2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 397 Ft   : 389 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Ápolókat vezényeltek át Kalocsáról a halasi járványkórházba - A Bajai Szent Rókust is kijelölték COVID-betegek fogadására

Ápolókat vezényeltek át Kalocsáról a halasi járványkórházba - A Bajai Szent Rókust is kijelölték COVID-betegek fogadására
Zsiga Ferenc  |  2020. 10. 26., 09:00

A kiskunhalasi járványkórház lassan betelik. Dr. Kásler Miklós miniszter újabb hat kórházat vont be az ellátásba, köztük a Bajai Szent Rókus Kórházat, de vidéken, az ellátásban eddig is részt vevő kórházaknak még több ágyat kell előkészíteniük. Információnk szerint Kalocsáról orvosokat nem, de ápolókat átvezényeltek a halasi járványkórházba, számuk 10 fő alatt van.

Koronavírus második hullám 

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. 


Bővítette Kásler Miklós miniszter a Covid-ellátásba bevont intézmények körét, miután "dinamikusan nő" a fertőzések száma.
Ezért a jövőben újabb hat vidéki kórház fogad Covid-betegeket: a váci Jávorszky Ödön Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház, a

BAJAI SZENT RÓKUS KÓRHÁZ

és az Orosházi Kórház. Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százalékával kell felkészülniük a Covid-betegek ellátására.

Kásler Miklós arra utasította a Covid-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy

OKTÓBER 30-IG, PÉNTEKIG AZ ÖSSZES FINANSZÍROZOTT ÁGYSZÁMUK 20 SZÁZALÉKA HELYETT ANNAK 30 SZÁZALÉKÁT KÉSZÍTSÉK FEL A COVID-IGAZOLT ÉS A COVID-GYANÚS BETEGEK ELLÁTÁSÁRA.

Az emberi erőforrások minisztere utasította az Országos Mentőszolgálat vezetőjét is, hogy ha

AZ ELSŐHELYI FELELŐSKÉNT KIJELÖLT EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÓ KAPACITÁSA TELÍTŐDIK, AKKOR A MÁSODLAGOSAN, ILLETVE HARMADLAGOSAN KIJELÖLT EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKBE KELL A KÓRHÁZI ELLÁTÁST IGÉNYLŐ, SÚLYOS ÉS KÖZÉPSÚLYOS, IGAZOLT COVID-FERTŐZÖTT ÉS COVID-GYANÚS BETEGEKET BESZÁLLÍTANI.

Budapesten és Pest megyében 3+1 kórház szerepel az elsődlegesen és 11 a másodlagosan kijelölt intézmények között.
Budapest és Pest megye területén kívül elsődlegesen összesen 12 kórházba, másodlagosan 6, harmadhelyi felelősként pedig 9 intézménybe kell szállítani a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt Covid-fertőzött, valamint a Covid-gyanús betegeket.

OKTÓBER 25-ÉN,VASÁRNAPRA 3149 EMBERNÉL MUTATTÁK KI A KORONAVÍRUST, 41580 AZ AKTÍV FERTŐZÖTT. EGYRE TÖBBEN VANNAK KÓRHÁZBAN, JELENLEG 2449 EMBERT KEZELNEK, 211-EN VANNAK LÉLEGEZTETŐGÉPEN.

Kiderült, a kiskunhalasi járványkórház is lassan betelik. 150 férőhelyes konténerbázison már 110 koronavírusos beteg van, a negyven lélegeztetőgép közel fele foglalt. A kórházigazgató szerint

SZEGED ÉS KECSKEMÉT GÓCPONTOKKÁ VÁLT, EZEKBEN A VÁROSOKBAN MÁR AZ UTCÁN IS MASZKOT KELLENE VISELNI.

JELENLEG TÖBB MINT SZÁZTÍZ KÖZÉPSÚLYOS VAGY SÚLYOS ÁLLAPOTÚ KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTTET KEZELNEK A KISKUNHALASI MOBIL JÁRVÁNYKÓRHÁZBAN

– közölte a baon.hu kérdésére Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának főigazgatója.

Azt mondta, amennyiben ilyen mértékben növekszik a betegek száma, a három megyét ellátó, százötven fő befogadására alkalmas járványkórház rövid időn belül megtelhet.

AZ OKTÓBER 1-ÉN MEGNYÍLT JÁRVÁNYKÓRHÁZ 40 ÁGYAS INTENZÍV RÉSZLEGÉN LAPZÁRTAKOR 16 BETEGET KEZELNEK. SZÜKSÉG ESETÉN 32 ÁGGYAL TUDJÁK BŐVÍTENI AZ INTENZÍVES KAPACITÁSUKAT, DE AHHOZ A SZAKKÉPZETT SZEMÉLYZET LÉTSZÁMÁT IS NÖVELNI KELL. A JÁRVÁNYKÓRHÁZBAN JELENLEG A HALASI KÓRHÁZ SZEMÉLYZETE MELLETT BAJÁRÓL, KECSKEMÉTRŐL, KALOCSÁRÓL, KISKUNFÉLEGYHÁZÁRÓL, SZEGEDRŐL, OROSHÁZÁRÓL ÉS BÉKÉSCSABÁRÓL IS DOLGOZNAK ÁTVEZÉNYELT ORVOSOK ÉS ÁPOLÓK.Információnk szerint Kalocsáról csak ápolókat vezényeltek át Kiskunhalasra, számuk 10 fő alatt van.

A Halas Tv-nek is adott interjút a főigazgató, melyben arról beszélt, a kiskunhalasi kórházban most nem működik a reumatológiai osztály, de az nem derült ki egyértelműen, miért volt szükség a kórtermek kiürítésére. A televíziós beszélgetésben csak utalásokat tett a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat irányító Szepesvári Szabolcs, hogy

ITT HELYEZIK EL AZ ORSZÁG MÁS PONTJAIRÓL IDEVEZÉNYELT ÁPOLÓKAT ÉS NŐVÉREKET.

Az interjúban arról is beszélt, hogy a Kiskunhalas közeli nagyvárosok, Szeged és Kecskemét gócpontokká váltak, ahol járványügyi szempontból indokolt volna már az utcán is maszkot viselni.
Forrás: hvg.hu,baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés