2022. 11. 27.
Virgil
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Dusnokon a Gondozási Központ lakói gyújtották meg a negyedik adventi gyertyát

Dusnokon a Gondozási Központ lakói gyújtották meg a negyedik adventi gyertyát
Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 20., 07:45

Advent negyedik vasárnapján talán az előző három alkalomnál is bensőségesebb ünnepség keretében, ezúttal a Gondozási Központ lakói közül négyen, közösen gyújtották meg a negyedik, ezúttal a szeretetet szimbolizáló lila színű gyertyát.

Bogárdi Eszter művelődésszervező arról számolt be portálunknak, hogy immár negyedik hete minden alkalommal egy szalag is felkerült a művelődési ház parkjában lévő adventi koszorúra, az éppen meggyújtott gyertya alá. A szalagon lévő szöveget a községben működő egyesületek tagjai fogalmazták meg.

1. Cserkészcsapat:

Szeretet égjen a szívekben, ahogy lobban a gyertya lángja, így teljesüljön tiszta fényben a karácsony kívánsága.

 Bogárdi Eszter azt is megosztotta velünk, hogy mind a négy alkalommal egy-egy egyesület, illetve az intézmény tagjai közül négyen, közösen gyújtották meg a gyertyát, majd olvasták fel az idézetet. A Gondozási Központ lakói nevében Szivós Anna intézményvezető tolmácsolta a szöveget és a gondozottak jókívánságait.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 Az ünnepi műsor nyitányaként majd közben is a dusnoki Danubia Alapfokú Művészeti Iskola zenekara lépett fel, Szalai József tanár vezetésével.

Mindszenti István polgármester emelkedett ünnepi beszédében egyebek mellett azt mondta:

…Advent az elcsendesülés időszaka. Várjuk a Messiást. Karácsony az évnek az az időszaka, amikor egy kicsit jobban emberek vagyunk, mint máskor, amikor elcsendesül a világ…

A polgármester azzal zárta gondolatait:

Kívánom, hogy a betlehemi láng fénye világosítsa meg otthonainkat a szeretet és a béke fényével."A folytatásban Kiss Ibolya, Laczfi János: A hajlékkészítés zsoltára c. versét olvasta fel, majd Kiss József plébános osztotta meg ünnepi gondolatait. Miután a 4. szalag is felkerül a parkban elhelyezett adventi koszorúra, az általános iskolások betlehemi játékot adtak elő.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Az ünnepség Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője karácsonyi köszöntője felolvasásával zárult, majd egy kis harapnivaló, üdítő, forralt bor várta az adventi ünnepség résztvevőit. 


Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!
2022-11-20 16:06:00
Az ország 354 településén, mintegy 21 ezer egyéni gazdaság részvételével kezdte meg november 14-én a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyéni gazdaságok összeírását. A válaszadók november 25-ig online, azt követően pedig december 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>
2022. 11. 24., 09:10
A programsorozat idén a textilre összpontosít, így sok kezdeményezés a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentésére, a ruhák újrahasznosítására, élettartamuk meghosszabbítására irányul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK