2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Tiszta szívvel” – Család ellen nincs orvosság: Dusnokon nevetéstől harsogott a színházterem

„Tiszta szívvel” – Család ellen nincs orvosság: Dusnokon nevetéstől harsogott a színházterem
Illés György Cinó  |  2020. 03. 11., 16:05

Húsz ötezernél kevesebb lakosú Bács-Kiskun megyei település kulturális életének színesítéséhez egy, az EMMI által kiírt pályázat segítségével járul hozzá a megyei közgyűlés,egy-egy megyei színházi előadással, irodalmi esttel, néptánc bemutatóval, koncerttel, képkiállításokkal.A „Tiszta szívvel” címen induló sorozat programsorát Dusnok nyitotta meg, ahol a közgyűlés felajánlásával megvalósult előadást a már hagyományosnak tekinthető nőnapi műsor idei programjaként tartották meg. Az alkalmat Ujvári Sándor fotókiállítása egészíti ki, Bács-Kiskun megyei életképekkel. A kiskőrösi Szilveszter Társulat teltházas előadása felhőtlen szórakozást nyújtott, és osztatlan sikert aratott a közönség körében.

A programot előzőleg jó szívvel ajánlottuk olvasóinknak. és aki elfogadta programjavaslatunkat, az nem bánta meg: a kiskőrösi műkedvelő társulat professzionális színvonalú előadással lepte meg a dusnokiakat, fergeteges komédiát állítva a Művelődési Ház színpadára.

A kiskőrösi Szilveszter Társulat előadásában színre került,Család ellen nincs orvosság című darab sztorija szerint egy orvosi rendelőben várakozók közti beszélgetések során alakulnak ki különböző félreértések, amelyek magvában az örök téma, a nők és férfiak közti kapcsolat állott, kínos helyzeteket, családi konfliktusokat gerjesztve.
De mindenki nyugodjon meg: ahogyan egy vérbeli komédiában lenni szokott, végül minden jóra fordult!

Képgaléria megtekintése (35 db kép)


A közönség azonban addig sem esett kétségbe, amíg a megnyugtató végkifejletre még várni kellett, sőt, a sodró lendületű vígjáték fordulatainak, Supka Éva remek rendezésének és a kiváló színészi alakításoknak köszönhetően, amelyek egy profi társulatnak is dicsőségére váltak volna, minden nézőnek kicsordultak a könnyei, és dőltek a röhögéstől.
A mintegy kétszáz fős publikum a két, egyenként háromnegyedórás felvonás után az előadást vastapssal jutalmazta.

Képgaléria megtekintése (35 db kép)


Az előadást kiállítás-megnyitó előzte meg. Ujvári Sándor közel harminc tárlatra került fotóján Bács-Kiskun megyei életképek elevenedtek meg, főleg, de nem kizárólag a tanyai élet világából. A tárlatmegnyitó keretében a képekről a szerző tartott ismertetést a mintegy százfőnyi érdeklődő előtt.

Képgaléria megtekintése (35 db kép)


A kiállítást péntek délelőtt bontják, így az a mai napon kívül további egy napig megtekinthető.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés