2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vacsorával, színvonalas műsorral ünnepelték az idősebbeket Dusnokon – Idősként is „Jó dusnokinak lenni!”

Vacsorával, színvonalas műsorral ünnepelték az idősebbeket Dusnokon – Idősként is „Jó dusnokinak lenni!”
Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 29., 14:55

Dusnokon hagyománya van annak, ha ünnepelnek, megadják a módját, színvonalasan, az összetartozás, a „Jó dusnokinak lenni!” szlogen jegyében tartják az ünnepnapokat, megemlékezéseket. Nem volt ez másként szeptember 27-én, délután sem, a hivatalosan október 1-jéhez köthető Idősek napi programot pénteken, a művelődési házban rendezték meg. A jó hangulatú esten a nagyközség mintegy 150 nyugdíjasa foglalat helyet a szépen felterített színházteremben, hogy mielőtt elkezdődött volna a műsor, felcsendült volna a zene, Pap Ágnesnek, a megyei önkormányzat képviselőjének, majd Palotai Péter polgármesternek a köszöntő beszédét hallgassák meg.

A megyei önkormányzat elnökének, Rideg Lászlónak az üdvözletét tolmácsoló képviselőnő kiemelte: kötelességünk lenne az idősebb, már nyugdíjas korú generációkat ünnepelni, megbecsülni akkor is, ha nem lenne Idősek világnapja, ami a társadalom lelkiismeretének is a napja.
Az idősebbek számára nem csak ezen a napon, de minden egyes napon ki kell fejeznünk tiszteletünket, mert a tisztelet a család és minden más közösség alapja.
A képviselőnő külön is gratulált Palotai Péter polgármesternek és a község képviselő-testületének, amiért a település arculatáért, fejlődéséért ilyen sokat tettek, illetve talán a legmagasabb számban nyertek pályázatokat a megyében.

Palotai Péter polgármester ünnepi beszédében elmondta, örül, hogy ilyen szép számban eljöttek az idősebbek, majd köszönetét fejezte ki a jó szervezésért, a szépen feldíszített teremért, dekorációért Bényi Emesének, a művelődési ház vezetőjének és segítőinek.

Mint mondta, nem készült külön beszéddel, csupán azt kéri, a jelenlévő korosztályok ünnepeljék meg saját magukat, ne csak az idősek napján, hanem egy-egy névnapon, születésnapon, hiszen az élet túl rövid ahhoz, hogy csak úgy elmúljon, ne tudjunk egy kicsit megállni, egy kicsit ünnepelni. Ehhez természetesen kell, hogy jó egészségben legyünk, örüljünk az unokáknak, dédunokáknak - fűzte hozzá a polgármester.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Palotai Péter örökbecsű mondásokat is válogatott az alkalomra, melyeket idézett: „Az ébredéshez soha nem lehetünk túl öregek.”, Töröcsik Mari színművészt idézve mondta: „ A 83. évemet taposom, illetve fordítva kell mondani, helyesen a 83. év tapos engem.”


A polgármester oda fordult a sorok szélén ülő Márta nénihez, akit 90. születésnapja alkalmából nemrégiben köszöntöttek.
Mint mondta, Márta néni a példa, mert itt ül most is, és velünk együtt ünnepel.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

A polgármester újabb idézete szerint:


Noha az élet véges, a kor csak egy szám, valójában egy évente ismétlődő lehetőség, hogy barátainkkal ünnepeljünk.”Palotai Péter beszéde végén a közönséget azokra a közeljövőben tartandó projektátadó ünnepségekre invitálta, amelyek keretén

OKTÓBER 3-ÁN, CSÜTÖRTÖKÖN 8 ÓRAKOR, A PIACI NAP REGGELÉN A PIAC ÁTADÁSÁRA KERÜL SOR. AZ ÚJ CSARNOKBAN MÁSOK MELLETT MEGNYÍLIK EGY HENTESÜZLET PECSENYESÜTŐVEL, MAJD OKTÓBER 5-ÉN, SZOMBATON 17 ÓRAKOR A VAJAS-PARTON A VÍZI TURISZTIKAI KÖZPONTOT ADJÁK ÁT, A 15 ÓRAKOR KEZDŐDŐ SZÜRETI BÁL KERETÉBEN.

Ezeken az eseményeken Zsigó Róbert, a választókörzet országgyűlési képviselője is részt vesz.

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy elkészült a válaszfal a művelődési ház presszó része és a színházterem között, valamint hamarosan a ház légkondicionáló berendezéseit is üzembe helyezik.
Palota Péter szerint a falugyűlésen már egy komplett légtechnika, hátul pedig egy melegítő konyha segíti azokat a baráti rendezvényeket, amelyeket a dusnokiak szerveznek.

Mint a polgármester, egyben polgármesterjelölt mondta, ilyen összetételű közönség előtt nem lehet megkerülni a közelgő, október 13-i önkormányzati választást, amelyre az idősebbek mindig elmennek.

Mint elhangzott:

Önök, akik a legjobban látták azt a fejlődést, ami itt 29 év alatt végbement. Azt kérem, szavazzanak ennek a fejlődésnek a folytatására, szavazzanak erre a teljesítményre, ha úgy gondolják”- zárta beszédét a polgármester, aki jó szórakozást kívánt az est hátralévő részére.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

A Margaréta óvodás csoport időseknek szóló, szívmelengető köszöntése és a Gerjeniné Cser Erika és Simonicsné Hollósi Diána óvónők által betanított Három kívánság című mese előadása után a Kalocsai Liszt Ferenc AMI Dusnoki Csoportjából két táncospár lépett színpadra. A kitűnő táncosok kalocsai táncokat adtak elő, nagy sikerrel.

Tóth Éva operettprimadonna és férje, Leblanc Győző műsoruk közben az operetteken kívül nótákkal énekeltette meg a végig jól szórakozó közönségét.
Az est a közösen elfogyasztott finom vacsorával, majd a fehér asztal melletti beszélgetéssel zárult.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés