2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Falunapot ünnepel Dunaszentbenedek - Mystery Gang és ABBAbák a színpadon

Helyszín:
Dátum: 2019. szeptember 06., péntek 12:00
Falunapot ünnepel Dunaszentbenedek - Mystery Gang és ABBAbák a színpadon

Huszonegyedik alkalommal rendez falunapi mulatságot Dunaszentbenedek és az idén a szervező csapat többsége szakított a korábbi hagyománnyal: az előttünk álló hétvégén ugyanis nem lesz Irigy Hónaljmirigy-fellépés Benedeken, bár korábban nélkülük elképzelhetetlen volt a falunap.

Lesz viszont sok minden más péntektől vasárnapig – derül ki az órára lebontott, részletes programot böngészve! Főhet is a feje, aki szereti sorra járni az ilyen mulatságokat, hiszen a hétvégén egymásra csúszott a benedeki falunap, a bátyai Terményáldó őszi fesztivál és Falunap, valamint a Pataji ősz is – amelyek mind-mind, külön-külön megérdemelnének egy saját napot. Mindenesetre az a vád nem érheti a térséget, hogy kihalt lenne és nincs miből válogatni, ráadásul Kalocsán reggeltől estig aktuális sikerfilmeket vetít a Mozgó mozi csapata és az ANDA Present is nyílt napot tart – no de vissza Dunaszentbenedekre!

A péntek események központi helyszíne a faluház lesz, ahol déltől várják a legkisebbeket népi játékokkal és foglalkozásokkal, majd a hagyományőrzésé és a gasztronómiáé lesz a főszerep Dunaszentbenedek és a környék „ízes hagyományainak felelevenítésével”, ígéri a programajánló. Ezt követi a Magyar Fotóművészek Világszövetsége Nemzetközi Magyar Fotószalon 2018-as kiállításának megnyitása, amit egy hangulatos táncházzal fejelnek meg – első nap még óvatosan, este nyolc óráig.

Másnap aztán beindul a programdömping – ezúttal már a nagyobb tömegek befogadására alkalmas sportpályán. Az elmaradhatatlan főző- és sütőversenyekhez hosszú évek óta társul már bor- és pálinka mustra is, majd ebéd után hivatalosan is megnyitják a huszonegyedik Dunaszentbenedeki falunapokat, amelyet kitüntetések átadása és hagyományőrző műsorszámok követnek.

Este hét órától a Fagyi bohócok formáció szórakoztatja a fiatalabb közönséget, majd az abszolút kortalan zenék veszik át a főszerepet a nyolc órakor kezdődő Mystery Gang-koncerttel. A banda kilenckor az ABBAbák formációnak adja a színpadot, amely színvonalas ABBA tribute műsort ígér a falunap közönségének, felsorakoztatva a legendás slágergyáros négyes valamennyi örökzöldjét, amelyek nemhogy kiállták az idők próbáját, de a tíz éve bemutatott „Mamma mia!”, és a tavaly debütált „Mamma Mia 2. – Sose hagyjuk abba” mozifilmek nyomán javában reneszánszukat élik.

A szombati napot este tíz órakor tűzijáték, a falunapi forgatagot összességében pedig másnap délelőtt tíz órakor – ahogyan mindig – ökumenikus istentisztelet zárja a helyi katolikus templomban, amelyen az idén a Kalocsa Kamarakórus is közreműködik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei