2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Októberben is érdemes Dusnokra látogatnod!

2016. 09. 30., 14:36

Annak, aki azt hinné, hogy október beköszöntével kimerül környékünkön a színes programok, szabadidős kirándulások tárháza, hoztunk egy csokor ellenpéldát Dusnokról, ahová szinte minden hétvégén érdemes lesz ellátogatni.

A mai napon ugyanis 17 órai kezdettel rendezik meg a József Attila Művelődési házban az Idősek napját, ahol – mint minden évben - a település szépkorúinak kedveskednek a szervezők. A köszöntő után egy diákszíntársulat előadása, majd a Fásy Mulatóból ismert ’nótás kedvű’ Fásy Ádám szórakoztatja majd a közönséget.

Jövő hétvégére is tartogat számunkra zenés programot a település: október 8-án, szombaton 14 órai kezdettel Egyházi Kórustalálkozó lesz a helyi Római Katolikus Templomban közel 150 énekes közreműködésével! Aki különleges zenei élményre szomjazik, hát ne maradjon otthon, hisz a Bácsalmásról, Érsekcsanádról, Kozármislenyből, Bátaszékről, Pécsről és természetesen Dusnokról érkező kórusok garantáltan maradandó zenei csemegét nyújtanak majd ezen a különleges találkozón.

A programok sora itt korántsem ér véget, október harmadik hétvégéjén, szombaton 19 órától Szüreti báltól lesz hangos a helyi közösségi tér, a bájos bíróné szerepében Hodován Tündével, a daliás bíró szerepében Sánta Lajossal. Batyus bálba csalják a szervezők nemcsak a helyieket, bárkit, aki szeret mulatni, szőlőt lopni, bort inni! A garantáltan jó hangulatú buliban a Koktél Zenekar húzza a talpalávalót.

Másnap reggel, pedig aki szeretné megtapasztalni a régi retró vásárok hangulatát, látogasson el kakasos nyalókáért vagy törökmézért a faluba, üljön fel a lánchintára, mert október 16-án már nem a szüreti báltól, hanem a vásárosoktól lesz hangos a dusnoki főutca.

Ígértünk még egy remek kirándulós tippet is! Szikrázó napsütéssel teli nyári hétvége lesz a mostani, így remek alkalom arra, hogy meglátogassák a dusnoki határ közepén lévő Feketi Kápolnát, ami minden hónap első vasárnapján tart nyitva, gyönyörű, gondozott park és egy kristálytiszta vizű tó szomszédságában. A helyi legenda szerint a tó vize gyógyító hatású, a kápolna környéke pedig csodás események helyszíne is volt. Erről bővebben ide kattintva, Bárth János kutatásában is találnak érdekes leírást.

A település templomához érve kövessék a Feketi Kápolnát jelző táblákat, így biztosan nem fognak eltévedni! Visszafelé pedig akár tegyenek még egy kellemes sétát, nézzék meg a naplementét a Vajas parton kialakított Házaspárok útján is!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK