2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

A dusnoki „románt” szíven szúró férfi öt év börtönt kapott – Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett

Zsiga Ferenc  |  2023. 05. 06., 13:20

A község külterületén, az úgynevezett Pesár tanyán élő román család férfi tagjai, és egy helybéli fiatalember, valamint az apja között kitört konfliktus az 51 éves román családfő halálával végződött.

Mint emlékezetes, a széles sajtónyilvánosságot kapott, a helyi közéletet felkavaró ügyet annak idején két tényfeltáró riporttalszemtanúkat meghallgatva alaposan körbejártuk és mint az a most kiadott ügyészségi közleményből megállapítható, a nyomozóhatóság által feltárt történeti tényállás a főbb megállapításokat tekintve gyakorlatilag megegyezik az általunk akkor írtakkal.

Közel két éve az egyik szemtanú arról számolt be portálunknak: 

Pontosan tudom, 19:45 volt, amikor a bolt hátsó része felől egy óriási csattanást hallottam. A vevőkkel együtt én is kiszaladtam az utcára, és láttam,hogy a helyben csak „románoknak” nevezett család, talán négy tagja nagyon fel van dúlva. A különböző korú férfiak éles szócsatában állnak egy általam ugyancsak ismert dusnoki fiatalemberrel. Mint a közelben tartózkodóktól a helyszínen, majd utólag is megerősítve megtudtam: a csattanást azért hallottam, mert a „román” társaság kezében vasvillát tartó két tagja közül az egyik a vasvillát a dusnoki fiatalember kocsijának oldalához vágta. A közelben úgy három-négy járókelő lehetett. Ők azzal intették békességre a hadakozókat, hogy „mire való dolog ez, tessék hazamenni, fejezzétek be a rendbontást!”  Utólag úgy értesültem, mire kimentem, már egy pofon is elcsattanhatott. Azt a beszámolók szerint a románokat a gyorshajtás miatt számon kérő, dusnoki fiatalember, Sz.K. kapta.  Ekkor történhetett, hogy a férfi kocsiban ülő hölgy ismerőse hívta a fiatalember azonos nevű apját, akit én már akkor láttam, amikor az a helyszínre ért, és a fia pártjára állt. A bolt mögötti, úgy 8-10 percig tartó vita vélhetően a most éppen kihallgatáson lévő szemtanúk fellépésére ért véget. A románok feltették a vasvillákat a kocsira, és elhajtottak. Ha ez akkor annyiban marad, biztosan nem történik nagyobb baj.”– mondta egyebek mellett a szemtanú.


Egy másik, ugyancsak a helyszín közelében tartózkodó férfi arról számolt be:

Sajnos nem így lett! A dusnoki fiatalember és az apja nem érte be ennyivel, hanem külön-külön kocsiba ülve a „románok” után hajtottak. Szerintem ebből lett a baj. A Pesár tanyánál utolért román társaság, már a saját otthonuk közelében a támadó, majd védekező – a vizsgálat majd kideríti - apát és fiát jól helybenhagyhatta. Mindenesetre a dusnoki, negyvenes éveiben járó férfi a nyomozók elmondása szerint egy késsel szíven szúrta a 8-10 tagú, több gyereket is nevelő román vendégmunkás família 51 éves családfőjét, aki a helyszínen meghalt. Ahogy hallottam, a szúrás után a késeléssel gyanúsított, jól elvert férfi és a fia a helyszínről elhajtott, csak a lakásukról értesítették a mentőket. Úgy hallani, mindkét dusnokit először a kalocsai kórházba, majd onnan a kecskeméti megyei kórházba szállították, egyikük emberölés bűntett gyanúja miatt biztosan őrizetben van.”

A bűncselekmény elkövetésének másnapján azt is megtudtuk: az emberöléssel gyanúsított dusnoki férfi koponya és kartöréssel, valamint arcsérülésekkel, rendőri őrizet mellett állt kezelés alatt a megyei kórházban. A „románok” közül a rendőrség két főt vett őrizetbe csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt. Információnk szerint ezekben az ügyekben már jogerős ítélet született.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatóját az alábbiakban olvashatják: 

Közlekedési vitába keveredett két férfi Dusnok belterületén, majd az ebből kialakuló verekedés során az egyik férfi szíven szúrta ellenfelét. A szóváltás hevében először boxerrel, illetve vasvillával kölcsönösen megrongálták egymás autóját, ezért az egyik telefonon riasztotta édesapját, aki azonnal a helyszínre sietett. A másik férfi ezalatt autójával elsietett, de az apa és fia utánaeredtek, hogy számon kérjék ellenfelüket. Egészen egy földes útig tartott az üldözés, ahova már a másik férfi családja is megérkezett, majd mindannyian kiszálltak, és összeverekedtek. A kölcsönös bántalmazás során több sérülést szereztek, mire a dusnoki apánál előkerült egy kés, amellyel szíven szúrta a család akkor 51 éves férfi tagját, aki összeesett és a helyszínen életét vesztette.A bíróság a dusnoki apát emberölés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, de ellene az ügyészség büntetésének súlyosbítását indítványozta.
Az ügyre a jogerős ítélet után visszatérünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK