2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Vacsorával, színvonalas műsorral ünnepelték az idősebbeket Dusnokon – Idősként is „Jó dusnokinak lenni!”

Vacsorával, színvonalas műsorral ünnepelték az idősebbeket Dusnokon – Idősként is „Jó dusnokinak lenni!”
Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 29., 14:55

Dusnokon hagyománya van annak, ha ünnepelnek, megadják a módját, színvonalasan, az összetartozás, a „Jó dusnokinak lenni!” szlogen jegyében tartják az ünnepnapokat, megemlékezéseket. Nem volt ez másként szeptember 27-én, délután sem, a hivatalosan október 1-jéhez köthető Idősek napi programot pénteken, a művelődési házban rendezték meg. A jó hangulatú esten a nagyközség mintegy 150 nyugdíjasa foglalat helyet a szépen felterített színházteremben, hogy mielőtt elkezdődött volna a műsor, felcsendült volna a zene, Pap Ágnesnek, a megyei önkormányzat képviselőjének, majd Palotai Péter polgármesternek a köszöntő beszédét hallgassák meg.

A megyei önkormányzat elnökének, Rideg Lászlónak az üdvözletét tolmácsoló képviselőnő kiemelte: kötelességünk lenne az idősebb, már nyugdíjas korú generációkat ünnepelni, megbecsülni akkor is, ha nem lenne Idősek világnapja, ami a társadalom lelkiismeretének is a napja.
Az idősebbek számára nem csak ezen a napon, de minden egyes napon ki kell fejeznünk tiszteletünket, mert a tisztelet a család és minden más közösség alapja.
A képviselőnő külön is gratulált Palotai Péter polgármesternek és a község képviselő-testületének, amiért a település arculatáért, fejlődéséért ilyen sokat tettek, illetve talán a legmagasabb számban nyertek pályázatokat a megyében.

Palotai Péter polgármester ünnepi beszédében elmondta, örül, hogy ilyen szép számban eljöttek az idősebbek, majd köszönetét fejezte ki a jó szervezésért, a szépen feldíszített teremért, dekorációért Bényi Emesének, a művelődési ház vezetőjének és segítőinek.

Mint mondta, nem készült külön beszéddel, csupán azt kéri, a jelenlévő korosztályok ünnepeljék meg saját magukat, ne csak az idősek napján, hanem egy-egy névnapon, születésnapon, hiszen az élet túl rövid ahhoz, hogy csak úgy elmúljon, ne tudjunk egy kicsit megállni, egy kicsit ünnepelni. Ehhez természetesen kell, hogy jó egészségben legyünk, örüljünk az unokáknak, dédunokáknak - fűzte hozzá a polgármester.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Palotai Péter örökbecsű mondásokat is válogatott az alkalomra, melyeket idézett: „Az ébredéshez soha nem lehetünk túl öregek.”, Töröcsik Mari színművészt idézve mondta: „ A 83. évemet taposom, illetve fordítva kell mondani, helyesen a 83. év tapos engem.”


A polgármester oda fordult a sorok szélén ülő Márta nénihez, akit 90. születésnapja alkalmából nemrégiben köszöntöttek.
Mint mondta, Márta néni a példa, mert itt ül most is, és velünk együtt ünnepel.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

A polgármester újabb idézete szerint:


Noha az élet véges, a kor csak egy szám, valójában egy évente ismétlődő lehetőség, hogy barátainkkal ünnepeljünk.”Palotai Péter beszéde végén a közönséget azokra a közeljövőben tartandó projektátadó ünnepségekre invitálta, amelyek keretén

OKTÓBER 3-ÁN, CSÜTÖRTÖKÖN 8 ÓRAKOR, A PIACI NAP REGGELÉN A PIAC ÁTADÁSÁRA KERÜL SOR. AZ ÚJ CSARNOKBAN MÁSOK MELLETT MEGNYÍLIK EGY HENTESÜZLET PECSENYESÜTŐVEL, MAJD OKTÓBER 5-ÉN, SZOMBATON 17 ÓRAKOR A VAJAS-PARTON A VÍZI TURISZTIKAI KÖZPONTOT ADJÁK ÁT, A 15 ÓRAKOR KEZDŐDŐ SZÜRETI BÁL KERETÉBEN.

Ezeken az eseményeken Zsigó Róbert, a választókörzet országgyűlési képviselője is részt vesz.

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy elkészült a válaszfal a művelődési ház presszó része és a színházterem között, valamint hamarosan a ház légkondicionáló berendezéseit is üzembe helyezik.
Palota Péter szerint a falugyűlésen már egy komplett légtechnika, hátul pedig egy melegítő konyha segíti azokat a baráti rendezvényeket, amelyeket a dusnokiak szerveznek.

Mint a polgármester, egyben polgármesterjelölt mondta, ilyen összetételű közönség előtt nem lehet megkerülni a közelgő, október 13-i önkormányzati választást, amelyre az idősebbek mindig elmennek.

Mint elhangzott:

Önök, akik a legjobban látták azt a fejlődést, ami itt 29 év alatt végbement. Azt kérem, szavazzanak ennek a fejlődésnek a folytatására, szavazzanak erre a teljesítményre, ha úgy gondolják”- zárta beszédét a polgármester, aki jó szórakozást kívánt az est hátralévő részére.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

A Margaréta óvodás csoport időseknek szóló, szívmelengető köszöntése és a Gerjeniné Cser Erika és Simonicsné Hollósi Diána óvónők által betanított Három kívánság című mese előadása után a Kalocsai Liszt Ferenc AMI Dusnoki Csoportjából két táncospár lépett színpadra. A kitűnő táncosok kalocsai táncokat adtak elő, nagy sikerrel.

Tóth Éva operettprimadonna és férje, Leblanc Győző műsoruk közben az operetteken kívül nótákkal énekeltette meg a végig jól szórakozó közönségét.
Az est a közösen elfogyasztott finom vacsorával, majd a fehér asztal melletti beszélgetéssel zárult.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>
2024. 04. 04., 19:16
Javasoljon olyan helyszíneket, ahol a rendőrség 24 órás sebességellenőrzést tartson 2024. április 19-én. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK