2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Ápolókat vezényeltek át Kalocsáról a halasi járványkórházba - A Bajai Szent Rókust is kijelölték COVID-betegek fogadására

Ápolókat vezényeltek át Kalocsáról a halasi járványkórházba - A Bajai Szent Rókust is kijelölték COVID-betegek fogadására
Zsiga Ferenc  |  2020. 10. 26., 09:00

A kiskunhalasi járványkórház lassan betelik. Dr. Kásler Miklós miniszter újabb hat kórházat vont be az ellátásba, köztük a Bajai Szent Rókus Kórházat, de vidéken, az ellátásban eddig is részt vevő kórházaknak még több ágyat kell előkészíteniük. Információnk szerint Kalocsáról orvosokat nem, de ápolókat átvezényeltek a halasi járványkórházba, számuk 10 fő alatt van.

Koronavírus második hullám 

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. 


Bővítette Kásler Miklós miniszter a Covid-ellátásba bevont intézmények körét, miután "dinamikusan nő" a fertőzések száma.
Ezért a jövőben újabb hat vidéki kórház fogad Covid-betegeket: a váci Jávorszky Ödön Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház, a

BAJAI SZENT RÓKUS KÓRHÁZ

és az Orosházi Kórház. Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százalékával kell felkészülniük a Covid-betegek ellátására.

Kásler Miklós arra utasította a Covid-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy

OKTÓBER 30-IG, PÉNTEKIG AZ ÖSSZES FINANSZÍROZOTT ÁGYSZÁMUK 20 SZÁZALÉKA HELYETT ANNAK 30 SZÁZALÉKÁT KÉSZÍTSÉK FEL A COVID-IGAZOLT ÉS A COVID-GYANÚS BETEGEK ELLÁTÁSÁRA.

Az emberi erőforrások minisztere utasította az Országos Mentőszolgálat vezetőjét is, hogy ha

AZ ELSŐHELYI FELELŐSKÉNT KIJELÖLT EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÓ KAPACITÁSA TELÍTŐDIK, AKKOR A MÁSODLAGOSAN, ILLETVE HARMADLAGOSAN KIJELÖLT EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKBE KELL A KÓRHÁZI ELLÁTÁST IGÉNYLŐ, SÚLYOS ÉS KÖZÉPSÚLYOS, IGAZOLT COVID-FERTŐZÖTT ÉS COVID-GYANÚS BETEGEKET BESZÁLLÍTANI.

Budapesten és Pest megyében 3+1 kórház szerepel az elsődlegesen és 11 a másodlagosan kijelölt intézmények között.
Budapest és Pest megye területén kívül elsődlegesen összesen 12 kórházba, másodlagosan 6, harmadhelyi felelősként pedig 9 intézménybe kell szállítani a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt Covid-fertőzött, valamint a Covid-gyanús betegeket.

OKTÓBER 25-ÉN,VASÁRNAPRA 3149 EMBERNÉL MUTATTÁK KI A KORONAVÍRUST, 41580 AZ AKTÍV FERTŐZÖTT. EGYRE TÖBBEN VANNAK KÓRHÁZBAN, JELENLEG 2449 EMBERT KEZELNEK, 211-EN VANNAK LÉLEGEZTETŐGÉPEN.

Kiderült, a kiskunhalasi járványkórház is lassan betelik. 150 férőhelyes konténerbázison már 110 koronavírusos beteg van, a negyven lélegeztetőgép közel fele foglalt. A kórházigazgató szerint

SZEGED ÉS KECSKEMÉT GÓCPONTOKKÁ VÁLT, EZEKBEN A VÁROSOKBAN MÁR AZ UTCÁN IS MASZKOT KELLENE VISELNI.

JELENLEG TÖBB MINT SZÁZTÍZ KÖZÉPSÚLYOS VAGY SÚLYOS ÁLLAPOTÚ KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTTET KEZELNEK A KISKUNHALASI MOBIL JÁRVÁNYKÓRHÁZBAN

– közölte a baon.hu kérdésére Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának főigazgatója.

Azt mondta, amennyiben ilyen mértékben növekszik a betegek száma, a három megyét ellátó, százötven fő befogadására alkalmas járványkórház rövid időn belül megtelhet.

AZ OKTÓBER 1-ÉN MEGNYÍLT JÁRVÁNYKÓRHÁZ 40 ÁGYAS INTENZÍV RÉSZLEGÉN LAPZÁRTAKOR 16 BETEGET KEZELNEK. SZÜKSÉG ESETÉN 32 ÁGGYAL TUDJÁK BŐVÍTENI AZ INTENZÍVES KAPACITÁSUKAT, DE AHHOZ A SZAKKÉPZETT SZEMÉLYZET LÉTSZÁMÁT IS NÖVELNI KELL. A JÁRVÁNYKÓRHÁZBAN JELENLEG A HALASI KÓRHÁZ SZEMÉLYZETE MELLETT BAJÁRÓL, KECSKEMÉTRŐL, KALOCSÁRÓL, KISKUNFÉLEGYHÁZÁRÓL, SZEGEDRŐL, OROSHÁZÁRÓL ÉS BÉKÉSCSABÁRÓL IS DOLGOZNAK ÁTVEZÉNYELT ORVOSOK ÉS ÁPOLÓK.Információnk szerint Kalocsáról csak ápolókat vezényeltek át Kiskunhalasra, számuk 10 fő alatt van.

A Halas Tv-nek is adott interjút a főigazgató, melyben arról beszélt, a kiskunhalasi kórházban most nem működik a reumatológiai osztály, de az nem derült ki egyértelműen, miért volt szükség a kórtermek kiürítésére. A televíziós beszélgetésben csak utalásokat tett a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat irányító Szepesvári Szabolcs, hogy

ITT HELYEZIK EL AZ ORSZÁG MÁS PONTJAIRÓL IDEVEZÉNYELT ÁPOLÓKAT ÉS NŐVÉREKET.

Az interjúban arról is beszélt, hogy a Kiskunhalas közeli nagyvárosok, Szeged és Kecskemét gócpontokká váltak, ahol járványügyi szempontból indokolt volna már az utcán is maszkot viselni.
Forrás: hvg.hu,baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)
2024-07-03 15:42:00
Bagó Zoltán esetében olyan személyről beszélünk, akit az üzleti és egyéni magatartási formái miatt távol kellett tartani a Fidesztől, és jelenleg nincs olyan Fidesz felsővezető politikus, nincs olyan kormánytag, aki bármilyen kérdésben szóba állna vele. Ha pedig így van, rajta keresztül roppant nehéz lesz Kalocsának a normál pénzeszközökön túl egyedi forrásokat szereznie.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK