2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Dusnokon a Gondozási Központ lakói gyújtották meg a negyedik adventi gyertyát

Dusnokon a Gondozási Központ lakói gyújtották meg a negyedik adventi gyertyát
Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 20., 07:45

Advent negyedik vasárnapján talán az előző három alkalomnál is bensőségesebb ünnepség keretében, ezúttal a Gondozási Központ lakói közül négyen, közösen gyújtották meg a negyedik, ezúttal a szeretetet szimbolizáló lila színű gyertyát.

Bogárdi Eszter művelődésszervező arról számolt be portálunknak, hogy immár negyedik hete minden alkalommal egy szalag is felkerült a művelődési ház parkjában lévő adventi koszorúra, az éppen meggyújtott gyertya alá. A szalagon lévő szöveget a községben működő egyesületek tagjai fogalmazták meg.

1. Cserkészcsapat:

Szeretet égjen a szívekben, ahogy lobban a gyertya lángja, így teljesüljön tiszta fényben a karácsony kívánsága.

 Bogárdi Eszter azt is megosztotta velünk, hogy mind a négy alkalommal egy-egy egyesület, illetve az intézmény tagjai közül négyen, közösen gyújtották meg a gyertyát, majd olvasták fel az idézetet. A Gondozási Központ lakói nevében Szivós Anna intézményvezető tolmácsolta a szöveget és a gondozottak jókívánságait.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 Az ünnepi műsor nyitányaként majd közben is a dusnoki Danubia Alapfokú Művészeti Iskola zenekara lépett fel, Szalai József tanár vezetésével.

Mindszenti István polgármester emelkedett ünnepi beszédében egyebek mellett azt mondta:

…Advent az elcsendesülés időszaka. Várjuk a Messiást. Karácsony az évnek az az időszaka, amikor egy kicsit jobban emberek vagyunk, mint máskor, amikor elcsendesül a világ…

A polgármester azzal zárta gondolatait:

Kívánom, hogy a betlehemi láng fénye világosítsa meg otthonainkat a szeretet és a béke fényével."A folytatásban Kiss Ibolya, Laczfi János: A hajlékkészítés zsoltára c. versét olvasta fel, majd Kiss József plébános osztotta meg ünnepi gondolatait. Miután a 4. szalag is felkerül a parkban elhelyezett adventi koszorúra, az általános iskolások betlehemi játékot adtak elő.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Az ünnepség Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője karácsonyi köszöntője felolvasásával zárult, majd egy kis harapnivaló, üdítő, forralt bor várta az adventi ünnepség résztvevőit. 


Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)
2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK