,25 kilogrammal érdemelte ki az első helyet. Az élboly innen leszakadt, ugyanis a harmadik helyezett Buli Carp Team esetében 127,93 kilogramm pontyot és amurt mértek a versenybírók, tehát az első és a harmadik helyezett közötti különbség közel 1,5 mázsa kifogott hal volt.

Ezek a számok persze egy hétköznapi horgász esetében szinte felfoghatatlanok, van aki öt - hat - hét szezon alatt nem fog ennyi uszonyost, de hát itt tapasztalt, nagyon sok versenyt megjárt, az egyes horgászkészségek mellett az etetőanyag és a csali választásában is profi versenyzőkről beszélünk.

Ám ezúttal ez is kevésnek bizonyult. A versenyzők szerint a nyár az őszben időjárás a halakat is megzavarta, különösen a nagyobb, illetve a 8 kilogramm feletti példányok nem ettek. Mindeközben a rendkívüli melegben a fürdőzők is ellepték a tavat, amire szeptember közepén még alig volt példa, így esetenként velük is meggyűlt a horgászok baja és, de szerencsére a konfliktusok kulturáltan lerendeződtek.

A csütörtöktől vasárnapig non-stop, éjjel-nappal tartó halfogó bajnokságban résztvevő horgászok megfáradtan, de derűsen érkeztek a vasárnap 13 órakor kezdődő eredményhirdetésre. Természetesen hal nélkül, mert a kifogott példányokat a mérlegelés után az utolsó darabig, kíméletesen vissza kellett engedni a tóba.

A záróeseményt Csókás András, a Dunapataji Horgászegyesület elnöke nyitotta meg, aki elmondta:

Kiváló horgászversenyt sikerült lebonyolítani a szervezőknek. A verseny attól volt kiváló, hogy alapos előkészítő munka előzte meg, és a nagyon szép környezet mellett a bő halállomány is szerepet játszott ebben. A halgazdag víz hírét erősíti az a beszédes adat, hogy a 26 csapat 78 horgásza 20,5 mázsa halat fogott ki összesen.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: KALOhírek


A tavaszi, minden idők legnagyobb rekordfogása 25 mázsa volt - emlékeztetett az elnök hozzátéve: régi tapasztalat, hogy Szeliden a szeptember az egyik leggyengébb hónap. A horgászversenyt ezúttal is haltelepítés előzte meg, de a friss példányokból most csak néhányat sikerült kifogni. Az elnök végül gratulált a versenyzőknek, ígéretet tett arra, hogy az egyesület a jövőben is minden támogatást megad a verseny folytatásához.

A halfogó bajnokság fő támogatója, az M Baits cég igazgatója, Völgyesi Armand, aki először nevezett be a versenybe. Elmondta:

Élvezetes, de nagyon fárasztó versenyen vagyunk túl. Remélem, ez a társaság a jövőben is megmarad és az elkövetkező években is ilyen színvonalas versenyeken tudunk részt venni.”Az eredményeket Györgye László főszervező ismertette, aki elöljáróban elismerését fejezte ki a versenyzőknek. Mint mondta, az elmúlt négy nap immár számokkal alátámasztva bizonyítja, hogy a Szelidi-tó méltó a horgásztársadalom körében mind nagyobb hírnevére.
Az eredményhirdetés alkalmával a csapatok nő tagjait, a legidősebb horgászt, a legfiatalabb horgászokat, a legrendezettebb horgászhelyet kialakítókat, a legtöbb nagytestű pontyot kifogó csapatot, a szülinapost, a legvidámabb csapatot, de még a darabszámra legkevesebb halat kifogó csapatot is díjazták. Külön díj járt a verseny legnézettebb videója készítőinek is.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Bizonyosan mindenki megérdemelné, hogy egy ilyen embert, horgászt próbáló verseny résztvevőjeként kiírva is olvassa a nevét, de most a 26 csapat és a rengeteg díj miatt a felvezetőben ismertetett együttesek megnevezésére hagyatkozunk, a teljes lista a Szelidi versenyek Facebook oldalon olvasható, és várhatóan a legszebb kifogott példányok fotói is ott láthatók majd.
Annyit mindenképpen érdemes még elmondani, hogy valamennyi résztvevőt oklevéllel, éremmel, a győzteseket kupával, Szelidi-tavi horgászjeggyel, no’ és persze rengeteg M. Baits termékkel, a Lódri család által felajánlott ajándékcsomagokkal jutalmazták.
Mielőtt a jó hangulatú, csoportkép készítésével záruló horgászverseny megfáradt pecásai hazatértek, a szervezők jóvoltából egy nagyon finom dunapataji pincepörköltet fogyasztottak el.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>
2023. 09. 19., 13:56
A kormányablakbusz szeptember 20-án, szerdán 8:30 és 14:30 között a Polgármesteri Hivatal épületénél várja a lakosságot ügyfélfogadásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK