2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Államtitkár hozta az adományokat a Bem utcai idősotthonba – Soltész Miklós sok liter vírusölő szappannal, szájmaszkokkal és ruhákkal érkezett

Államtitkár hozta az adományokat a Bem utcai idősotthonba – Soltész Miklós sok liter vírusölő szappannal, szájmaszkokkal és ruhákkal érkezett
Illés György Cinó  |  2020. 05. 16., 08:24

Péntek délelőtt fél tízkor a Bem Utcai Szociális Otthon előtti parkolóban az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Soltész Miklós jelentős médiaérdeklődés mellett, Filvig Géza polgármester jelenlétében adott át Rumi László intézményvezetőnek, illetve az otthon munkatársainak sokliternyi vírusölő folyékony szappant, szájmaszkokat, valamint több kartondoboz ruhaadományt.

Rumi László intézményvezető néhány mondatban bemutatta az általa vezetett intézményt az államtitkárnak, szólva a Kalocsa Város Szociális Intézményének többi telephelyéről, valamint ott folyó munkáról is.
Rumi László arra is kitért, hogy az otthonban a honvédség által nemrégiben végzett fertőtlenítés során több mint harminc dolgozójuk is megjelent, hogy munkájukkal gyorsítsák, könnyítsék az egészségvédelmi beavatkozást.

Ezt követően a kocsija megrakott csomagtartójából az intézményvezető, valamint dr. Filvig Géza polgármester és a szociális otthon dolgozóinak segítségével rakodták ki az adományokat, amelyeket Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács különböző felajánlásokból gyűjtött össze, és adta át azokat a minisztériumnak.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


A KALOCSAI INTÉZMÉNYEKNEK SZÁNT CSOMAGOK 600 DARAB SZÁJMASZKOT, TIZENHÁROM ÖTLITERES KANNA VÍRUSÖLŐ FOLYÉKONY SZAPPANT, VALAMINT NÉGY KARTONDOBOZ RUHÁT TARTALMAZOTT.

A védőfelszerelések nagy részét a dolgozóállomány használja majd, de a gondozottak is részesülnek belőle, igény szerint, a ruhákat viszont elsősorban az utóbbi csoportnak szánták az adományozók. Az adományokból természetesen az intézmény másik két telephelyére is jut majd.
Az is elhangzott, hogy korábban a solti szociális intézmények is hasonló adományban részesültek.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


Államtitkári nyilatkozat erős kontraszttal

Az adományok átadását követően adott nyilatkozatában

AZ ÁLLAMTITKÁR DICSÉRTE A SZOCIÁLIS OTTHONOK NAGY RÉSZÉBEN A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY KÖZEPETTE FOLYÓ TEVÉKENYSÉGET, ÚGY A FENNTARTÓK FELADATAINAK ELLÁTÁSÁT, MINT AZ INTÉZMÉNYVEZETŐK ÉS AZ ÁPOLÓK, GONDOZÓK, KISZOLGÁLÓ SZEMÉLYZET MUNKÁJÁT.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


Soltész Miklós ugyanakkor arra is kitért, hogy egyes intézményekben komoly mulasztások történtek, amelyeknek súlyos következményekkel jártak – utalva ezzel elsősorban a fővárosi, kiemelten a Pesti Úti Idősotthonban kialakult tragikus állapotokra és következményekre.

Amint az államtitkár elmondta:
Azt megakadályozni, hogy a vírus bejusson az ilyen intézményekbe nem mindig lehetséges. Ám az, hogy a kialakult helyzetet hogyan kezelik egy-egy intézményben, hogyan viselik az ott élők gondját, az már a fenntartók felelőssége.
Úgy vélte:

„A BUDAPESTI FŐPOLGÁRMESTER NEM NŐTT FÖL A FELADATHOZ.”

Soltész Miklós véleménye szerint, amennyiben Müller Cecília országos tisztifőorvos irányításával a fertőzés által fenyegetett lakókat nem mentik ki az otthonból, a honvédség közreműködésével nem végeznek alapos fertőtlenítést, akkor még súlyosabb tragédia történhetett volna.
Ellenpéldaként az államtitkár azt is elmondta, hogy

AZ ÁLTALA MEGLÁTOGATOTT, VIDÉKI SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEKBEN MINDENT RENDBEN TALÁLT, AZOK FENNTARTÓIT, VEZETŐIT ÉS MUNKATÁRSAIT IS KÖSZÖNET ILLETI AZ ÁLTALUK VÉGZETT LELKIISMERETES MUNKÁÉRT, A JÁRVÁNY ELLENI VÉDEKEZÉSBEN MUTATOTT EREDMÉNYES HELYTÁLLÁSUKÉRT.

Az államtitkár elismeréssel szólt Kalocsa épített és kulturális örökségéről is, kiemelve városunk érseki székhely voltát. Soltész Miklós – aki egykor katonaságát itt töltő bátyját is látogathatta városunkban – meggyőződését fejezte ki, hogy az említett értékek mentén az elkövetkezendő időszakban, a járvány okozta visszaesés után visszatér az élet a rendes kerékvágásba, eredményes munka kezdődhet itt, és többek közt a turizmus újraindulásával az itt élő munkavállalók számára elegendő számú munkahely keletkezik majd a városban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK