2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Vacsorával, színvonalas műsorral ünnepelték az idősebbeket Dusnokon – Idősként is „Jó dusnokinak lenni!”

Vacsorával, színvonalas műsorral ünnepelték az idősebbeket Dusnokon – Idősként is „Jó dusnokinak lenni!”
Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 29., 14:55

Dusnokon hagyománya van annak, ha ünnepelnek, megadják a módját, színvonalasan, az összetartozás, a „Jó dusnokinak lenni!” szlogen jegyében tartják az ünnepnapokat, megemlékezéseket. Nem volt ez másként szeptember 27-én, délután sem, a hivatalosan október 1-jéhez köthető Idősek napi programot pénteken, a művelődési házban rendezték meg. A jó hangulatú esten a nagyközség mintegy 150 nyugdíjasa foglalat helyet a szépen felterített színházteremben, hogy mielőtt elkezdődött volna a műsor, felcsendült volna a zene, Pap Ágnesnek, a megyei önkormányzat képviselőjének, majd Palotai Péter polgármesternek a köszöntő beszédét hallgassák meg.

A megyei önkormányzat elnökének, Rideg Lászlónak az üdvözletét tolmácsoló képviselőnő kiemelte: kötelességünk lenne az idősebb, már nyugdíjas korú generációkat ünnepelni, megbecsülni akkor is, ha nem lenne Idősek világnapja, ami a társadalom lelkiismeretének is a napja.
Az idősebbek számára nem csak ezen a napon, de minden egyes napon ki kell fejeznünk tiszteletünket, mert a tisztelet a család és minden más közösség alapja.
A képviselőnő külön is gratulált Palotai Péter polgármesternek és a község képviselő-testületének, amiért a település arculatáért, fejlődéséért ilyen sokat tettek, illetve talán a legmagasabb számban nyertek pályázatokat a megyében.

Palotai Péter polgármester ünnepi beszédében elmondta, örül, hogy ilyen szép számban eljöttek az idősebbek, majd köszönetét fejezte ki a jó szervezésért, a szépen feldíszített teremért, dekorációért Bényi Emesének, a művelődési ház vezetőjének és segítőinek.

Mint mondta, nem készült külön beszéddel, csupán azt kéri, a jelenlévő korosztályok ünnepeljék meg saját magukat, ne csak az idősek napján, hanem egy-egy névnapon, születésnapon, hiszen az élet túl rövid ahhoz, hogy csak úgy elmúljon, ne tudjunk egy kicsit megállni, egy kicsit ünnepelni. Ehhez természetesen kell, hogy jó egészségben legyünk, örüljünk az unokáknak, dédunokáknak - fűzte hozzá a polgármester.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Palotai Péter örökbecsű mondásokat is válogatott az alkalomra, melyeket idézett: „Az ébredéshez soha nem lehetünk túl öregek.”, Töröcsik Mari színművészt idézve mondta: „ A 83. évemet taposom, illetve fordítva kell mondani, helyesen a 83. év tapos engem.”


A polgármester oda fordult a sorok szélén ülő Márta nénihez, akit 90. születésnapja alkalmából nemrégiben köszöntöttek.
Mint mondta, Márta néni a példa, mert itt ül most is, és velünk együtt ünnepel.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

A polgármester újabb idézete szerint:


Noha az élet véges, a kor csak egy szám, valójában egy évente ismétlődő lehetőség, hogy barátainkkal ünnepeljünk.”Palotai Péter beszéde végén a közönséget azokra a közeljövőben tartandó projektátadó ünnepségekre invitálta, amelyek keretén

OKTÓBER 3-ÁN, CSÜTÖRTÖKÖN 8 ÓRAKOR, A PIACI NAP REGGELÉN A PIAC ÁTADÁSÁRA KERÜL SOR. AZ ÚJ CSARNOKBAN MÁSOK MELLETT MEGNYÍLIK EGY HENTESÜZLET PECSENYESÜTŐVEL, MAJD OKTÓBER 5-ÉN, SZOMBATON 17 ÓRAKOR A VAJAS-PARTON A VÍZI TURISZTIKAI KÖZPONTOT ADJÁK ÁT, A 15 ÓRAKOR KEZDŐDŐ SZÜRETI BÁL KERETÉBEN.

Ezeken az eseményeken Zsigó Róbert, a választókörzet országgyűlési képviselője is részt vesz.

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy elkészült a válaszfal a művelődési ház presszó része és a színházterem között, valamint hamarosan a ház légkondicionáló berendezéseit is üzembe helyezik.
Palota Péter szerint a falugyűlésen már egy komplett légtechnika, hátul pedig egy melegítő konyha segíti azokat a baráti rendezvényeket, amelyeket a dusnokiak szerveznek.

Mint a polgármester, egyben polgármesterjelölt mondta, ilyen összetételű közönség előtt nem lehet megkerülni a közelgő, október 13-i önkormányzati választást, amelyre az idősebbek mindig elmennek.

Mint elhangzott:

Önök, akik a legjobban látták azt a fejlődést, ami itt 29 év alatt végbement. Azt kérem, szavazzanak ennek a fejlődésnek a folytatására, szavazzanak erre a teljesítményre, ha úgy gondolják”- zárta beszédét a polgármester, aki jó szórakozást kívánt az est hátralévő részére.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

A Margaréta óvodás csoport időseknek szóló, szívmelengető köszöntése és a Gerjeniné Cser Erika és Simonicsné Hollósi Diána óvónők által betanított Három kívánság című mese előadása után a Kalocsai Liszt Ferenc AMI Dusnoki Csoportjából két táncospár lépett színpadra. A kitűnő táncosok kalocsai táncokat adtak elő, nagy sikerrel.

Tóth Éva operettprimadonna és férje, Leblanc Győző műsoruk közben az operetteken kívül nótákkal énekeltette meg a végig jól szórakozó közönségét.
Az est a közösen elfogyasztott finom vacsorával, majd a fehér asztal melletti beszélgetéssel zárult.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK