2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Csónakázz Te is a Vajason Szent Iván éjjelén!

Helyszín: Dusnok, Vajas csatorna
Dátum: 2016. június 24., péntek 16:00
Csónakázz Te is a Vajason Szent Iván éjjelén!

Szinte egy hónap sem telt el a dusnokiak legnagyobb eseménye, a Rác Pünkösd óta, máris új szabadtéri programra csábít minket a gondozott Vajas-parti település, mégpedig a június 24-én tartandó hangulatos Szent Iván napi fáklyás csónakázásra.

Az Iván napi fáklyás csónakázásnak lassan két évtizedes hagyományai vannak Dusnokon. Igaz, mára már kevesen emlékeznek arra, hogy valamikor az 1800-as évek végén jelentős károkat okozva, hatalmas jégeső pusztította el a dusnoki termőhatárt. Az akkori falubeliek megfogadták, hogy ezen a napon nem fognak dolgozni, szentmisét tartanak és imádkoznak, megemlékezve az akkori jelentős veszteségről.

Ugyanehhez a naphoz kötődő hagyomány, hogy a községet szinte körbeölelő Vajason zeneszótól hangos fáklyás csónakos felvonulást tartanak, majd tábortüzet gyújtanak, és szalonnasütéssel, illetve szerény ünnepléssel töltik el a nyár leghosszabb éjjelét.

– Az idén sem lesz ez máshogy, azonban a programokat 16 órától ingyenes kajakozási és kenuzási lehetőséggel, majd 19 órától a bogyiszlói és dusnoki arató csoport autentikus bemutatójával, és kulturális programmal is színesítjük. A Vasvári utca végén 19 órától várjuk beszálláshoz a csónakozni vágyókat, de természetesen, aki akar, saját csónakkal is érkezhet a rendezvényre – árulta el a részleteket portálunknak a program főszervezője, Bényi Emese.

A fáklyákat és a szalonnát a szervezők biztosítják, akik a csónakázás után a két híd között retro bulira várják a részt vevőket.

A barátságos dusnokiak szeretettel hívnak tehát Téged is, június 24-én, pénteken az Iván napi fáklyás felvonulásra! A rendezvény ingyenes!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés