2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Államtitkár hozta az adományokat a Bem utcai idősotthonba – Soltész Miklós sok liter vírusölő szappannal, szájmaszkokkal és ruhákkal érkezett

Államtitkár hozta az adományokat a Bem utcai idősotthonba – Soltész Miklós sok liter vírusölő szappannal, szájmaszkokkal és ruhákkal érkezett
Illés György Cinó  |  2020. 05. 16., 08:24

Péntek délelőtt fél tízkor a Bem Utcai Szociális Otthon előtti parkolóban az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Soltész Miklós jelentős médiaérdeklődés mellett, Filvig Géza polgármester jelenlétében adott át Rumi László intézményvezetőnek, illetve az otthon munkatársainak sokliternyi vírusölő folyékony szappant, szájmaszkokat, valamint több kartondoboz ruhaadományt.

Rumi László intézményvezető néhány mondatban bemutatta az általa vezetett intézményt az államtitkárnak, szólva a Kalocsa Város Szociális Intézményének többi telephelyéről, valamint ott folyó munkáról is.
Rumi László arra is kitért, hogy az otthonban a honvédség által nemrégiben végzett fertőtlenítés során több mint harminc dolgozójuk is megjelent, hogy munkájukkal gyorsítsák, könnyítsék az egészségvédelmi beavatkozást.

Ezt követően a kocsija megrakott csomagtartójából az intézményvezető, valamint dr. Filvig Géza polgármester és a szociális otthon dolgozóinak segítségével rakodták ki az adományokat, amelyeket Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács különböző felajánlásokból gyűjtött össze, és adta át azokat a minisztériumnak.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


A KALOCSAI INTÉZMÉNYEKNEK SZÁNT CSOMAGOK 600 DARAB SZÁJMASZKOT, TIZENHÁROM ÖTLITERES KANNA VÍRUSÖLŐ FOLYÉKONY SZAPPANT, VALAMINT NÉGY KARTONDOBOZ RUHÁT TARTALMAZOTT.

A védőfelszerelések nagy részét a dolgozóállomány használja majd, de a gondozottak is részesülnek belőle, igény szerint, a ruhákat viszont elsősorban az utóbbi csoportnak szánták az adományozók. Az adományokból természetesen az intézmény másik két telephelyére is jut majd.
Az is elhangzott, hogy korábban a solti szociális intézmények is hasonló adományban részesültek.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


Államtitkári nyilatkozat erős kontraszttal

Az adományok átadását követően adott nyilatkozatában

AZ ÁLLAMTITKÁR DICSÉRTE A SZOCIÁLIS OTTHONOK NAGY RÉSZÉBEN A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY KÖZEPETTE FOLYÓ TEVÉKENYSÉGET, ÚGY A FENNTARTÓK FELADATAINAK ELLÁTÁSÁT, MINT AZ INTÉZMÉNYVEZETŐK ÉS AZ ÁPOLÓK, GONDOZÓK, KISZOLGÁLÓ SZEMÉLYZET MUNKÁJÁT.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


Soltész Miklós ugyanakkor arra is kitért, hogy egyes intézményekben komoly mulasztások történtek, amelyeknek súlyos következményekkel jártak – utalva ezzel elsősorban a fővárosi, kiemelten a Pesti Úti Idősotthonban kialakult tragikus állapotokra és következményekre.

Amint az államtitkár elmondta:
Azt megakadályozni, hogy a vírus bejusson az ilyen intézményekbe nem mindig lehetséges. Ám az, hogy a kialakult helyzetet hogyan kezelik egy-egy intézményben, hogyan viselik az ott élők gondját, az már a fenntartók felelőssége.
Úgy vélte:

„A BUDAPESTI FŐPOLGÁRMESTER NEM NŐTT FÖL A FELADATHOZ.”

Soltész Miklós véleménye szerint, amennyiben Müller Cecília országos tisztifőorvos irányításával a fertőzés által fenyegetett lakókat nem mentik ki az otthonból, a honvédség közreműködésével nem végeznek alapos fertőtlenítést, akkor még súlyosabb tragédia történhetett volna.
Ellenpéldaként az államtitkár azt is elmondta, hogy

AZ ÁLTALA MEGLÁTOGATOTT, VIDÉKI SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEKBEN MINDENT RENDBEN TALÁLT, AZOK FENNTARTÓIT, VEZETŐIT ÉS MUNKATÁRSAIT IS KÖSZÖNET ILLETI AZ ÁLTALUK VÉGZETT LELKIISMERETES MUNKÁÉRT, A JÁRVÁNY ELLENI VÉDEKEZÉSBEN MUTATOTT EREDMÉNYES HELYTÁLLÁSUKÉRT.

Az államtitkár elismeréssel szólt Kalocsa épített és kulturális örökségéről is, kiemelve városunk érseki székhely voltát. Soltész Miklós – aki egykor katonaságát itt töltő bátyját is látogathatta városunkban – meggyőződését fejezte ki, hogy az említett értékek mentén az elkövetkezendő időszakban, a járvány okozta visszaesés után visszatér az élet a rendes kerékvágásba, eredményes munka kezdődhet itt, és többek közt a turizmus újraindulásával az itt élő munkavállalók számára elegendő számú munkahely keletkezik majd a városban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)
2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK